Bryllup og babylykke stikker kjepper i hjulene for bilcrossjentene: – Dårlig planlegging, altså!

BABYLYKKE: Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) har hatt mye å juble for på bilcrossbanen. Nå jubler hun over at hun skal bli mamma i sommer – men hun håper at hun rekker Landsfinalen for damer 2018. Foto: Stian Ormestad.

LANDSFINALEN FOR DAMER: Fjorårsvinneren er superklar for en ny Landsfinale for damer, men resten av pallen fra i fjor er det verre med. – Veldig LITE tima og tilrettelagt, forteller Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) som skal bli mamma. – Og jeg er så «dum» at jeg skal gifte meg i Landsfinale-helga, forteller Sandra Fidje (KAK).

Les også: Nå må bilcrossjentene våkne opp av vinterdvalen!

Ett drøyt døgn etter at påmeldingen til Landsfinalen for damer 11. august 2018 på Rallebanen, NMK Bø, åpnet, er allerede over 20 påmeldt, enda det er over fire måneder til landets beste bilcrossjente skal kåres.

HÅPER Å REKKE LANDSFINALEN: Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) er ivrig på å kjøre Landsfinalen for damer, men familieforøkelsen må selvfølgelig komme i første rekke. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no har kikka litt på de som er tidligst ute med å melde seg på kampen om den prestisjetunge seieren – og ikke minst de navnene som mangler.

Flere får gyldig fravær. For her skal det både giftes og fødes.

– Dårlig planlegging!

I fjor klarte tittelforsvarer fra året før å legge bryllupet sitt til samme helg som Landsfinalen for damer. – Dårlig planlegging, innrømte Malin Gjerstad (NMK Aremark) til Bilcross.no i fjor.

Hun er usikker på om det blir noen kjøring i år også, – men ikke noe nytt bryllup i år, altså! Kanskje blir det kjøring, har ikke helt bestemt noe enda, forteller Malin til Bilcross.no dagen før påmelding åpner for årets Landsfinale for damer. 

Men tror du ikke enda ei bilcrossjente har klart det samme mesterstykket i år? Sandra Fidje (KAK) kommer ikke for å forsvare pallplassen fra Landsfinalen for damer i fjor, for – ja – hun skal gifte seg den helga.

– Altså jeg har vært så «dum» at jeg skal gifte meg den dagen, sier Sandra til Bilcross.no. – Så jeg får reise til Valdres neste år og prøve meg igjen!

SLADDA INN TIL TREDJEPLASS: Sandra Fidje (KAK) vil ikke forsvare pallplassen fra i fjor, for samme dag som årets Landsfinale står hun brud. Foto: Stian Ormestad.

Babylykke for superrask sørlending

Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) tok fjorårets andreplass, akkurat som hun gjorde året før der igjen – og enda ett år tilbake i tid ble det tredjeplass. Ingen har vært mer jevnt og trutt med i toppen av Landsfinalen for damer som Ida Marie, og bare en seier mangler.

Den henger i en tynn tråd allerede nå, mer enn fire måneder før første start i Landsfinalen: – Det har seg slik at jeg venter baby utpå sommeren, men jeg håper og krysser fingra for at jeg rekker Landsfinalen for damer!

Bil skal klargjøres, og alt skal stå klart til 11. august, – så får vi se om den lille i magen kommer seg ut før den tid, sier den vordende mor med et smil.

– Det der var ikke akkurat tima og tilrettelagt?

– Veldig LITE tima og tilrettelagt, du! Men skal det bli noen fremtidige sjåfører, så må jo noen avle dem frem! Og jeg har jo sett andre som ammer mellom heatene på Landsfinalen for damer før, så…

BILCROSS PÅ (R)AMME ALVOR: På Landsfinalen for damer er det flere ting enn bare bilen som skal få pleie i depot mellom heatene. Foto: Stian Ormestad.

Ida Marie er meldt på for sikkerhets skyld. Så får vi håpe den raske sørlendingen rekker å henge med. Med strake heatseiere og direkte i A-finale alle tre Landsfinalene hun har kjørt, og pallplass hver eneste gang, så vil hun være en av de største blant mange favoritter til seieren.

Ellers er følgende kanoner allerede påmeldt:

Veteranen Hege Jensvoll (NMK Gol) skal vi alltid se opp for. Hun har kjørt A-finale på Rallebanen mange ganger før, og første gangen begynner å bli ett par tiår siden. Det er tøft hvis Hege stiller med ei skikkelig boble på Rallebanen igjen!

En som garantert kommer med en bil med motor og drivhjul i den helt andre enden – nemlig foran – er  Alida Kvål (NMK Sandnes og Jæren). Hun står påmeldt med Volkswagen, og det er ganske så sikkert en rask Golf?

Arrangørklubben har allerede mange av sine egne på startlisten:

VETERAN PÅ HJEMMEBANE: May Brit Haugland (NMK Bø) er en av arrangørklubbens fremste hjemmefavoritter før Landsfinalen for damer 2018. Hun står påmeldt med en NSU! Foto: Stian Ormestad.

Kariann Mobæk (NMK Bø), Anette Haugland (NMK Bø), Linda Listul Storli (NMK Bø), Camilla Innleggen (NMK Bø) og veteranen i egne rekker May Brit Haugland (NMK Bø) som står påmeldt med noe så spennende som NSU. Med den skyssen kan det fort bli en hjemmeseier på Rallebanen når landets beste bilcrossjente skal kåres 11. august 2018.

GLEDESCENER: Marte Marthinsen var fjorårets gladeste bilcrossvinner! Foto: Stian Ormestad.

Verken baby eller bryllup på tittelforsvareren

Og sist, men ikke minst: Tittelforsvarer etter en fantastisk seier i fjor, Marte Marthinsen (NMK Larvik), står allerede påmeldt og har varslet til Bilcross.no at hun er superklar for å prøve å ta hjem den prestisjetunge seieren nok en gang.

Her er det verken baby eller bryllup på gang, såvidt Bilcross.no har fått greie på.

Marte har kjørt Rallebanen bare ett par-tre løp tidligere, men vet godt at årets Landsfinale-bane er ett par – tre hakk ekstra krevende.

– Målet er jo å prøve å forsvare tittelen fra ifjor. Men det blir en tøff jobb!, sier Marte til Bilcross.no. – Men jeg er veldig klar for å kjempe!

For dem som vil teste banen før Landsfinalen, er det hele to løp og mange treninger å gjøre det på. Lørdag 2. juni kjøres 1. runde i Bø-cupen på Landsfinale-banen, og 7 – 8. juli går 2. runde i Bø-cupen på samme bane.

Her finner du påmelding, tilleggsregler og mer info om Landsfinalen for damer 2018.

EN AV TRE: Pallen i fjor, med vinneren Marte Marthinsen (NMK Larvik) i midten. Hun er kjempeklar for en ny Landsfinale. Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) på andreplass skal prøve å rekke å kjøre, men det kommer an på om babyen har kommet ut eller ikke innen den tid. Sandra Fidje (KAK) på tredjeplass kommer garantert ikke i år, for hun gifter seg på samme dag som Landsfinalen for damer kjøres. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Landsfinalen for damer.

,