Bilder fra generalprøve på Vinstra motorsportarena

PERFEKTE KULISSER: Det er en nesten magisk stemning på Vinstra motorsportsanlegg før første start. Foto: Stian Ormestad.

Halve bilcross-eliten hadde meldt seg inn i NMK Midt-Gudbrandsdal på tampen av denne sesongen, for å kjøre klubbløp på den splitter nye bilcrossbanen på Vinstra.

Se alle Bilcross.no-bildene fra klubbløp på Vinstra 2020.

Den offisielle åpningen med det offisielle åpningsløpet skal gå av stabelen i mai 2021. Klubbløpet 17. oktober 2020 ble i så måte en generalprøve på det som kommer.

Litt innkjøringsproblemer var det, som seg hør og bør på en splitter ny bane. Men det overser vi glatt, og gleder oss heller til all den moroa vi kommer til å ha på Vinstra motorsportarena.

Her er noen bilder (alle bildene er på Bilcross.nos Facebook-side):

FØRSTE FØRERMØTE: Mange hadde meldt seg inn i NMK Midt-Gudbrandsdal som ekstraklubb for å få med seg det aller første løpet på nybanen på Vinstra. Foto: Stian Ormestad.

FULL OVERSIKT: Løpsledelse, speaker og media klatrer opp i tårnet. Foto: Stian Ormestad.

OVER SKYENE ER HIMMELEN ALLTID BLÅ: Så høyt ligger banen, at skylaget rekker ikke opp. Foto: Stian Ormestad.

LOKALKJENT: Lukas Moen (8) tar jobben som lokalkjent guide og peker ut traseen for Bilcross.nos utsendte. Foto: Stian Ormestad.

POTET: Erling Rolstad (NMK Midt-Gudbrandsdal) har mange dugnadstimer på banen som nå står klar. – Det er galskap å skulle kjøre også, men jeg klarte ikke å la være… Foto: Stian Ormestad.

STRØKEN SKYSS: Erling stilte opp med en av de grommere Volvoene på tunet hjemme, og kom seg helt til opp til en andreplass i B-finalen, etter først å ha vunnet C-finalen. Foto: Stian Ormestad.

READY TO RACE: Et stort øyeblikk for alle som har stått på for å få realisert en bilcrossbane på Vinstra. Foto: Stian Ormestad.

KLAR, FERDIG, GÅ! Henning Maribo (egentlig NMK Nedre Hallingdal) er en av mange bilcrossere som løste et ekstra klubbmedlemskap i NMK Midt-Gudbrandsdal i anledning klubbløpet på Vinstra. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS-ELITEN: Her går tidligere Goldagsløp-vinner Anders Kongsrud (egentlig NMK Nord-Gudbrandsdal) ut i tet, foran blant andre fjorårets Juniorlandsfinale-vinner Emil Sivesind (NMK Krabyskogen). Foto: Stian Ormestad.

FANTASTISK ANLEGG: Bilcrosstraseen er en skikkelig bilcrossbane med stor B! Foto: Stian Ormestad.

SUVEREN JUNIOR: Mats Lund Heimdahl (egentlig NMK Krabyskogen) var helt suveren gjennom hele dagen i juniorklassen. Foto: Stian Ormestad.

ALLER FØRSTE BERGNING: Emil Gjenga Lund (egentlig NMK Hamar) var den aller første som måtte få hjelp til å komme seg inn i depot igjen. Tilslutt kjører Emil inn til en andreplass i juniorklassen. Foto: Stian Ormestad.

KREVENDE! En strofe gikk igjen blant sjåførene, og det var at Vinstra-banen er krevende. – Ikke en eneste pustepause. Foto: Stian Ormestad.

EKTE BILCROSS: Det skal synes på bilcrossbilene at de har vært en tur ute i bilcrosskrigen. Foto: Stian Ormestad.

TÅKEHEIMEN: Været skifter fort i høyden. Tåken la seg tykk over bilcrossbanen flere ganger på formiddagen. Foto: Stian Ormestad.

DRIFTING: Et begrenset antall publikum, som seg hør og bør i korona-tid, fikk se mye tøff kjøring. Foto: Stian Ormestad.

HJEMMEFAVORITT: Erling Rolstad (NMK Midt-Gudbrandsdal) fikk mange langveisfarende på besøk, som nye klubbkompiser i anledning tidenes aller første klubbløp på Vinstra motorsportarena. Foto: Stian Ormestad.

MJØLKERUTA? Det skal sies at nybanen ble veldig oppkjørt, og de færreste holdt seg på den opprinnelige banetraseen etter hvert. Da blir det mye hopp og sprett. Foto: Stian Ormestad.

NY BANE – GODE, GAMLE BILCROSSBILER: Josef Grothe stiller seg opp på startstrek med sin flotte Volvo Amazon. Foto: Stian Ormestad.

SÅ MARKØRENE FLAKSER: Rundt banen var det satt opp oransje pinner som banemarkører. Disse fikk kjørt seg hele dagen. Foto: Stian Ormestad.

HELT VERST! Bjørnar Endrerud (egentlig NMK Nedre Hallingdal) ratter inn til seier i åpen klasse – helt til dommerne vil ha det annerledes. Foto: Stian Ormestad.

SKUFFER PÅ: En fryd å se Bjørnar Endrerud ratte Ford Escort MKII. Foto: Stian Ormestad.

DØMMES FØRST: Jørn R. Grinden (egentlig NMK Elverum) krysser målstreken som andremann, men får servert seieren på et sølvfat etter en dommeravgjørelse. Foto: Stian Ormestad.

STUSSA PÅ STUSSEN: Opel Astraen til Grinden ble noe kortere i løpet av løpet. Foto: Stian Ormestad.

TV-KJENDIS: Lillegul tok noen drag på stripa i pausen. Foto: Stian Ormestad.

Vil du støtte Bilcross.no og jobben som gjøres? Vipps 54 02 81.

Se alle Bilcross.no-bildene fra klubbløp på Vinstra 2020.

VINSTRA MOTORSPORTARENA: Her kjøres det bilcross. motocross, gokart, drifting, dragrace – you name it! Foto: NMK Midt-Gudbrandsdal.

Les også om Talentracet: Smak av storløp i en annerledes sesong.

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

,