Leiekontrakten for Eikås er i boks på overtid: – Det blir et gledens bilcrossløp lørdag 7. april!

KLAR FOR FIGHT: Sesongstart på barmark er som vanlig lagt til Bergen og Eikås motorsenter. Det blir en gledens dag nå som kontrakten er signert som sikrer framtiden for den populære bilcrossbanen på motorsportanlegget med mange flere grener. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS PÅ EIKÅS: Nå takker NMK Bergen for rask saksgang i Bergen kommune – på overtid: – Kommune og grunneiere er blitt enige og har i dag signert avtale, og dermed er Eikås motorsportsenter åpent igjen og klar for bilcrossløp lørdag 7. april!

Bakgrunn: Bom stopp for bilcross i Bergen?

NMK Bergen gratulerer alle som en med dagen i dag på egen nettside.

20 ÅR MED MOTORSPORT: Første spadetak ble tatt på Eikås for 20 år siden. Nå er banen klar for flere flotte bilcross-år! Foto: Stian Ormestad.

For dagens signering – på overtid, siden fristen egentlig var 1. april og banen har vært lagt brakk siden 31. mars – sikrer at bilcrossløpet 7. april går som planlagt.

En mellomløsning med en to-måneders kontrakt

– Det blir et gledens løp lørdag 7. april med sesongåpning, kvalifiseringsløp til Landsfinalene og 1. runde i Vestlandsmesterskapet. Velkommen til Eikås motorsportsenter til helgen, og i fremtiden videre!

Takk til Bergen kommune, takk til Åsane Tidende (lokalavisa som har fulgt saken), og takk til grunneierne, hilser styret i NMK Bergen på egen nettside.

Ifølge lokalavisa ble idrettsbyråden og grunneierne enige om en midlertidig leiekontrakt inntil kommunen kjøper tomten. Åsane Tidende skriver videre:

Grunneierne har ikke ønsket å forlenge kontrakten, og har dermed tvunget Bergen kommune ut på handletur. Nå har altså partene blitt enige om en kontrakt, som i første omgang er på to måneder, men som skal vare til tomten er solgt til kommunen.

KLART FOR BILCROSSLØP! Lørdag 7. april blir det full fart på Eikås igjen – heldigvis! Foto: Stian Ormestad.

Det bekrefter Sissel Olsen ved Eikås motorsenter til Åsane Tidende. – En gledens dag. Vi er utrolig lettet, sier hun.

Ikke reddet for all fremtid?

Idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen bekrefter også avtalen til lokalavisa:

– Den er i utgangspunktet i to måneder, noe som betyr at vi regner med å få til en avtale om kjøp av tomten innen den tid. Grunneierne har vist velvilje ved å gå oss i møte med en midlertidig avtale, selv om denne er dyrere for oss enn den forrige, sier Thorsen til Åsane Tidende.

Det betyr ifølge Åsane Tidende ikke at motorsenteret er reddet for all framtid.

REKRUTTERING: Det gror godt i bilcrossmiljøet i Bergen-området. Foto: Stian Ormestad.

– Vi har begrenset med midler. Om grunneierne legger listen for høyt i forhold til salgssum, kan det bety endelig nei fra Bergen kommune, sier byråden.

Bilcrossløp allerede til helga!

Rundt 60 deltakere er påmeldt i bilcrossklassene, sjekk arrangøren NMK Bergens nettside for startliste, tilleggsregler og mer info om løpet.

Bilcross.no nevnte problematikken om manglende kontraktsignering første gang i denne saken.

Ellers sliter mange arrangører med den lange og snørike vinteren vi har hatt i år, men med stor dugnadsinnsats skal nok sesongstarten gå som planlagt hos de aller fleste!

,