Stor show-faktor med liten veteran

anglia1

ELGAMMEL VETERAN: Den 56 år gamle Forden er en doning folk vil legge merke til i Goldagsløpet 2014. Bjørnar Magnetun Livgård (NMK Gol) frykter den ser bedre ut enn den funker. Foto: Privat.

Dette blir Goldagsløpet og kanskje hele 2014-sesongens mest spesielle bil – en nyrigga 1958-modell Ford Anglia.

Å rigge den gamle Forden til Goldagløpet er bare for show, forteller Bjørnar Magnetun Livgård (NMK Gol) til bilcross.no.

anglia2

TRANGT OM PLASSEN: Bjørnar Magnetun Livgård (NMK Gol) har med sine nesten to meter liten plass i den lille veteranbilen. – En dårlig kombinasjon med en høy kar i en bitteliten bil, innrømmer 24-åringen. Foto: Privat.

Bilen er 56 år gammel, gutten som skal ratte den er ikke halvparten så gammel engang. 24-åringen skal med sine nesten to meter klare å komme seg inn i den lille veteranbilen for fire omganger og gjerne finale.

– Jeg kom over bilen på et Volvo Duett-forum av alle ting, forteller Bjørnar. Han har en Duett som gatebil og leita etter deler til den. – Jeg syns den så så tøff ut at jeg tenkte jeg måtte ha den til noe gøy.

Forden har gått gjennom en god del modifikasjoner. Lite annet enn skallet er Ford Anglia, resten er Volvo.

Bilen er testkjørt noen drag utenfor verkstedet og ble piska tre runder på en trening før Goldagsløpet. – Men da gikk den dårligere enn noe annet jeg har kjørt, så jeg frykter den ser bedre ut enn den funker.

Bjørnar har ikke telling på antall timer, men forteller til bilcross.no at det er blitt mange, mange flere enn han hadde sett for seg da han starta på prosjektet ved påsketider i år.

Særlig det å få tilpasset alt til en gammel vogn tar tid, blant annet veltebur. Der var klubbkompis Roar Evjen en snill og tålmodig hjelper. – Det var dårlig med standardmål til denna på bur, sier Bjørnar og ler godt.

Galskapen er blitt realisert med god hjelp fra flere klubbkompiser, som sammen med resten av folkehavet på Fuglehaugen gleder seg til å se den tøffe veteranbilen i fullt driv.

Blir det nok poeng til en finale, er det en stor bonus. Her kjøres det ikke for å vinne, men for å showe mest mulig med en spesiell bil. Og når det gjelder show-faktor vil nok veteran-Forden vinne.

anglia3

LITE FORD IGJEN: Det meste er Volvo under skallet. Det er blitt mange, mange flere timer enn det Bjørnar Magnetun Livgård (NMK Gol) hadde sett for seg da han starta på prosjektet ved påsketider i år. Foto: Privat.

,