Jubler over gullbillett: – Etter å ha kjørt nesten 250 mil for å kvalle, så kan jeg endelig senke skuldrene litt

GULLBILLETT: Anders Nygård (NMK Nore Uvdal) – helt til høyre i bildet – har her fått vite at han skal kjøre Landsfinale på hjemmebane. Det sørger en overraskende gullbillett for. Foto: Stian Ormestad.

Det er noe som heter «det viktigste er å delta» – og det fikk Anders Nygård erfare etter å ha rasa landet rundt på jakt etter Landsfinale-billett. For til slutt satt den – med gullbillett.

Se Bilcross.no-bildene fra Mai-løp på Starmoen 2022.

Anders Nygård (NMK Nore Uvdal) var en av mange fra årets Landsfinale-arrangørklubb som tok turen til Bergen for det aller første kvalifiseringsløpet tidlig i april. Så ble det tur til Konsmo. Og så til Elverum.

Ikke akkurat noen korte svippturer. Og hver eneste gang, enten det har vært kvalifiseringsløp i øst eller vest eller sør, så har det gått rett vest.

NORGESTURNE: Nesten 250 mil har Anders Nygård tilbakelagt på jakt etter Landsfinale-billett. Foto: Privat.

Stang ut gang på gang på gang

På Elverum forteller Anders at det ble for mange førerfeil, at det aldri ble noen god følelse og ingen flyt i kjøringa. Han var nok en gang langt unna A-finale og en plass i Landsfinalen på hjemmebane i august.

Men så skulle det hele ta en fantastisk vending under premieutdelingen i Mai-løpet på Starmoen. Jørn R. Grinden (NMK Elverum) var i A-finale på hjemmebane og ble med det kvalifisert for andre gang.

Det betyr gullbillett, der den som kvalifiserer seg flere ganger kan gi plassen til en annen valgfri bilcrosser – og Grindens valg falt på Anders Nygård.

Har kjørt med veldig høye skuldre

– Det var utrolig deilig. Etter å ha kjørt nesten 250 mil for å kvalle så kan jeg endelig senke skuldrene litt, for de har hvert veldig høye!, sier Anders til Bilcross.no.

– Det er veldig stort gjort av Jørn å gi gullbilletten til meg. Han så hvor mye jeg sleit med å få det til. Så nå er det bare å kjøre videre med lave skuldre.

Nå blir det flere løp for å få kjøretrening før det store oppgjøret på hjemmebane. – Ja, må kjøre mer. Det blir kjøring på Gardermoen igjen allerede nå denne helga.

For en ting er uansett sikkert: Hjemmekjører Anders Nygård blir ingen hvem-som-helst når Landsfinalen kommer til Smådøl lørdag 20. august 2022.

Oversikt over alle kvalifiseringsløp finner du på Norsk motorklubbs nettsider (ekstern lenke).

Her drømmer alle bilcrossere om å kjøre – se video:

Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal.

,