Anders Ubostad trosset alle råd om Rallebanen: Dro inn den første Volvo-seieren her på veldig mange år!

FØRSTE SEIER: Når først Anders Ubostad (NMK Konsmo) skulle vinne, gjorde han det der ingen Volvo har vunnet på hvert fall ett tiår, kanskje to eller tre? Publikumsfavoritten tok også hjem seieren i Bø-cupen totalt. Foto: Privat.

Det sies at på Rallebanen vinner bare bilcrossbiler med spinn på forhjulene. Det trosset Anders Ubostad – og sørget for Volvo-seier både i finaleløpet og hele Bø-cupen sammenlagt.

Sjekk også: Mimre tilbake på en fantastisk bilcross-sesong?

Anders Ubostad (NMK Konsmo) ratter Volvoer som en helt, og det var flere som sto ytterst på skotuppene da han manøvrerte sin store herregårdsvogn inn til seier i finaleløpet i fjorårets Bø-cup. I år er han klar for å kjempe på nytt i Bø-cupen 2020.

Ifølge NMK Bø-folket er det ikke ofte en Volvo går helt til topps på Rallebanen, som er en god gammeldags bilcrossbane der den ene svingen tar den andre. Det er faktisk så lenge siden, at ingen husker helt nøyaktig når.

PUBLIKUMSBANE: Aldri kjedelig på bilcrossløp på Rallebanen! Foto: Stian Ormestad.

Volvo-revansje

Vi må mange sesonger tilbake i tid for å finne den siste bakhjulstrekkseieren her. Vidar Drøivold har bladd tilbake i klubbens arkivet, hele fem -seks år tilbake i tid, uten å finne noe annet enn forjulsdrevne seiere.

– Når det gjelder siste vinner med bakhjulsdrift hos oss, er det en del år siden, med Volvo er det enda lengre. Jeg har sjekka tilbake til høsten 2014, så det er før den tid.

Volvo-seier snakker vi hvert fall ett, kanskje to eller kanskje tre tiår siden i åpen klasse.

– Jeg tror siste med bakhjulsdrift som vant hos oss var Bjørn Erik Davidsen tilbake til 2012 – litt usikker der, forteller Vidar fra husken.

– Dette kan jeg leve LENGE på!

EN ANNEN TID: I Rallebanens spede start var det alltid hekkmotorbiler som gikk til topps. De siste tiårene har bobler, Skodaer og Renaulter måtte gi tapt for gnagere med både motor og spinn foran. Foto fra arkivet.

For publikumsfavoritten var det en etterlengtet seier – faktisk 21-åringens aller første seier etter fem bilcross-sesonger. Alltid med Volvo.

– Jeg har hatt en del andre- og tredjeplasser, blant annet en tredjeplass sammenlagt i Bilcross.no-cup, men dette var første gang jeg gikk helt til topps. Det smakte bedre enn den beste indrefilet, dette kan jeg leve på LENGE!

DRAMATIKK! En skikkelig bilcrossbane, der det gjelder å holde tunga rett i munnen. Foto: Galskap motorsport.

Løpet gikk så å si smertefritt for seg. – Bare et kraftig bøyd styrestag, som knakk da vi skulle rette det – det var vel det eneste vi hadde og gjøre i depoet.

– Og det å få lånt sveiseapparat eller andre ting eller hjelp, er bare moro når man er på Ralle. Alle er så hyggelige og hjelpsomme, akkurat som det stort sett er på alle bilcrossløp.

I løpet av de innledende heatene takket også tredjegearet pent for seg, men det skulle heller ikke stikke kjepper i hjulene for seier.

– Men det gikk!

Anders hadde tredjevalget i A-finalen, og visste at det var bare seier i finaleløpet som gjaldt for å ta seieren i Bø-cupen sammenlagt. Da kunne han avansere helt opp fra femteplass til førsteplass.

Men han var omringet av gnagere, og føret var sleipt og glatt i høstværet på Rallebanen. Snakk om å ha alle odds mot seg.

Anders valgte førstesporet, og tenkte bare på å ta starten. – Deretter var det bare om å gjøre å holde hodet kalt og ikke gjøre førerfeil. Jeg var litt bekymra for om Volvoen ville holde til mål, på grunn av manglende tredjegear.

NY VOLVO-VERSTING: Anders Ubostad (NMK Konsmo) har fått skikkelig dreisen på Volvo-ratting. Her sladder han inn til pallplass sammenlagt i Bilcross.no-cup. Foto: Stian Ormestad.

– Men det gikk!!!

– Jeg gleder meg allerede!

Anders har allerede huket av alle tre løpene i Bø-cupen 2020. En del av premien i Bø-cupen var gratis startavgift.

– Nå får vi kose oss i vognskjulet og se om vi kan få klar noen grønne Volvoer til neste sesong, sier Anders med et bredt smil.

– Så skal jeg prøve å dra med meg noen klubbkompiser fra NMK Konsmo som jeg vet har lyst til å kjøre i Bø, gleder meg allerede!

Finaleløpet ble vunnet av Kariann Mobæk (NMK Bø) i dameklassen, men Henriette Davidsen (NMK Sandefjord) tok en suveren cup-seier sammenlagt.

I juniorklassen var Kevin Settendal Johnsen (NMK Bø) best i finaleløpet, og han vant også cupen sammenlagt – enda mer suverent.

Bø-cupen 2020 åpner med 1. runde lørdag 6. juni på Rallebanen utenfor Bø i Telemark.

RALLEBANEN: Har bydd på gromme bilcrossoppgjør helt siden midten av 1990-tallet. Foto: Stian Ormestad.

Vi sier bare: – For en bilcross-sesong det har vært!

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

,