Både blakk og billøs – men beste bilcrossjente i landet!

liz1

BESTE BILCROSSDAME I LANDET: Liz Wessel (NMK Drammen) satte alle de andre bilcrossjentene på plass sist helg i Landsfinalen for damer på Gardermoen. Nå vil hun gi gutta en god fight i Landsfinalen for åpen klasse allerede helga etter, men trenger litt hjelp fra bilcrossmiljøet for å få det til. Nå er hun både blakk og billøs…. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Liz Wessel sto på toppen av pallen i Landsfinalen for damer 2015 – men det har kostet, både krefter, tid og penger.

Landsfinalen for damer 2015 gikk på Gardermoen motorpark lørdag 8. august 2015, med rett over 80 bilcrossjenter til start fra alle landsdelene.

Best tilslutt ble Liz Wessel (NMK Drammen) – men allerede under defileringen tidlig lørdag morgen så det mørkt ut. Bilen holdt på å knele i gangfart.

Liz2

HAR MISTET 12 BILDER PÅ BUD: Bare denne sesongen har 12 biler forsvinni på bud for den blide NMK Drammen-jenta. Derfor trenger hun hjelp til å skaffe både bil og penger for å få kjørt Landsfinalen på Kongsberg. Dette bildet er fra Sankthanscrossen på Sigdal tidligere i sommer. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Vi hører at drivakselen klakker og er på vei til å ryke, forteller Liz. – Så vi starter dagen med å skifte indre og ytre ledd i drivakselen.

Det rekker teamet greit før første heat skal kjøres. Første heat for dagen vinner Liz komfortabelt, og er i rute for A-finale. Men bilen blir veldig vanskelig å kjøre etter hvert.

– Etter en sjekk av bilen finner mekaniker Tommy ut at det er innfestninga mellom støtdemper og fjærbeinet som har ryki, og de prøver i herdig å skru dette sammen. Noe som dessverre var umulig da gjengene var ødelagt.

– De rakk ikke å gjøre noe med dette og ba meg om å ta det pent å sanke poeng så vi fikk fikset dette i pausen mellom 2. og 3. omgang, forteller Liz.

dame1

JENTER I FARTA: Ida Marie Eriksen (NMK Kvinesdal) i midten, foran, på dette bildet kjørte inn til fire strake heatseiere og sto tilslutt på pallen som en av de tre beste bilcrossjentene i landet denne sesongen. Anette Ottesen (NMK Aurskog Høland) i midten bak kom seg til finale i år, men klarte ikke gjenta suksessen etter seier i fjor. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Så ville tilfeldighetene ha det til at bilen fikser seg selv! I løpet av de tre neste rundene hadde innfestinga klemt seg sammen og på plass igjen. Da var det bare å punkte det fast sånn noenlunde med sveiseapparat.

Det ble to heatseiere og to andreplasser etter fire innledende omganger, noe som holdt til B-finale – som Liz vant. Det skulle bli en lite oversiktelig kamp om seieren – der vinneren ikke visste at hun var med i kampen om seieren før hun hadde vunnet.

– Starten gikk og jeg ser de andre bilene drar litt fra meg. Bilen min hadde ikke nok og stille opp med, men jeg gir meg aldri. Hele feltet er kjempe tett og det blir en del klabb og babb.

– Etter noen svinger kommer vi til alternativen og til store forundring er det ingen i feltet som benytter seg av muligheten til å bli ferdig med den. Jeg tar alternativen på første og begynner jakten på de andre bilene!

Liz forteller at hun jakter og jakter, men har ikke helt kontroll på hvor mange hun hadde kjørt forbi.

– Etter at Vigdis går inn i alternativen på siste runde ser jeg ingen flere biler foran meg, og jeg skjønner INGENTING! Jeg ser målflagget å skriker!

På vei inn på indre bane prøver Liz å få kontakt med en av de gulkledde mennene, men alle bare vinka meg videre til plata. Der sto det ingen bilder fra før, og det demrer for Liz hva som akkurat har skjedd.

– Helt syk følelse! Helt fantastisk!

Nå er landsfinalebilletten i boks og Liz skal vise hva landets beste bilcrossjente er i stand til å gjøre med landets beste bilcross-gutter på Kongsberg allerede helga etter.

Men på tross av 21 egne bud fikk hun ikke beholde vinnerbilen fra Gardermoen. Liz mista dermed sin 12. bil for denne sesongen.

– Nå er jeg bil- og pengeløs, så jeg trenger sårt all den hjelp jeg kan få! Søker sponsorer som vi hjelpe meg så jeg får gitt gutta en god fight i landsfinalen til helgen, sier Liz til bilcross.no.

Liz forteller tirsdags kveld at bil er fiksa, og at den skal betales på fredag. Hun søker fortsatt sponsorer for å spleise på bilen, så det blir kjøring fredag og lørdag.

Landsfinalen i bilcross 2015 starter klokka 18.00 på fredagskvelden og fortsetter lørdag med 2. omgang og finaler. Det skjer på Basserudåsen 14 – 15. august 2015.

dame2

DAMENES DAG PÅ BILCROSSBANEN: Dette var tredje året Landsfinalen for damer går som et rent jenteløp. Allerede helga etter, 14 – 15. august 2015, er det Landsfinalen i bilcross 2015 – for åpen klasse, der de beste bilcrosserne fra hele landet, pluss de beste fra Landsfinalen for damer og de beste – og eldste – fra Landsfinalen for junior er kvalifisert. Arkivfoto: Stian Ormestad.

,