Fredrik Ågedal er landets beste junior for andre året på rad

agedal1

TOPP TRE I LANDSFINALEN FOR JUNIOR 2014: Fredrik Ågedal (NMK Konsmo) vinner foran Steffen Hjelmås (NMK Bergen) og beste hjemmekjører Heine Rudi (NMK Nore Uvdal) på tredjeplass. Foto: Stian Ormestad.

Med startnummer 1 ble han også nummer 1.

Fredrik Ågedal (NMK Konsmo) er historisk som den første med to seiere fra Landsfinalen for junior – ingen andre juniorkjørere har rukket det i sine maks tre forsøk.

Agedal2

– HELT VERST BILCROSSBIL! Den hjemmelagde Toyota Starleten er den verste bilcrossbilen Fredrik Ågedal noen gang har kjørt – nå går han over fra bak- til framhulstrekk og en VW Golf i Landsfinalen for åpen klasse på Bjorli. Foto: Stian Ormestad.

Konsmo-gutten viste fram en suveren kjøring med sin hjemmesnekra bakhjulstrukkede Toyota Starlet fra første start til siste målgang.

– Jeg har aldri straffa en bil så mye som jeg har gjort nå, forteller han til bilcross.no etter seieren. Heller aldri har han hatt en så rå bil, forteller han.

– Jeg har kjørt en del Toyota Starlet i lokale løp hjemme på Sørlandet, og da holder det så vidt til seier der. Det er en skrukkete og fæl bil som ingen vil ha, så det passer jo greit til bilcross.

Men Landsfinale-Starleten har en helt annen historie: – Dette er den verste bilcrossbilen jeg har kjørt noen gang.

– Jeg kjørte den ett løp hjemme på Konsmo i fjor, og da var det mye jeg tenkte jeg måtte forandre på.

Hele vinteren gikk med til å bygge bilen opp akkurat slik den nøye 18-åringen vil ha den. Lakkert inni og utenpå, så strøken som få bilcrossbiler er i dag.

– Alt er hjemmelaget med to biler skjøtet sammen til en, og med Volvo alt sammen under skallet. Den ser flott ut samtidig som det går bra, innrømmer Ågedal.

– Det er moro med bilcrossbiler som er pene å se på! Jeg vet selvfølgelig at sjansen for å beholde bilen er liten.

– Men jeg har gjort en grundig jobb fordi jeg synes det er gøy å gjøre det skikkelig, forteller Ågedal.

Vinnerbilen ble igjen på Rødberg, og blir kanskje å se igjen med en lokal hjemmekjører fra NMK Nore Uvdal bak rattet allerede helga etter med Smådølfestivalen 2014 på samme arena.

– Bilen har gjort jobben sin for min del nå. Nå har jeg en VW Golf 1 klar til Landsfinalen på Bjorli, som han nå er kvalifisert til og klar for å kjøre.

Steffen Hjelmås (NMK Bergen) og beste hjemmekjører Heine Rudi (NMK Nore Uvdal) klatret også opp på pallen sammen med Ågedal. Resten av A-finalen ble Dennis Mørkhagen (NMK Elverum), Emil Spildrejorde (NMK Gol) og Eirik Andersen (NMK Modum Sigdal).

agedal3

ÅRETS OPPGJØR BLANT DE YNGSTE: Smådøl motorbane var perfekt arena for årets oppgjør blant de yngste bilcrosserne, og arrangøren fortjener skryt for kjapt avviklet Landsfinale lørdag 26. juli. Allerede helga etter er det et nytt løp med Smådølfestivalen 2014. Foto: Stian Ormestad.

,