Fredags(bilcross)filmen: Hovlandbanen april 1996

Denne helga, for et kvart århundre siden, braket bilcross-sesongen løs med det aller første kvalifiseringsløpet til Landsfinalen på Hovlandbanen i Larvik.

Abonner på Bilcrossarkivet på YouTube!

Hovlandbanen, NMK Larvik, var lenge en av de raskeste bilcrossbanen, der den gikk for det meste på en gammel travbane, med noen sløyfer inn på indrebane i hver ende.

Alle de store kanonen har konkurrert her, enten det var bilcross, rallycross eller som en sløyfe innom Hovlandbanen i Rally Larvik.

Lokal bilcrosshelt gikk helt til topps

En vårdag for akkurat 25 år siden, ble det kjempet med nebb og klør om noen få Landsfinale-plasser akkurat her. Til slutt skulle en lokal helt gå helt til topps i bilcrossløpet den første lørdagen i april 1996.

I dag ligger banen der så å si urørt, men uten bilcrossløp. Det er snart tjue år siden siste løp, og det er ingen planer om bilcrossløp her igjen.

Vil du sjekke ut området, finner du det like ved kjøpesenteret Norbyen i Larvik (vi har også vært der med Bilcross.no-snappen tidligere).

Støtte jobben som gjøres?

Filmen er filmet og redigert av Stian Ormestad, Ormis Media. Den gangen ble det filmet til TV-reportasje, så det er råtapen du får se på denne filmen. Du kan høre speaker, men ikke så veldig bra.

Men som sagt mange ganger tidligere: Det holder at en, to, eller kanskje tre bilcrossfantaster digger å se igjen disse klippene – og det er nok noen som gjør det, også denne gangen.

Vel bekomme! Og har du lyst til å støtte jobben som gjøres med å digitalisere det enorme bilcrossvideoarkivet, så er Bilcross.no-vippsen:54 02 81.

Tippa ut av bilcrossdebuten: – Å nei, har du funnet den filmen der?

Alle barndommens bilcrossbaner som forsvant…

A-FINALEN: Her kommer feltet ut av «stallsvingen», en av bilcrosshistoriens mest legendariske grussvinger. Her gikk det på full gass gjennom en grussving som nyper, etter en lang langslette. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Bilcrosskavalkade 2020!

, ,