Banen er klar – nå må bilcrossfolket spa frem bilene!

KLART FOR ACTION: Snøen er borte – men hvor er påmeldingene? Dugnadsgjengen i NMK Nedre Hallingdal har spadd frem banen – nå må bilcrossfolket spa frem bilcrossbilene! Foto: Bjørnar Endrerud.

ROPPECROSSEN: Det blir løp uansett – og det blir nok deltakere til at kvalløpet blir tellende. Men etter en vanvittig dugnadsinnsats hadde NMK Nedre Hallingdal håpet på enda flere navn på startlistene til Roppecrossen 2018.

– Aldri har vi hatt så mye snø så sent på vinteren. Men vi bretter opp ermene og skuffer på!

Roppecrossen er sesongens første storløp, årets dato er 21. april 2018. Men en drøy uke før løpsdato er startlistene en god del kortere enn før om årene:

TITTELFORSVARER: Bjørnar Endrerud (NMK Nedre Hallingdal) kjørte vakkert og fort med sin Ford Escort MKII i fjorårets Roppecrossen. Han skal forsvare tittelen lørdag 21. april 2018. Foto: Stian Ormestad.

– Litt laber påmelding, rapporterer Mats Bjerknes i arrangørklubben NMK Nedre Hallingdal

Flere deltakere langveisfra

Ser vi nærmere på startlistene i skrivende stund, så ser vi deltakere fra både Sør-Vestlandet og Midt-Norge. – Det er påmeldt folk langveisfra, men hvor er de fra naboklubbene?, spør Mats.

Det er nærliggende å tenke at den lange og snørike vinteren her på Østlandet har skylda. Men nå som dugnadsfolket har stått på for å spa frem banen, bør bilcrossfolket klare å spa frem bilcrossbilene.

– Det kan nok være mange nedsnødde crossbiler rundt omkring, men det er vel verdt å finne frem spaden og gjøre klart til Roppecrossen, forteller Mats som skal være speaker under løpet. Og Mats har helt rett. Bilcross på Roppemoen er alltid show!

– Jeg ønsker meg flere å prate om, sier Mats og ler. – Også må du få med at dugnadsgjengen med Bjørnar Endrerud i spissen har gjort en kjempejobb!

TØRT OG FINT: En fantastisk dugnadsinnsats sørger for at Roppemoen er tørr, fin og klar for action om en drøy ukes tid. Foto: Bjørnar Endrerud.

– Kjøres løp uansett!

For dette er helt sikkert:

Det kjøres løp, uansett. Og det blir nok deltakere til tellende kval til Landsfinalen. Startlisten runder straks minimumsantallet på 30 deltakere i åpen klasse. Totalt nærmer det seg 50 biler. Men klart: – Det er plass til mange flere, forteller Mats.

Og – for Bilcross.no sin del – Roppecrossen blir dekket i bilder, film og tekst.

Påmelding og mer info om Roppecrossen 2018 finner du hos arrangøren NMK Nedre Hallingdal.

ANBEFALES: Bilcrossbanen på Roppemoen er alltid show! Bilcross.no dekker løpet i bilder, video og tekst. Foto: Stian Ormestad.

 

Les mer om Roppecrossen.