Sjekk hvem som skal kjøre Landsfinale i bilcross – igjen!

JUNIORLANDSFINALEN 2008: Andreas Bakkerud (NMK Bergen) har akkurat smelt sammen med kameraten Frank Remi Fonnes (NMK Bergen) i Juniorlandsfinalen 2008 på Starmoen, NMK Elverum. Bergenserne er like gode busser, tross stjernesmellen. Foto: Stian Ormestad.

LANDSFINALEN 2017: – Jeg gleder meg veldig, forteller rallycross-stjernen Andreas Bakkerud til Bilcross.no. Sist den blide bergenseren kjørte bilcross endte det med en stjernesmell – som det så ofte gjør i bilcross… 

Landsfinalen i bilcross 2017 går på Momarken bilbane i august, der bare de beste bilcrosserne møtes til kamp om sesongens mest prestisjefylte seier.

RALLYCROSS-STJERNE: Andreas Bakkerud (NMK Bergen). Foto: Jan Tore Brustad/Wikipedia.

I tillegg til de seks beste fra kvalifiseringsløp landet rundt, blir det delt ut gullbilletter – som i fjor.

– Viktig med en bra bil!

Årets første gullbillett går til en svært merittert bilsportsutøver, som gleder seg veldig til å sette seg i en bilcrossbil igjen: Andreas Bakkerud (NMK Bergen).

I disse dager er han på leit etter en konkurransedyktig bilcrossbil – en Ford, selvsagt.

– Landsfinalen er utrolig tøff og vanskelig. Det er viktig å stille med en bra bil, forteller Andreas til Bilcross.no.

– Oppfordring til bilcrossmiljøet er at jeg trenger en Ford som går godt og kan vinnes med!

STJERNESMELL: Andreas Bakkerud (NMK Bergen) i en betraktelig kortere VW Golf har smelt i Frank Remi Fonnes (NMK Bergen) sin Volvo 240. Begge holdt på å le seg skakke etter stjernesmellen i Landsfinalen for junior 2008. Foto: Stian Ormestad.

Det er ikke første gang Andreas prøver seg på bilcrossbanen. I 2008 kjørte den gang 16 år gamle Andreas Bakkerud Landsfinalen for junior på Starmoen motorbane, NMK Elverum. Samme sesong kjørte den raske bergenseren sitt aller første rallycrossløp.

– SÅNN ER BILCROSS: Andreas Bakkerud (NMK Bergen) i en bulkete VW Golf i Landsfinalen for junior 2008. Foto: Stian Ormestad.

Stjernefaktor på Landsfinalen

Siden den gang har 25-åringen markert seg som en fantastisk rallycrossfører i verdenstoppen. Sjøl om han er en travel kar, skal han få til å stille til kamp om Landsfinale-seier.

Og plassen er hans takket være Petter Leirhol (NMK Valdres) – som allerede var kvalifisert etter A-finale i fjorårets Landsfinale. Med A-finale i årets første løp på Bakkeruds hjemmebane i Bergen, kunne boble-føreren dele ut en gullbillett.

Andreas var allerede spurt i forkant:

– Ja, jeg prøvde å dele den ut til han i fjor også, men da hadde han ikke tid. Men i år har Andreas tatt utfordringen. Det blir moro å se han i en bilcrossbil mot norgeseliten, sier Petter til Bilcross.no.

– Da blir det litt stjernefaktor på Landsfinalen 2017!

Ingen suksess i forrige Landsfinale…

GULLBILLETT: Petter Leirhol (NMK Valdres) var allerede klar for årets Landsfinale, og delte ut gullbilletten til rallycross-stjernen Andreas Bakkerud. Bildet er fra da Petter Leirhol vant Juniorlandsfinalen 2012. Foto: Stian Ormestad.

Landsfinalen for junior i 2008 endte med en 58. plass for den gang 16 år gamle og ganske så ukjente Andreas Bakkerud, etter to tredjeplasser og en brutt omgang – der det ble en kjempesmell mellom Andreas sin VW Golf og klubbkamerat Frank Remi Fonnes i Volvo 240.

De to bergenserne var like gode busser i depot etter smellen:

– Jeg dyttet til ham, og så gikk det litt i ball, forteller Andreas i et intervju på Bilcrosskavalkade 2008. Begge smiler og ler på klippet:

– Det var bare litt kosing, da!

Her finner du hele resultatlisten fra Landsfinalen for junior 2008 på Starmoen, NMK Elverum 2008.

Les mer om sesongens første kvalløp på Eikås, NMK Bergen:

Årets første kvalløp-seier: Fra bare tull – til full klaff!

Juniorlandsfinale-favoritten kvalla i aller første forsøk!

RALLYCROSS-STJERNE: Andreas Bakkerud (NMK Bergen) er på jakt etter en bilcross-Ford. Det blir noe annet enn Ford Focusen han ellers konkurrerer om verdensmester-tittel med. Foto: Ron Zaras / Hoonigan Racing Division / Wikipedia.

NMK Trøgstad arrangerer Landsfinalen for åpen klasse helgen 25 – 26. august 2017. I tillegg kjøres Landskamp.no på Momarken 17 – 18. juni – dette løpet teller som juniorkval.

Les mer om arrangørklubben under emneknaggen NMK Trøgstad. Her finner du NMK Trøgstads nettside: www.nmktrogstad.no

Landskamp.no har en egen nettside: www.landskamp.no

Bilcross.no dekker løpet. Tips gjerne om bilprosjekt til løpet på bilcross.no@gmail.com.

Bilcross.nos anbefalinger: Her er de beste bilcrossløpene i 2017-sesongen!

, ,