Alt klart for Namdal til Hell 2023 – og alt sendes live

BILCROSS-SIRKUS: Som et omreisende bilcross-sirkus skal bilcrossfolket ut på en tredagers bilcross-turne fra Raabakken i Nord-Trøndelag, via Verdal motorsenter, og til finaledag rallycross-VM-arenaen Hell rett utenfor Trondheim. Bilcross.no dekker løpet, og vil du følge det live så sendes alt sammen fra første start til siste målgang på Direktesport. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Sesongens mest krevende bilcrossløp, med ti omganger over tre dager på tre forskjellige baner, seiler opp til å bli dobbelt så stort som i første årgang i fjor. Og du kan følge løpet live.

Sjekk Bilcrosspraten på Bilcross.no.

NMK Namdal, NMK Verdal Levanger og NMK Hell har alt på stell for et nytt år med langdistanseløpet Fra Namdal til Hell.

Fjorårets oppgjør – som var tidenes første – kan du se her. Årets oppgjør sendes live på Direktesport.no. Bilcross.no dekker også løpet, på snap, nettside, med mer. Vi snakker også om løpet i denne ukas Bilcrossprat – trønder spesial.

Utrolig variert og utfordrende

Det er litt av et sirkus som skal turnere Trøndelag rundt til helga, fra og med torsdag 18. mai med trening på Raabakken, NMK Namdal, så de fire første omgangene på samme bane fredag 19. mai.

Deretter blir det fire nye omganger på Verdal motorsportsenter, NMK Verdal Levanger, lørdag 20. mai. En helt annen bane enn åpningsbanen, så dette er utrolig variert og utfordrende.

Tilslutt blir det finaledag med to omganger og en drøss med finaler på Lånkebanen, NMK Hell. Dette er VM-arenaen for rallycross.

Fortsatt mulig å melde seg på

Skulle det friste med et skikkelig langdistanseløp, så er det fortsatt mulig å slenge seg med – her får du kjørt mye, derfor kommer folk med mye grom redskap og mange reiser også langt for å kjøre dette løpet.

Påmeldingsfristen er 18. mai, og all info finner du på nettsiden til løpet. Her kan du sjekke startlistene, her er tilleggsreglene, og her er påmeldingen – den ordinære påmeldingen er stengt, alle som vil melde seg på nå må ta kontakt med arrangøren (alle eksterne lenker).

Fasit tidlig i samme uke som påmeldingsfristen går ut uka før løpet er at det er akkurat 100 påmeldt – dobbelt så mange som i fjor.

Utelukkende positive erfaringer

SUVEREN I STARTEN: Margrete Vold (NMK Namdal) kjørte inn til fire strake heatseiere av fire mulige på hjemmebane i første dag av fjorårets Fra Namdal til Hell. En å se opp for, også i år. I fjor kjørte hun en Toyota, i år står hun påmeldt med en udda bilcrossbil: Skoda Superb. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Det er morsomt å se at så mange flere vil være med, og dobler det seg for hvert år så blir dette bra – vi tenker langsiktig. Derfor har vi også startet litt forsiktig, forteller Gisle Berre til Bilcross.no.

Han forteller på vegne av de tre arrangørklubbene at erfaringene fra første året i fjor var utelukkende positive, og at de derfor satser større i år.

Men det er et stort apparat som skal forflytte seg over tre baner, i løpet av tre dager. – Derfor er det greit å vokse i fornuftig fart.

Mange kanoner klare

– Kan vi bli enda femti deltakere til neste år, så blir det bra. Og vi har plass til enda noen flere i år, også – det er bare å melde seg på helt til siste frist, forteller Gisle.

Hvis vi tar en titt på startlistene, selv om påmeldingsfristen ikke er ute enda, så legger vi merke til mange kanoner.

De fleste deltakerne kommer fra Midt-Norge og Nord-Norge, og der er eliten fra begge landsdelene samlet.

Samtlige tittelforsvarere stiller

VINNER-KYSSET: Ronny Klepp (NMK Verdal Levanger) fikk et velfortjent smask på kinnet etter den fantastiske seieren i fjorårets Fra Namdal til Hell – tidenes første oppgjør av sitt slag. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I junior stiller tittelforsvarer etter seieren i fjor Sondre Aasbjørg (NMK Verdal Levanger) – han kjørte senest sist helg finale i Juniorfestivalen på Starmoen, NMK Elverum.

I åpen kan vi nevne en drøss med favoritter, som far og sønn Romstad, Hårberg, brødrene Nonstad, og ikke minst Klepp-ene, med fetterne som begge var på pallen i fjor:

Ronny Klepp (NMK Verdal Levanger) vant, og Kristian Klepp kom på tredjeplass.

God rekruttering

Vi må også nevne Mathis Bratland (NMK Namdal) som var den eneste som kom før den ellers så suverene Ronny Klepp over målstreken i fjor, og det i Mathis Bratlands udda bilcrossbil Subaru Legacy.

Også junior trening-klassen er spennende i langdistanseløpet, her får de aller yngste bilcrosserne fått kjørt mye: En ny Hårberg står påmeldt, med fornavn Robin.

Mats Aasbjørg kommer nok med samme strøkne Opel Ascona B som på Juniorfestivalen sist helg, og Sander Rønning kommer med en strøken Volvo 240.

Svenskene stiller sterkt

MAKS UHELDIG: Jenny Erikson (NMK Verdal Levanger) ledet dameklassen før finaler i fjor, men finalen endte med en skikkelig stjernesmell. I år er nok ungjenta revansjesugen som bare det! Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I dameklassen stiller tittelforsvarer etter en dramatisk A-finale i fjor May Eva Sundli Frisli (NMK Verdal Levanger). Da smalt hun sammen med uheldige Jenny Eriksson (NMK Verdal Levanger) i A-finalen, Jenny ledet løpet før finalene. Margrete Vold (NMK Namdal) var helt suveren på første dag på hjemmebanen Raabakken.

Her skal vi i år se opp for en av flere svensker som tar turen til Trøndelag for å kjøre mye og langt: Nellie Höök (Hällefors MK) blir nok skummel i kamp med nordbaggarna.

I veteranklassen blir pappa Totto Höök (Hällefors MK) minst like skummel, dette er mannen som vant tidenes første NMKs Landsfinale for veteraner i Norge.

Bilcrosspraten: En ny Leirhol:

leser du og SETTER PRIS PÅ Bilcross.no?
VIL DU STØTTE ER Bilcross.no-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!