Lasse Rud er i gang med et nytt seiersraid?

KLAR FOR LANDSFINALEN 2018: Lasse Rud (NMK Gardermoen). Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS I BERGEN: Lasse Rud vant kvalløpet i Bergen med samme bil som han vant samme løp med i fjor. Nå er 22-åringen klar for Landsfinalen – og der stiller han også med samme bil som i fjor.

NMK Bergen startet som vanlig barmarksesongen med kvalløp tidlig i april – lørdag 7. april ble det kjempet om Landsfinale-billetter og poeng i Vestlandsmesterskapet på Eikås motorsenter.

LURING: Lasse Rud (NMK Gardermoen) er blitt en publikumsyndling. Foto: Stian Ormestad.

– Et gledens bilcrossløp, uttalte styret i NMK Bergen, siden banens fremtid sto i fare da fornying av leiekontrakten først ble underskrevet på overtid – bare få dager før løpet.

Gjørmebryting?

Et 60-talls bilcrossbiler var klare for kamp – eller gjørmebryting. Det var bløtt i Bergen, og da er det som vanlig en lur Lasse Rud (NMK Gardermoen) som blander seg inn i tet-kampen. Unggutten vant i fjor, og vinner igjen i år.

– Med samme bil til og med, forteller Lasse strålende fornøyd til Bilcross.no. Fjorårets Bergen-seier ble fulgt av et raid med seire over hele Østlandet og mer til. Få vant så mye som Lasse Rud i fjorårssesongen.

Men Landsfinalen på Momarken i fjor endte med havari. Nå er Opelen friskmeldt igjen og Lasse har tenkt å prøve seg med samme bil i Landsfinalen i år igjen. Den går på Verdal motorsenter lørdag 18. august 2018.

Selv om det meste gikk som på skinner i fjor, ble Landsfinalen en sjelden nedtur. – Er klar for å få et bedre resultat enn ifjor!, sier en heltent Lasse Rud til Bilcross.no.

Suveren junior

I juniorklassen var det en eneste deltaker med full pott før finalene; Jonas Spangen (NMK Elverum) i Mitsubishi. Han tok rotta på alle i A-finalen, også. Imponerende, i bare sitt andre bilcrossløp!

Videre er Stig Rune Teigland (NMK Bergen) i Volvo, Jakob Hansen (NMK Bergen) i Saab, Marte Eline Havre (NMK Bergen) i Opel, Ailin Vik (NMK Vikedal) i Opel og Sander Tobiassen (NMK Kongsberg) i VW Golf klare for Landsfinalen for juniorer på Grenland motorsportsenter.

I tillegg til Lasse Rud, er følgende topp-seks i åpen klasse kvalifisert til Landsfinalen for bilcross på Verdal motorsenter i august: 

Marius Havre (NMK Bergen) i Opel, Steffen Hjelmås (NMK Bergen) i VW Golf, Oliver Andre Matre (NMK Vikedal) i VW boble, Sølve Østbø (NMK Vikedal) i VE Golf og Anders Myking (NMK Bergen) i VW Golf.

BARMARKSESONGEN ER I GANG! Neste på planen er Roppecrossen 2018. Klarer Bjørnar Endrerud (NMK Nedre Hallingdal) det samme som Lasse Rud – vinne i år igjen? Det får vi vite lørdag 21. april 2018. Bilcross.no dekker løpet! Foto: Stian Ormestad.

Neste på planen er Roppecrossen lørdag 21. april, før Bilcross-sesongen eksploderer med flere løp siste helga i april, blant annet 1. runde i Bilcross.no-cup og et nytt kvalløp til Landsfinalene på Basserudåsen, NMK Kongsberg.

Sjekk komplette resultatlister NMK Bergen 7. april 2018.

Mer info om løpet finner du på NMK Bergens nettsider.

Les også: Leiekontrakten for Eikås er i boks – på overtid.