– Etter den første prøveturen var all jobben glemt!

ELITERACET-PROSJEKT: Anders Bolland (NMK Melhus) sikter mot A-finale i Eliteracet med en svært modifisert 1984-modell Opel Kadett D. Foto: Privat.

ELITERACET: Det blir trangere og trangere i motorrommet på prosjektene til Anders Bolland. Denne Opelen med Peugeot V6 3-liter skal til A-finale i Eliteracet 2017.

Tidenes første Eliteracet går lørdag 20. mai på Bjorli motorsenter, NMK Nord Gudbrandsdal. Det bygges gromme bilcrossbiler over det ganske land disse dager.

– Fryktelig mye jobb!, forteller Anders Bolland (NMK Melhus) fra sin egen låve på Ler, der 38-åringen justerer siste finpuss på Eliteracet-prosjektet:

RUTINERT: Anders Bolland (NMK Melhus) har kjørt bilcross siden 2001. Foto: Privat.

En 1984-modell Opel Kadett D med Peugeot 3-liter V6-motor. Siden det opprinnelig sto en 1,3-liter 4-sylindret motor i den første versjonen av en fremhjulstrukket Kadett, er det blitt betraktelig trangere i motorrommet.

Bilen har han bygd helt selv. Hvor mange timer som har gått med til å få den spesielle kombinasjonen med motor og bil til å funke, har han ikke tall på.

– Jeg synes det er like moro å bygge bil, som å kjøre bil, forteller den kreative trønderen til Bilcross.no.

Rutinert bilcrosser og bilbygger

Anders har kjørt bilcross siden 2001, og har mange gode plasseringer å vise til. Han har også bygd mye forskjellig rart opp gjennom årene.

Eliteracet-invitasjonen kom etter tredjeplass i fjorårets Frontmestermøte på Gardermoen. Da kjørte han en Honda Civic med Opel-motor.

TØFF: Den 33 år gamle doningen er blitt ganske så tøff i Anders Bollands bilcross-edition. Foto: Privat.

Målet i Eliteracet er en topp seks-plassering, det vil si en A-finale.

Både bil og sjåfør tilsier at det er innenfor rekkevidde – med den rette porsjonen flaks, som alle er avhengig av i dette gamet.

Uansett skal det bli moro å vise frem bilcross-bygget som har krevd mye tid og tenking:

– Etter den første prøveturen var all jobben glemt!, sier en fornøyd Anders Bolland til Bilcross.no.

Bilcross.no dekker Eliteracet 2017. Tips gjerne om bilcross-prosjekt på bilcross.no@gmail.com.

TRANGT: Opel Kadett D med Peugeot 3-liter V6-motor. Foto: Privat.

BASTARD: De orginale merkene er malt over, og et Peugeot-merke har kommet i tillegg. Foto: Privat.

NMK Nord Gudbrandsdal arrangerer tidenes første Eliteracet 2017 lørdag 20. mai. Her finner du nettsiden for løpet: www.eliteracet.no

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Nord Gudbrandsdal. Her finner du NMK Nord Gudbrandsdals nettside: www.nmk-ngd.com

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,