Utsetter sesongstart på Landsfinale-baner – igjen

INGEN SMULTRINGER: Juniorlandsfinalen skal gå på Brekka, NMK Aremark. Sesongåpningen er utsatt nok en gang, kanskje er alle gode ting tre? Foto: Stian Ormestad.

Utsatt, utsatt, og utsatt igjen, er fasiten for årets sesongstart på Landsfinale-arenaene for damer og junior. Til helga skulle det blitt første mulighet til å teste ut Landsfinale-banene i løp. Men den gang ei.

Mimre? Se bilder fra forrige Damelandsfinale.

Mimre? Se bilder fra siste NMKs Landsfinale for junior.

Trå sesongstart på Landsfinale-arenaene for damer og junior, dessverre. Normalt sett er det mange som vil teste ut banene i løp før det store oppgjøret.

Denne helgen skulle sesongstarten gått på begge banene, men det blir ikke noe av.

Utsetter – nok en gang

EN AV LANDETS NYESTE BILCROSSBANER: Egersund motorstadion skal huse NMKs Landsfinale for damer 2022 – også den utsatt både en og to ganger i korona-tid. Arkivfoto.

Lørdag 14. mai 2022 var datoen NMK Aremark utsatte sin sesongåpning på Brekka til, etter at det ble for få påmeldt til sesongstarten som opprinnelig var planlagt til lørdag 7. mai.

Men nok en gang er det for få påmeldte til å kjøre løp på årets Juniorlandsfinale-bane – og sesongstarten utsettes nok en gang, denne gang til lørdag 4. juni.

– Oppfordrer alle som har lyst til å teste årets Juniorlandsfinale-bane om å melde seg på, melder arrangøren.

– Er det fortsatt lav påmelding, blir det ikke noe løp før Sommerfestivalen. 

Endelig Juniorlandsfinale igjen

NMKs Landsfinale for junior ble første gang kjørt i sin nåværende form, med kvalifiseringsløp landet over og en stor Landsfinale til slutt, for 15 år siden.

Siden den gang har vi kåret landets beste bilcross-junior hver eneste år, bortsett fra de to siste korona-sesongene med avlyste Landsfinaler.

Derfor er dette Landsfinale-comebacket for de yngste bilcrosserne ekstra etterlengtet.

Det blir kjørt treninger på banen, pluss Sommerfestival i uke 30.

Avlyser

Søndag 15. mai 2022 var datoen NMK Egersund utsatte sin sesongåpning til, etter at det ble for få påmeldt til sesongstarten som opprinnelig var planlagt til lørdag 30. april.

Også her er det for få påmeldte – nok en gang. Derfor avlyses sesongstarten etter to forsøk med to forskjellige løpsdatoer.

Løp blir heller til trening, melder arrangøren av årets Damelandsfinale.

Noen ny dato er ikke blitt satt for helgens avlyste løp.

Rent jente-bilcrossløp

NMKs Landsfinale for bilcross damer skal endelig gå på Egersund motorsenter lørdag 9. juli 2022, etter to år med avlysning på grunn av korona.

Landsfinale for damer har aner helt tilbake til 1985, da det aller første rene jenteløpet i bilcross ble arrangert på Hakavik i KNA Eiker-regi.

De siste årene har NMK tatt over stafettpinnen, og Norges beste bilcrossjente blir kåret i NMKs Landsfinale for damer.

I år på Egersund motorstadion, en av landets nyeste bilcrossbaner.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

, ,