Juniorlandsfinale-favoritt kvalla i aller første forsøk

BESTEMANN BLANT DE YNGSTE I FJOR: Christian Hobæk (NMK Larvik) sikter mot Juniorlandsfinalen 2017 på Vendkvern, NMK Hamar. Her fra siste seier i fjorårssesongen på Kongsberg – med VW boble. Foto: Stian Ormestad.

JUNIORLANDSFINALEN 2017: Christian Hobæk (NMK Larvik) ble best av de yngste i fjorårets Juniorlandsfinale, og vant sist helg årets aller første kvalifiseringsløp til årets Juniorlandsfinale. Men favorittstempelet foran en ny Landsfinale tar han med knusende ro…

Landsfinalen for juniorer 2017 går på Vendkvern motorbane, NMK Hamar, lørdag 5. august. Her stiller de beste juniorkjørerne til start, etter å ha kvalifisert seg i kvalifiseringsløpene landet over.

Årets første kvalifiseringsløp til Landsfinalen for junior gikk på Eikås motorsenter, NMK Bergen, lørdag 8. april. Her cruiset Christian Hobæk (NMK Larvik) inn til seier med Audi 80, i ledelse fra start til mål i juniorenes A-finale.

Juniorfavoritt av flere grunner

Denne siste seieren styrker bare favorittstempelet foran årets Juniorlandsfinale. For Christian er storfavoritt av flere grunner.

JUNIORLANDSFINALE: Det går en kule varmt når landets beste juniorkjørere møtes på bilcrossbanen. Dette bildet er fra første sving i første heat i fjorårets Juniorlandsfinale på Fuglehaugen, NMK Gol. Foto: Stian Ormestad.

I fjor var hele A-finalen fylt opp med sisteårsjuniorer, der alle går opp i åpen klasse i år. Først på en åttendeplass finner vi bestemann fra i fjor som kan kjøre en ny juniorlandsfinale i år: Nemlig nevnte Christian Hobæk (NMK Larvik).

– Du får presset på deg nå. Du er bestemann fra i fjor som kan stille til start i år?

– Jeg føler ikke noe press, det får gå som det går – også får jeg være fornøyd med det, svarer en rolig 16-åring. – Jeg føler ikke noe spesielt, annet enn at jeg vil kjøre mer bilcross!

Allsidig juniorkjører på bilfronten

NMK Larvik-junioren har i sin første juniorsesong kjørt alt mulig rart av biler. I Juniorlandsfinalen kjørte han en Opel Corsa med både motor og spinn foran. Sesongens siste løp endte med seier i VW boble med motor og spinn bak.

Årets første kvalløp vant han med forhjulstrekket Audi 80. Ellers har han også kjørt biler med motor foran og spinn på bakhjulene.

En allsidig og rask bilcrosser på bilfronten, med andre ord. Hva han kommer til Vendkvern og årets Landsfinale med, gjenstår å se. Det spørs hva som står klart i garasjen akkurat da.

– Jeg må nok se an hva jeg har av biler, men uansett må jeg prøve å planlegge sånn at jeg kommer med noe som funker. For satsing blir det!

JUNIORFAVORITT: Christian Hobæk (NMK Larvik) har blitt vant til å ligge i ledelse, som her i VW boble under fjorårets Sølvcrossen, NMK Kongsberg. Foto: Stian Ormestad.

Har aldri kjørt årets Landsfinale-bane

Bestemann fra fjorårets Landsfinale i årets startfelt har aldri vært på Vendkvern, så årets landsfinalebane aner han ikke hvordan ser ut. Derfor går nok turen nordover til Hamar-traktene på vårparten.

DRAMATIKK: Vendkvern motorbane er en krevende bane, der det ofte kan gå litt skeis. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg får vel kanskje teste ut banen på et av løpene der, før Landsfinalen. Som sagt får se hva jeg har av biler, men jeg kommer vel med noe som trekker bak, spår Christian.

Det er bakhjulstrekk han liker aller best.

– Det var bakhjulstrekk jeg lærte å kjøre bil med, men forhjulstrekk er ikke kjedelig det heller. Det morsomste var nok boble, det var sinnsykt gøy å kjøre! Så får jeg tak i ei skikkelig boble, så blir det muligens det.

Vinnerbobla fra siste løpet i fjorårsesongen forsvant på bud, men bilparken er ikke helt boble-fri likevel. – Jeg har ei boble til stående, forteller Christian til Bilcross.no.

NMK Larvik-junioren blir en av mange langveisfarende til Landsfinalen for junior 2017 på Vendkvern.

Mange hjemmefavoritter fra Hamar

Arrangøren NMK Hamar håper på en av sine egne, og det er mange juniorer å ta av i egne rekker.

– NMK Hamar har mange dyktige juniorførere, forteller Guro Haug Buvik, sekretær i NMK Hamar og leder for juniorlandsfinalekomiteen.

PUBLIKUMSREKORD? Vendkvern motorbane er en bane med mye publikum på løp. Med tidenes første Landsfinale på arenaen blir det mest sannsynlig ny publikumsrekord lørdag 5. august 2017. Foto: Stian Ormestad.

– Men skal vi trekke frem noen så kan vi jo se litt på prestasjoner i fjorårets sesong og Juniorlandsfinalen på Gol. Magnus Knutsen og Mats Bakkom er i så måte verdt å nevne.

– De er to gutter som kjører mye trening og har gode resultater i mange løp. Ellers har vi mange som komme opp fra junior trening, og det er mange jenter som har vist seg frem her. Blant annet Silje Gjenga Lund.

– Vi har en fin blanding av gutter og jenter som alle er ivrige både på trening og løp, forteller Guro og ramser opp følgende aktive juniorer i fjor:

Juni Moestue, Arne Bekkevold, Amund Borgen, Martin Sveen, Magnus Knutsen, Mats Bakkom og Åsmund Austgarden.

Følgende kommer opp fra junior trening, og blir spennende navn i den kommende sesongen:

Silje Gjenga Lund, Sigurd Simensen Hovde, Rebekka Ludvigsen, Oskar Hov, Emilie Rundgren Pettersen, Elise Freim Myrberg og Stine Bekkevold.

– Kan også hende at det er noen som ikke kjørte i fjor, som kommer tilbake og vil prøve å kvalle seg til junior landsfinalen på hjemmebane – pluss at det kommer helt nye juniorer til, forteller Guro på vegne av arrangørklubben.

En vestfolding og fem bergensere kvalla i Bergen

I Bergen kvalla foruten nevnte Christian Hobæk (NMK Larvik) også hele fem bergensere på hjemmebane:

2. plass Andreas Solli (NMK Bergen) i Mazda, 3. plass Robin T. Bratten (NMK Bergen) i BMW, 4. plass Heidi Johanne Myking Veseth (NMK Bergen) i Volvo, 5. plass Kristian Breivik Gjøen (NMK Bergen) i VW Golf og 6. plass Jakob Hansen (NMK Bergen) i Fiat – alle klare for Hamar-tur i august.

Les også: Årets første kvalløp-seier: Fra bare tull – til full klaff!

Se fullstendige resultatlister fra kvalløpet på Eikås på NMK Bergens nettside.

VENDKVERN MOTORBANE: Når startskuddet går lørdag 5. august blir det en fantastisk kamp om plasseringene på Vendkvern motorbane – før landets beste juniorkjører tilslutt skal hedres etter ferdigkjørt A-finale i Juniorlandsfinalen 2017. Foto: Stian Ormestad.

NMK Hamar arrangerer Landsfinalen for junior lørdag 5. august 2017. I tillegg kjøres Vårløpet på Vendkvern 20. mai, det blir 2-dagers Sommerløp 24 – 25. juni, og den tradisjonsrike Neglespretten avslutter sesongen 14. oktober.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Hamar. Her finner du NMK Hamars nettside: www.nmkhamar.no

Juniorlandsfinalen har fått en egen nettside: www.jrlf2017.no.

Bilcross.no dekker løpet. Tips gjerne om bilprosjekt til løpet på bilcross.no@gmail.com.

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,