Veteranene våkner fra vinterdvalen: Lang startliste

NOSTALGI-RACER: Slike doninger fra en annen bilcrosstid blir nok å se i flere fasonger når bilcross-veteranene møtes til årets største gamlis-oppgjør på bilcrossbanen. Dette er en Fiat 850, en veldig vanlig bilcrossbil fra 1980- og 1990-tallet. Foto: Ida Larsen, Bilcross.no.

Startlisten fylles med gamle og gromme bilcrossnavn, og det er satt tak på maks 120 veteranracere – så skal henge med på moroa må du reagere nå.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra fjorårets Veteranlandsfinale.

Bakgrunn: – Velkommen til en god gammeldags bilcrossbane.

NMKs Landsfinale for veteran ble arrangert for første gang i 2018, det ble svensk seier i det aller første oppgjøret på Starmoen.

I år skal veteranene slåss på Sætermoen, NMK Trysil, lørdag 29. juni 2024. Veteranlandsfinalen har ordinær påmelding, ingen kvalifisering – løpet er åpent å kjøre for alle bilcross-veteraner.

Femti første påmeldt på et blunk

GOD GAMMELDAGS BILCROSS: Det ble dramatikk i fjorårets Veteranlandsfinale i regi av NMK Nedre Hallingdal, det blir det garantert også i årets oppgjør som går i regi av NMK Trysil. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Det vil si at det er en aldersgrense på 50 år: Man må ha fylt 50 år eller fylle 50 år i løpet av 2024 for å være gammel nok til å være veteran i bilcross. Mange gamle og gromme bilcrossnavn er allerede på startlisten.

Påmelding finner du her, startliste her, og tilleggsregler for løpet her. Veteranlandsfinalen har en egen nettside med all info om løpet (alle eksterne lenker).

Det settes tak på 120 deltakere totalt, ved stor pågang opprettes venteliste. Og stor pågang har det vært ut fra start, etter påmeldingen åpnet nylig.

Kort etter at påmeldingen åpnet var det allerede femti navn på startlisten, samme kveld.

Tittelforsvareren er allerede påmeldt

Tittelforsvarer Runar Maribo (NMK Nedre Hallingdal) er blant de første femti påmeldte, med startnummer 50 i årets Veteranlandsfinale. Han vant suverent på hjemmebane i fjor.

Også Tommy Eng (NMK Hamar) er påmeldt, etter pallplass i fjor. Legenden Jan Lillegren (NMK Elverum) tenker nok å komme med en liten VW Golf med Saab-motor under panseret.

Vi legger også merke til, med stor glede, at Hans Einar Mørkhagen (NMK Elverum) står påmeldt med en Fiat 850 – det er en bitteliten nostalgi-racer på bilcrossbanen vi ikke ser så mange av lenger.

At vi sprenger bilcross-nostalgi-skalaen denne dagen, det virker som ganske sikkert. Bilcross.no har mang en gang beskrevet Veteranlandsfinalen som sesongens mest trivelige bilcrossløp.

Frivillig trening, tre omganger, fem finaler

BILCROSS-LEGENDE: Jan Lillegrend (NMK Elverum) i sin bitte lille 1-er-Golf med Saab-motor under panseret. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Veteranlandsfinalen 2024 skal kjøres over tre innledende omganger og fem finaler. Lørdag 29. juni 2024 går første start kloka 08.00 på morgenen. 

Allerede fredag har flere av gamlingene fått ristet av seg litt rattrust, for da er det frivillig trening for de som driver med sånt.

Fra klokka 17.00 til 19.30 på fredagskvelden er det mulig å kjøre 2 x 2 runder per deltaker.

De seks beste bilcrossgamlingene er kvalifisert til årets Landsfinale i bilcross.

Veldig klare for Veteranlandsfinale

– Vi ønsker velkommen til løp på en god gammaldags bane, hilser Stina Brenden i NMK Trysil til alle landets bilcross-veteraner. I tillegg til ny nettside, har det skjedd mye på banen:

– Vi har lagd ny publikumsvoll, ny og større startplate, vi har fått nytt startlys, ramser Stina opp i prat med Bilcross.no.

– Vi har generelt rustet opp anlegget for å være klare til årets løp!

Bilcross.no planlegger å dekke løpet, tips oss hvis det er noe vi bør vite om: bilcross.no@gmail.com.

Bilcross-TV: NMKs Landsfinale for veteran 2023:

Sjekk: Datoer for NMKs Landsfinaler i 2024 – og alle kvalløp.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

 

,