Dette er kveldens A-finalister i Bilcross.no nyttårsrace

KLARE FOR DEN GROMMESTE FINALEN: André Nodland Stenberg (NMK Egersund), Thomas Hårberg (NMK Verdal/Levanger), Cato Granberg (NMK Tynset) og Mathias Minge (NMK Aremark). Pluss vinner av B-finale. Første finale starter klokka 18.00, og A-finalen starter klokka 20.00 søndag 9. januar 2022. Alle foto: Privat.

I kveld blir det den store finalekvelden for Bilcross.no nyttårsrace 2022. Etter en hard kamp om plassene lørdag kveld, er disse fire direkte til A-finalen søndag kveld.

Les mer om Bilcross.no nyttårscup 2022 her. Sjekk startliste, tilleggsregler og tidsskjema her. Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal for å se løpet live. Denne siden fungerer som oppslagstavle for Bilcross.no nyttårsrace 2022.

A-finalister i Bilcross.no nyttårsrace 2022:

• Vinner fra kvalheat 1: André Nodland Stenberg, NMK Egersund – nick Bilcross97
  • Vinner fra kvalheat 2: Thomas Hårberg, NMK Verdal/Levanger – nick harbergmsport
  • Vinner fra kvalheat 3: Mathias Minge, NMK Aremark – nick mmmotorsport03
  • Vinner fra kvalheat 4: Cato Granberg, NMK Tynset – nick Granberg85
  • Pluss vinner av B-finale.

Første finale starter klokka 18.00, og siste klokka 20.00 søndag kveld 9. januar 2022. Abonner på Bilcross.nos YouTube-kanal for å følge moroa direkte.

Lader opp i garasjen

I seierintervjuet etter et strålende kvalifiseringsheat, fortalte totalraskest av alle lørdagens kvalheat Mathias Minge (NMK Aremark) at han lader opp til søndagens A-finale med å skru rallycrossbil.

Unggutten tok steget opp fra bilcross til rallycross forrige sesong, og slår i hjel ventetida til den virtuelle A-finale med viktige gjøremål i virkeligheten:

– Jeg skal gjøre klar rallycrossbilen til lakkering, så søndagen går vel med til det før finalen.

Det var hvert fall planen – helt til han oppdaga at pedalsettet begynte å fuske:

– Skikkelig spennende!

– Dramatikk på finaledagen! Pedalsettet sluttet å funke rett etter kvalifiseringen i går, godt vi har flere i familien som kan stille opp å hjelpe til.

– Kenneth Hansen motorsport trår til og vi satser på at det funker nå. Bremsen la seg på med prosent, forteller Mathias til Bilcross.no søndag formiddag.

Ellers mener Mathias at kjøring på skjermen er god trening:  – Det går ut på det samme, så jeg ser på denne finalen som hvilken som helst finale i virkelige løp.

Flere av deltakerne forteller om nerver minst like store som i reelle løp. Så dette er moro og spennende – både for de som deltar og alle som ser på.

Her finner du hele finaleoppsettet i Bilcross.no nyttårsrace 2022.

Last ned hele resultatlista fra kvalheat og finaleoppsett.

Her ser du kvalheatene i Bilcross.no nyttårsrace 2022.

Her ser du alle finalene i Bilcross.no nyttårsrace 2022.

BEST FØR FINALE: Mathias Minge (NMK Aremark) vant sitt kvalheat og gikk dermed rett til A-finale. I tillegg satte unggutten beste rundetid og beste totaltid. Foto: Privat.

Her finner du alt om Bilcross.no nyttårsrace.