– Velkommen til en god gammeldags bilcrossbane

BILCROSS-SHOW PÅ SÆTERÅSEN: Gamlingene skal gjøre opp seg i mellom på Sæteråsen der NMKs Landsfinale for veteran kjøres lørdag 29. juni 2024. Foto: NMK Trysil.

Planlegging og oppladning er godt i gang for årets store oppgjør for bilcross-gamlingene – fremover vil du finne all info om løpet på denne nye nettsiden (ekstern lenke). I dag er det nøyaktig én måned til påmelding åpner. 

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra fjorårets Veteranlandsfinale.

– Veteranlandsfinalen i 2024 blir vår første Landsfinale, melder NMK Trysil stolt på den nye nettsiden til Veteranlandsfinalen 2024 (ekstern lenke).

NMKs Landsfinale for veteran ble arrangert for første gang i 2018, det ble svensk seier i det aller første oppgjøret på Starmoen.

«Ny» Landsfinale

TITTELFORSVARER: Runar Maribo (NMK Nedre Hallingdal) vant Veteranlandsfinalen i fjor, og har allerede lovet å komme tilbake i år for å forsvare tittelen. Ingen andre har klart å vinne denne Landsfinalen to ganger før. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Så dette er den nyeste Landsfinalen i NMK-regi av dem alle: NMKs Landsfinale i bilcross kom først i 1986, så NMKs Landsfinale for junior i 2007.

Begge disse to Landsfinalene kjøres med kvalifiseringsløp der bare de beste av de beste får være med.

Så kom NMKs Landsfinale for damer i 2011, og NMKs Landsfinale for veteran i 2018.

Ordinær påmelding

Ingen av disse Landsfinalene, verken dame- eller veteran, har kvalifiseringsløp for å være med, sånn som det er for åpen- og junior – det er kun ordinær påmelding.

Og bare for å ha nevnt det: Damelandsfinalen ble kjørt i KNA-regi tidligere, med røtter helt tilbake til 1986 da det første rene dameløpet gikk på Hakavik.

I år skal NMKs Landsfinale for damer kjøres på Finnskogbanen i regi av NMK Solør – også en Landsfinale-debutant.

Påmelding åpner om én måned

FJORÅRETS TOPP-TRE: Runar Maribo (NMK Nedre Hallingdal) foran Tommy Eng (NMK Hamar) og Morten Andre Lie (KNA Eiker). Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Og veteranene skal slåss på Sætermoen i regi av NMK Trysil, løpsdato er lørdag 29. juni 2024. Ordinær påmelding betyr at løpet er åpent å kjøre for alle bilcross-veteraner.

Så fremt du innfrir på alderskravet – du må fylle 50 år i løpet av 2024. Og du må melde deg på før taket er nådd på maks 120 deltakere.

Når taket er nådd, settes det opp venteliste. Påmelding åpner om nøyaktig én måned, klokka 20.00 på mandagskvelden 6. mai 2024.

Veldig klare for Veteranlandsfinale

– Vi ønsker velkommen til løp på en god gammaldags bane, hilser Stina Brenden i NMK Trysil til alle landets bilcross-veteraner. I tillegg til ny nettside, har det skjedd mye på banen:

– Vi har lagd ny publikumsvoll, ny og større startplate, vi har fått nytt startlys, ramser Stina opp i prat med Bilcross.no.

– Vi har generelt rustet opp anlegget for å være klare til årets løp!

Bilcross-TV: NMKs Landsfinale for veteran 2023:

Sjekk: Datoer for NMKs Landsfinaler i 2024 – og alle kvalløp.

SETTER DU PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

,