Nå blir det Sølvcross igjen – etter ett år korona-pause

BILCROSS PÅ KONGSBERG: NMK Kongsberg kjører en så å si normal bilcross-sesong i år, her fra A-finalen i Vårløpet, og nå er det klart for Sølvcross igjen – etter ett års korona-pause. Foto: Stian Ormestad.

Onsdag morgen åpnet påmeldingen, og onsdag ettermiddag er det bare noen få plasser igjen – og det blir satt opp venteliste.

Sjekk også: Bilder fra Vårløp på Kongsberg 2021.

I fjor rigget NMK Kongsberg til løp i korona-tid, på samme tid av året – men de kalte det korona-cross, siden det ikke ble en fullverdig Sølvcross ut av det.

Det ble et godt alternativ, men likevel ikke helt det samme som selveste Sølvcrossen. I våres prøvde NMK Kongsberg seg blant første bilcross-arrangørene med et lite begrenset publikum.

Sølvcrossen er tilbake!

GULL I SØLVCROSSEN: Far og sønn Grønvold har gjort det skarpt i Sølvcrossen tidligere. Her tilbake i 2018-oppgjøret. Foto: Stian Ormestad.

Nå lar det seg gjøre med flere deltakere og fortsatt et begrenset publikum, og Sølvcrossen er tilbake. Dato er 18. – 19. september 2021.

Påmelding åpnet i dag onsdag 25. august klokka 09.00, og et halvt døgn senere klokka 21.00 på kvelden er det bare tre plasser ledig opp til taket på 170 deltakere.

– Det blir fem omganger, masse finaler, store og fine premier, pluss nye napp i vandrepokalene for åpen- og dameklasse, forteller Linn Kristin Sundet på vegne av NMK Kongsberg.

SKIKKELIG SØLVCROSS: Verden – også bilcrossverden – er på vei tilbake til normalen. Og Sølvcrossen er tilbake i gruvebyen Kongsberg. Foto: Stian Ormestad.

– Superfornøyd

Hun er glad for den store interessen for storløpet Sølvcrossen gjennom flere tiår:

– Vi er superfornøyd for at så mange vil ta turen til oss, og at vi kan arrangere Sølvcrossen mer som normalt.

Det kjøres i klassene bilcross åpen, -damer og -oldboys, pluss selvsagt -junior og junior trening. Det inviteres også til rallycross.

Her finner du tilleggsregler for løpet, her finner du foreløpige startlister, og her finner du oversikt over påmelding som deltaker og publikum (alle eksterne lenker).

Det blir satt opp venteliste så snart påmeldingen er full, fortsatt med gode muligheter til å få henge med.

Bilcross.no planlegger å dekke løpet i våre kanaler med bilder, film og nyheter.

Sjekk arrangørens nettside for mer info om løpet (ekstern lenke).

STORLØP GJENNOM FLERE TIÅR: Sølvcrossen har vært et av sesongens høydepunkt i en lang årrekke. Arkivfoto.

Les mer om NMK Kongsberg.

Les mer om Sølvcrossen.