Bånn gass med Klubbmesternes mester!

ÅRETS HØYDEPUNKT: For mange er det klubbløpet – ingenting slår det å kjempe mot klubbkompiser! Bildet er fra NMK Grenlands klubbløp sist høst. Foto: Stian Ormestad.

Det går stor prestisje i å bli klubbmester i egen klubb. Nå tas det hele ett skritt videre: Hvem blir best av de beste?

Les flere saker fra klubbløp i Bilcross.no-arkivet.

De beste fra klubbløp landet over får i disse dager invitasjon til et nytt, spennende storløp. Det er allerede stor prestisje i å bli best blant sine egne – ingenting slår det å vinne over klubbkompiser!

Nå skal de beste møte de beste i det store oppgjøret: Klubbmesternes mester 2020.

– Hei frem deres beste menn, kvinner og juniorer!

EN AV MANGE KLUBBMESTERE: Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg) ble beste junior i egen klubb, og er en av mange bilcrosskonger på haugen rundt om i bilcrossklubbene landet over. Foto: Stian Ormestad.

Tidenes første Klubbmesternes mester arrangeres lørdag 6. juni på Bollandsmoen, NMK Melhus.

Deretter vil løpet gå på rundgang. Vinnerne i 2020-oppgjøret tar neste års finaleløp med seg hjem til egen klubb og bane.

Det skal kåres fire Klubbmesternes mester: Åpen dame og herre, og junior jente og gutt.

Dette blir en bilcrossfest både på banen og på publikumsplass, der klubbtilhørighet blir tillagt størst vekt:

Tenk for en stemning det blir når hver og en klubb stiller seg bak sin store lokale helt i klubbmester-krigen! 

Så klubbmestere: Det er bare å forberede noe gromt i vognskjulet.

Og til alle oss andre: Det er bare å begynne å lage bannere og heiarop!

Klubbmester-finalen går på rundgang

HARDE TAK: Her kjemper Froland motorsport-medlemmer om klubbmestertittelen sist høst. Det gikk så som så for noen av de involverte. Foto: Stian Ormestad.

I tillegg til tittelen Klubbmesternes mester, vil altså hver enkelt fører kjøre for at utøvernes klubb skal få arrangere løpet påfølgende år, etter Melodi grand prix-modellen:

Klubben med best sammenlagt resultat i de fire klassene får ta med seg neste års finale hjem til sin hjemmebane, eller den banen klubben velger å kjøre løpet på hvis man ikke har egen bane.

KLUBBMESTER! Jørn Heum (NMK Tønsberg) ble sist høst klubbmester i bilcross-comebacket, fem år siden sist han satt i en bilcrossbil. Foto: Stian Ormestad.

Dermed mulighet for hver eneste klubb i Norge å få dette løpet i 2021.

Kort fortalt er det slik at de to beste plasseringene sammenlagt teller, i valgfrie klasser.

Klubbsamhold viktig!

Dersom en klubb får to vinnere, og ingen andre har klart det – så får denne klubben muligheten til neste år.

I tilfelle der en klubb har vinneren i senior herrer og junior herrer, og en annen klubb har vinneren i senior damer og junior damer, så står disse likt.

Da vil tredjeperson fra samme klubb avgjøre dette med sin plassering. Er det enda likt, vil en fjerdeperson være tellende.

Så her sier det seg selv at samholdet i klubbene er viktig. Kombinasjon av å kjøre for sin egen plassering, og samtidig kjøre for egen klubb og prøve å dra hjem neste års Klubbmesternes mester-finale, er noe helt nytt og unikt.

Der de fleste andre løp må søkes på, eller kjøres år etter år på samme bane.

Alle på pallen kan rykke opp

STOR PRESTISJE: Og desto stor skuffelse når det ikke går veien. Bildet er fra et klubbløp for NMK Hønefoss for noen år siden. Foto: Stian Ormestad.

Klubbmester i hver klasse inviteres – det vil si den beste fra åpen klasse dame og herre, og beste jente og gutt i juniorklasse.

ALLE STILLER SEG BAK SINE BESTE BILCROSSERE? Klubbene hjelper og heier fram sine klubbmestere. Foto: Stian Ormestad.

Om vinner i en klasse ikke har mulighet til å stille, gis denne muligheten bort til andremann på resultatlistene fra klubbløpet.

Om nummer to ikke har mulighet, gis muligheten til nummer tre på resultatlisten.

Om de tre på pallen ikke har mulighet, mister klubben deltakelse i klassen dette gjelder.

Klubbpatriotisme!

Bak denne ideen står en gjeng fra Midt-Norge som er fullt klar over at løpet mest sannsynlig ikke blir i Trøndelag i mange år.

– Vi gjør dette for sportens skyld, og vil at alle klubber skal få muligheten til å få arrangere et prestisjeløp, forteller Anders Bolland jr. som står i spissen for en arrangørkomite med representanter fra flere klubber.

– Vi håper klubbene sender sine beste menn, kvinner, gutter og jenter. Dette blir et skikkelig godt og gammeldags bilcrossløp, med en solid dose klubbpatriotisme!

Klubbmesternes mester: Lørdag 6. juni er datoen, Bollandsmoen er stedet, og klubben er NMK Melhus.

BÅNN GASS! Klubbmesternes mester lanseres i 2020-sesongen. Bildet er fra NMK Melhus’ siste klubbløp på samme bane. Foto: Ronny Wigdahl.

INVITASJONER: Alle landets bilcrossklubber er invitert til å sende sine beste kvinner og menn, jenter og gutter. Foto: Privat.

Les flere saker fra klubbløp i Bilcross.no-arkivet.