Nå er startlisten til Eliteracet 2018 satt: – Helt rått!

ELITERACET 2018: Tidenes andre Eliterace går av stabelen lørdag 19. mai på Bjorli motorsenter. Foto: Stian Ormestad.

ELITERACET: I fjor meldte 123 av de beste av de beste seg på, etter å ha fått en invitasjon til Eliteracet. I år er antall påmeldte hele 141, og det blir bare deltakere med invitasjon til start.

Eliteracet går lørdag 19. mai 2018 på Bjorli motorsenter, og dette blir det andre året med storløpet som ble en suksess allerede fra sitt første år. Det er ingenting som tyder på annet enn at NMK Nord-Gudbrandsdal klarer å toppe det med et enda råere Eliterace i år:

TITTELFORSVARER: Jørn R. Grinden (NMK Elverum) vant tidenes første Eliterace. Foto: Stian Ormestad.

En helt rå startliste

I fjor var det syv plasser ledig, der det ble loddtrekning om hvem som skulle få lov å bli med av de uten invitasjon. Invitasjonene deles ut til de beste sjåførene på alle andre storløp i løpet av den foregående bilcross-sesongen.

I år har interessen vært så stor fra de som har fått invitasjon, at det åpnes ikke for noen ordinær påmelding. Det er ikke plass!, forteller Anders Kongsrud, Mr. Eliteracet himself.

– Om det hadde blitt under 130 påmeldte med invitasjon, så hadde vi åpnet for ekstra plasser. Vi er godt fornøyd med 141 påmeldte på en helt rå startliste med mange bra bilcrossnavn – og vi vet at de kommer med helt rå redskap også!

Gnager- eller boble-seier? Eller noe helt annet?

En liten kuriositet, for dem som vil nerde litt med startlister. Og det er jo noen av oss.

Nesten 1/3 av startlisten i åpen klasse stiller med VW boble. Det er en høy andel, tatt i betraktning av vi har bladd om til kalenderåret 2018 – 44 år etter at den siste bobla ble solgt ny her til lands!

BOBLER OVER! Startlisten er fulle av bobler, hvert fall i åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

I fjor ble det Opel Astra-seier til Jørn R. Grinden (NMK Elverum). Men tilbake til da Landsfinalen i bilcross gikk på samme bane, ble det boble-seier til Ola Hustad (NMK Molde).

TETTE FIGHTER: Det blir en hard kamp der marginene vil telle mye. Eliteracet er noe alle bilcrossinteresserte bør få med seg! Foto: Stian Ormestad.

Og som vanlig, kommer det plenty med heftige Volvoer og andre frontmotoriserte, bakhjulstrekkende verstinger.

– Alt skal arrangeres på en dag, så tidsmessig er 141 deltakere et perfekt antall, mener Anders Kongsrud, som minner om et stort sosialt opplegg på kveldene.

Første invitasjon til neste år deles ut på Kongsberg

NMK Nord-Gudbrandsdal vet å legge forholdene tilrette for bilcrossfolket, det så vi allerede i fjor under tidenes første Eliterace.

Når det gjelder neste års Eliterace, så er det straks første mulighet for å sikre seg en invitasjon. De tre beste i alle klasser 1. runde i Bilcross.no-cup på Basserudåsen, NMK Kongsberg, siste helga i april får invitasjon.

Det gjør forøvrig alle topp-tre i alle klasser i samtlige runder i årets Bilcross.no-cup.

Hele listen over løp som gir invitasjon skal være klar straks, og kommer på NMK Nord-Gudbrandsdals nettside i begynnelsen av mai, forteller Anders Kongsrud til Bilcross.no.

Her finner du arrangørklubben NMK Nord-Gudbrandsdals nettside med mer info om løpet.

Guttorm Lindefjell: – Skal banke samtlige!

Les flere saker om Eliteracet på Bjorli.

TØFF BANE: Bilcrossbanen på Bjorli får bare gode skussmål. En god del asfalt, men også ett par utfordrende gruspartier – som for eksempel denne langsvingen på grus. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk flere videoer fra bilcross, bilder fra bilcross – og lik Bilcross.no på Facebook!