Bom stopp for bilcross i Bergen?

BILCROSS I BERGEN: Bildet er fra Landsfinalen for juniorer som gikk på Eikås motorsenter tilbake i 2010-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS PÅ EIKÅS: NMK Bergen har fortsatt ikke klart å komme til en enighet med Bergen kommune om fortsatt leie av Eikås motorsenter. Enda fristen har løpt ut. Det spøker for både kvalløpet til helga og hele banens fremtid.

SISTE: Leiekontrakten for Eikås er i boks – på overtid

Allerede førstkommende lørdag skal det kjøres bilcrossløp på Eikås motorsenter, men nå er motorsenteret stengt.

UNGDOMSARBEID: NMK Bergen gjør en god jobb for ungdom. Denne innsatsen kan ikke skje uten et motoranlegg. Foto: Stian Ormestad.

All aktivitet er lagt i bero

NMK Bergen skriver på egen nettside:

– Angående banen og leieavtalen, så er det ingenting nytt å meddele. Nå har det også vært påske med de helligdager som stenger kontorene. Det er derfor per tiden slik at leieavtalen utløp 31.03. Ingen ny avtale er inngått. All aktivitet og trening for både gokart, trial og bil blir dermed lagt i bero.

NMK Bergen håper alt skal være avgjort og på plass slik at løpet kommende helg blir avviklet som planlagt. Reaksjonene har ikke latt vente på seg:

– De folkevalgte kan ikke bare reise på påskeferie når fremtiden til så mange unge mennesker står på spill, sier daglig leder i Speedball AS, Knut Steen Rakner som har en sønn som kjører go-kart, til lokalavisa Åsane tidende.

Bergen-områdets eneste bilcrossbane

Det er 20 år siden første spadetak ble tatt på Eikås, og alle visste at leiekontrakten gikk ut i år.

– Denne datoen har Bergen kommune vært kjent med i 20 år, men tilsynelatende kom det overraskende på de, sier en oppgitt Knut Steen Rakner til lokalavisa.

ACTION I TRYGGE FORMER: Bilcrossbanen i Bergen har skaffet Bergen-ungdom adrenalin i 20 år. Vi krysser fingrene for minst 20 år til! Foto: Stian Ormestad.

På Østlandet har de fleste motorsportutøverne opp til flere baner tilgjengelig innenfor ett par-tre timers kjøretur.

Eikås motorsportsenter er Hordalands eneste godkjente motorsportbane og er derfor veldig viktig for alle bilcrossere i distriktet.

Kritikken hagler mot Bergen kommune. Men på NMK Bergens nettsider står det fortsatt å lese at «det er en positiv dialog».

Så la oss krysse fingrene for at det flotte anlegget utenfor Bergen by fortsatt kan holdes åpent – og at kvalifiseringsløpet til Landsfinalen går som planlagt allerede til helga.

SISTE: Leiekontrakten for Eikås er i boks – på overtid

JUBELSCENER: Dette var pallen da Landsfinalen for junior 2010 gikk på Eikås motorsenter med NMK Bergen som arrangør. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no nevnte problematikken første gang i denne saken. Ellers sliter mange arrangører med den lange og snørike vinteren vi har hatt i år, men med stor dugnadsinnsats skal nok sesongstarten gå som planlagt hos de aller fleste!

,