En av de siste syv: – Eliteracet blir kjempetøft!

KLAR: Cato Sveen (NMK Hamar) var en av de aller siste som fikk lov å bli med på Eliteracet 2017. Foto: Stian Ormestad.

ELITERACET: 130 deltakere er nå klare til Eliteracet 2017 på Bjorli 20. mai – de siste syv ble trukket på direkten.

Tidenes første Eliteracet går lørdag 20. mai på Bjorli motorsenter, NMK Nord Gudbrandsdal.

Først kunne alle som hadde fått invitasjon etter en topp-plassering i 2016-sesongen melde seg på. Det ble 123 førere. Deretter kunne alle som ville melde seg på, for å ha en sjanse til å bli blant de syv plassene som var igjen opp til taket på 130 deltakere.

PÅMELDINGEN ER I MÅL: 130 av landets beste bilcrossere er klare for Eliteracet 2017 lørdag 20. mai 2017. Foto: Stian Ormestad.

Da fristen for ekstrapåmeldingen gikk ut, var det over 40 stykker som hadde sjansen på de syv ledige plassene på startlisten. Det ble avgjort med loddtrening på direkten, via Eliteracets Facebook-side.

Har tre nybygde biler klare til sesongen

En av de syv heldige er Cato Sveen (NMK Hamar), som allerede hadde bil klar i tilfelle han trakk vinnerloddet.

– Veldig moro å bli trukket ut til å delta på dette løpet. Tror dette blir et kjempetøft løp på en rå bane, sier han til Bilcross.no.

Han har allerede bil klar til løpet:

– Jeg har tre nybygde biler klare til sesongstart, deriblant en Honda Civic som jeg planlegger å bruke på Bjorli. Ellers har jeg noe Ford i bakhånd, sier han og smiler lurt. Ofte er Cato å se i alt fra bittesmå Ka-er til større Focus stasjonsvogner.

– Hondaen var klar før trekningen var gjort, så jeg lå godt i rute hvis jeg skulle være så heldig å bli trukket ut, noe jeg ble. Jeg gleder meg virkelig til dette!

Og fortsetter flaksen – som man jo er avhengig av i bilcross – så kan Cato komme høyt på resultatlistene. Selv om han tok bakveien inn på startlisten i siste sekund, er han en racer på bilcrossbanen.

KLAR FOR ELITERACET – NESTEN PÅ HJEMMEBANE: Kristian Røvik (NMK Molde). Foto: Marit Sannes.

Dette er alle de syv som ble trukket ut:

Cato Sveen (NMK Hamar), Kristian Røvik (NMK Molde), Hans Erik Mortensen (NMK Verdal Levanger), Odd Jarle Aarhaug (NMK Støren), Bjørn Roald Langnes (NMK Molde), Henrik Krogstad (KNA Nordvest) og Øyvind Wekre (NMK Melhus).

Og med det er startlisten komplett. Arrangøren NMK Nord Gudbrandsdal er strålende fornøyd med interessen rundt tidenes første Eliteracet, forteller Anders Kongsrud:

– Vi har et tak på maks 130 deltakere fordi vi er opptatt av å holde et stramt tidsskjema. Alt skal kjøres på en dag, forklarer han til bilcross.no. Det blir også mye moro rundt løpet for alle som tar turen til Bjorli.

Den store interessen, både fra de som hadde fått invitasjon etter en topp-plassering i fjor, og de som ville prøve seg på de siste syv plassene, er arrangørklubben veldig godt fornøyd med.

– Det er tross alt jomfruturen til Eliteracet, sier Anders Kongsrud om et løp «alle» snakker om for tiden. Det bygges grombiler i vognskjul over så å si hele det ganske land i disse dager.

Bilcross.no dekker løpet. Tips gjerne om bilprosjekt til løpet på bilcross.no@gmail.com.

FAVORITT: Hjemmefavoritt Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) trekker i trådene for Eliteracet i arrangørklubben NMK Nord Gudbrandsdal – og er klar for å delta selv med ei sprek boble. Foto: Stian Ormestad.

NMK Nord Gudbrandsdal arrangerer tidenes første Eliteracet 2017 lørdag 20. mai. Her finner du nettsiden for løpet: www.eliteracet.no

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Nord Gudbrandsdal. Her finner du NMK Nord Gudbrandsdals nettside: www.nmk-ngd.com

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!