Årets første kvalløp-seier: Fra bare tull – til full klaff!

FULL KLAFF: Etter en elendig oppladning til løpet, ble det full klaff fra start til mål på banen i Bergen for Lasse Rud (NMK Gardermoen). Foto: Stian Ormestad.

LANDSFINALEN 2017: Årets første kvalløp ble vunnet av fjorårets 2. mann i Landsfinalen for åpen klasse, Lasse Rud (NMK Gardermoen). Han fikk som Christian Hobæk (NMK Larvik) i juniorklassen full klaff på bortebane i Bergen.

NMK Bergen arrangerte årets første kvalifiseringsløp til Landsfinalen 2017 på Momarken bilbane i august – der bare de beste av de beste bilcrosserne fra hele landet møtes til kamp.

REVANSJESUGEN? Petter Leirhol (NMK Valdres) kjørte A-finale i årets første kvalløp – akkurat som i fjor. Men i Landsfinalen i fjor ble alle muligheter for seier spolert på denne måten – i ledelse av A-finalen! Foto: Stian Ormestad.

Selv om vinneren av årets første kvalløp var storfavoritt på bortebane i Bergen, hadde han ikke troen selv:

– Det var bare helt rått! Hadde ikke trodd at det kom til å gå så bra etter så mye slit, tull, diskusjon med teknisk og skruing gjennom hele natt til lørdag for å få orden på bilen. Det var ingenting som klaffa i det hele tatt, forteller Lasse om oppladningen til årets første løp.

– Men, da starten gikk i 1. omgang, snudde alt! Etter det så gikk alt som på skinner hele veien frem til seier! Det var bare en så god følelse å få igjen for alt det slitet, forteller han til Bilcross.no! – Og i tillegg få med bilen hjem på eget bud!

Dette er de seks første kvalifiserte:

Lasse Rud (NMK Gardermoen) i Opel Vectra vant dermed årets første kvalløp til Landsfinalen på Momarken bilbane i august, foran følgende – også klare for Landsfinale:

Frank Robert Risdal (NMK Bergen) i Citroen, Stefan Evensen (NMK Bergen) i Opel, Marius Havre (NMK Bergen) i Opel Calibra, Petter Leirhol (NMK Valdres) i VW boble og Joakim Bævrevoll (NMK Nord-Gudbrandsdal) også i VW boble.

Les også: Juniorlandsfinale-favoritten kvalla i aller første forsøk!

Se fullstendige resultatlister fra kvalløpet på Eikås på NMK Bergens nettside.

LANDSFINALEN 2017: Årets Landsfinale i bilcross for åpen klasse går på Momarken bilbane i august. Kampen om å få lov å bli med på moroa er allerede i gang! Foto: Stian Ormestad.

NMK Trøgstad arrangerer Landsfinalen for åpen klasse lørdag 25 – 26. august 2017. I tillegg kjøres Landskamp.no på Momarken 17 – 18. juni – dette løpet teller som juniorkval.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Trøgstad. Her finner du NMK Trøgstads nettside: www.nmktrogstad.no

Landskamp.no har en egen nettside: www.landskamp.no

Bilcross.no dekker løpet. Tips gjerne om bilprosjekt til løpet på bilcross.no@gmail.com.

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

,