NRKs Sjette gir: Nå er det finale – og bilcrosskjøring!

FØRSTE FINALESENDING: Onsdag 6. februar sendes den første av tre finaler – og først ut er bilcross på Bollandsmoen. Pressefoto.

BILCROSS I MEDIA: To av fire bilcrossjenter har kjørt seg til finalen i NRKs Sjette gir – og nå møter de konkurrentene på sitt eget territorium: Bilcrossbanen.

Bakgrunn: Bilcrossere kjemper om å bli Norges råeste sjåfør.

«Lidenskapelige bileiere fra hele landet konkurrerer om å bli Norges råeste sjåfør. Elsker du lukta av olje og svidd gummi? Her er din serie!»

Slik presenterte NRK sin nye storsatsing Sjette gir. Programledere er NRK-profil Torfinn Borkhus og den langt ifra ukjente motorsportprofilen Molly Pettit.

– Himla artig, men også sabla skummelt!

BILCROSS: I den første finalesendingen av totalt tre skal det konkurreres i bilcross. Og i bilcross blir det alltid action! Pressefoto.

Fire bilcrossere var med fra første start – alle råtøffe bilcrossjenter: 

Tidligere Landsfinale for damer-vinner Liz Wessel (NMK Drammen), Trine Opsahl (NMK Aremark), Mika Hætta (NMK Alta) og alt-mulig-dama Karin Elise Fossen (NMK Modum Sigdal), som har kjørt det aller meste – også bilcross.

Fire bilcrossjenter er i løpet av de innledende rundene blitt halvert til to: Nå står Liz Wessel og Mika Hætta igjen, klare for finalekjøring – på bilcrossbanen:

– At bilcross kommer først i finalen er himla artig, men også sabla skummelt, forteller Mika til Bilcross.no.

Første finalesending vises på TV-skjermen onsdag 6. februar.

Fem finalister kjemper om å bli landets råeste sjåfør

INSPISERER BANEN: Bilcrossjentene Mika Hætta (NMK Alta) og Liz Wessel (NMK Drammen). Pressefoto.

– Ikke bare hadde jeg høye forventninger til meg selv, siden det tross alt er «hjemmebane», men følte jo også på det at alle andre også kom til å ha forventninger om at jeg skulle gjøre det bra.

– I tillegg er det jo ALLTID skummelt å stå på startstreken sammen med Liz, hun er så jævla flink!, sier Mika.

– Vi var sykt spente på hva slags biler vi skulle kjøre, vi viste ikke hva vi gikk til og vi fikk aldri vite hva vi skulle konkurrere i eller med før vi sto på en bane eller i et grustak, forteller Liz.

VANSKELIGE FORHOLD: Det blir bløtt på Bollandsmoen under TV-innspillingen. Pressefoto.

Denne første finalen kjøres hos NMK Melhus, på Bollandsmoen. Her skal fem deltakere bli til fire.

Neste onsdag vises neste finale med Formula offroad og rallycross, før den siste finalen kjøres med tre deltakere som kjemper om å bli landets råeste sjåfør i rallyløypa.

Mye adrenalin og spenning

– For min del følte jeg veldig på presset, men fokuserte heller på å hjelpe mine konkurrenter – for de virket mer nervøse enn meg. Jeg pleier aldri å bli nervøs, men er jo selvfølgelig alltid spent og gleder meg til å konkurrere.

Men så kom nervene – også for Liz: – Nervene kom da jeg møtte flere kjentfolk fra bilcrossmiljøet på banen vi skulle kjøre løpet. Det er ikke lett å overse presset når folk kommer bort til deg og forventer at «dette skal du ta».

Og med bilcrossjenter på startstreken – i bilcrossbiler – blir det selvfølgelig action på TV-skjermen:

– Mika er jo selvfølgelig en veldig sterk konkurrent, så det blir action!, lover Liz. Mika bekrefter:

– Jeg tror det blir en spennende episode, det var så mye adrenalin og spenning at jeg har glemt både hva jeg har sagt og gjort, sier Mika og ler.

FEM FINALISTER: To bilcrossjenter skal gi gutta kamp i finalen i NRKs storsatsing Sjette gir. Pressefoto.

BILPROGRAM PÅ NRK TV: Sjette gir hadde premiere onsdag 2. januar 2019. Onsdag 6. februar starter finalerundene. Foto: Pressemelding.

Les også: Bilcrossere kjemper om å bli Norges råeste sjåfør.

Les om svensk storsatsingen: – Det beste vi noengang har sett!

Sjekk også: Bilcross i beste sendetid: Asylsøker Grand Prix!

Les også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

Les mer om bilcross i media i Bilcross.no-arkivet.