Andrine er landets beste bilcrossjente: – Endelig!

LANDETS TRE BESTE BILCROSSJENTER: Aller best er Andrine Rafoss (NMK Konsmo) foran Danelle K. Nilsen (NMK Hamar) og Malin Wigdahl (NMK Melhus). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Etter to andreplasser to år på rad, klatrer endelig Andrine Rafoss det siste trinnet til topps på seierspallen i NMKs Landsfinale for damer. Hun makter rett og slett ikke å beskrive hvor deilig det er i seiersintervjuet med Bilcross.no.

Se og hør Bilcrosspraten – Damelandsfinale spesial 2024.

– Ingen trøbbel, bare sånn småpirk som man bare må regne med i bilcross, sier Andrine Rafoss (NMK Konsmo) i seiersintervjuet, etter en drømmedag på Finnskogbanen. NMKs Landsfinale for damer gikk her, i regi av NMK Solør, lørdag 15. juni 2024.

Andrine har kjørt det meste med fire hjul og ratt, men vender tilbake til bilcrossen nå og da for å slåss i folkesporten – og en seier i Damelandsfinalen har vært en drøm: – Spesielt siden jeg har de andreplassene, forteller Andrine til Bilcross.no etter seieren med Opel Astra.

– Superhappy for å henge med på tempo

Hun ble presset en stund av Danelle K. Nilsen (NMK Hamar) som kjører fort med Mitsubishi Colt. – Jeg var superhappy for å henge sånn noenlunde med på tempo til Andrine, forteller Danelle til Bilcross.no etter andreplassen. – Hun er helt rå!

Danelle smilte nesten rundt hele dagen, der alt gikk som på skinner for bilcrossjenta som ellers har fått smake på store porsjoner uflaks tidligere. Men nå klaffet alt, og Danelle ble landets nest beste bilcrossjente.

Foran trønderen på tredje trinnet på pallen Malin A. Wigdahl (NMK Melhus) som briljerer med sine udda bilcrossbiler, hun stilte med samme Hyundai Coupe som hun testet Finnskogbanen med i fjor høst under Finnskogfestivalen.

Kanskje den tammeste bilen i A-finalen, men Malin maktet å kjøre inn til full pott før finale og en pallplass til slutt: – Det hadde jeg aldri trodd, sier hun til Bilcross.no – som tippet henne på pallen før løpet.

Torunn ble beste bakhjulstrekker

MOT STRØMMEN: Bare to av 26 finalebiler hadde spinn på bakhjulene, og aller best med spinn bak ble Torunn Hegge (NMK Solør) som liker å sladde med Volvo. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Resten av A-finalen besto av beste hjemmekjører på fjerdeplass Therese Høgberg (KNA Solør), Marlene Sundet (NMK Grenland) på femteplass – en plass opp fra fjorårets resultat, og Camilla Norgård (NMK Elverum) som kom til A-finale via seier i B.

Videre på topp-ti i årets Damelandsfinale kom Torunn Hegge (NMK Solør) på syvendeplass, beste bakhjulstrekker i et finalefelt bestående bare av forhjulstrekkere, bortsett fra Hegge i Volvo og tidligere Damelandsfinale-vinner Anne Skollerud (NMK Hønefoss) i VW boble.

Så åttendeplass til Isabell Bye (NMK Hamar), en god revansje fra fjorårets Damelandsfinale da hun la bilen på taket i aller første heat av første omgang.

Deretter Siri Leira (NMK Gardermoen) og tidligere dobbel-vinner av Damelandsfinalen Marte Marthinsen (NMK Grenland) på tiendeplass.

Veteranene slåss seg vei

KLAR BESKJED: En advarsel på en av bilcrossbilene i Damelandsfinalen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det var noen fantastisk harde finaler, med fryktelig harde navn hele veien. Fjorårsvinner Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) måtte nøye seg med en D-finale, der det ble krasj.

Tidligere Damelandsfinale-vinner Anne Skollerud (NMK Hønefoss) gjorde en strålende jobb bak rattet på bobla si og klarte en D-finale, der hun kom på andreplass.

Veteranene i dette knallharde startfeltet imponerte også, og kanskje spesielt Monica Mariussen Bakkom (NMK Hamar) som vant både E- og D-finalen før bilen takket for seg.

Frances Lingjærde (NMK Gardermoen) kjørte også finale, hun topper adelskalenderen for NMKs Landsfinale for damer – enda hun aldri har vunnet.

Debutant på hjemmebane

SLÅSS SEG TIL EN C-FINALE: Signe Lilleåsen (KNA Solør) har Finnskogbanen som nabo og var den som var mest på hjemmebane i Damelandsfinalen 2024. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

På den andre enden av aldersskalaen finner vi det som vi antar var årets Damelandsfinale yngste deltaker, Emma Michelle Østenstad (NMK Bø) er 17 år og kjører på disp siden hun enda egentlig er junior. Emma kjørte også finale, i sin første Damelandsfinale.

Enda en Damelandsfinale-debutant imponerte stort, Signe Lilleåsen (KNA Solør) fylte 18 år i mai og var veldig klar for å gå opp fra juniorklasse tidligere enn det som er normalt – for å kjøre denne Landsfinalen på hjemmebane.

Og få hadde nok mer hjemmebane enn Signe, som bor rett nede i gata for Finnskogbanen. Hun slåss seg til nok poeng til en C-finale, med harde heat hele veien.

Og i C-finalen ble det en andreplass til slutt og en sterk 12. plass i Damelandsfinale-debuten.

Toppscore til arrangøren

SISTE FINPUSS: Til langt utpå fredagskvelden var arrangørstaben i gang for å få anlegget til å skinne før NMKs Landsfinale for damer 2024 på Finnskogbanen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Arrangementet var også en vinner, det var sterkt arrangert av en Landsfinale-debutant – men i den ferske arrangørklubben NMK Solør sine rekker var det mange rutinerte folk som har god erfaring fra å lose løp i havn fra tidligere.

Flere fra klubben som eier banen, KNA Solør, var med i kulissene, så dette var et solid team bak årets store oppgjør for bilcrossjentene. Dette var tidenes første Landsfinale-arrangement på banen.

Det var en fryd å høre speaker Ove Stuveseth med sidekick i første sving Andreas Olsson, som fikk flere seiershyl over høyttaleranlegget underveis i fire omganger og fem finaler.

Vil du gjenoppleve løpet, så kan du se Bilcross.no sin oppsummering her. Vil du se bildene fra løpet, så finner du dem her – alle bildene ligger ute på Bilcross.no sin Facebook-side.

Bilcrossprat – Landsfinale damer spesial 2024:

Sjekk også: Tidenes eldste bilcross-bygg?

SATTE DU PRIS PÅ DENNE BILCROSS.NO-SAKEN?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Les også: Aldri opplevd større pågang.

,