Startskuddet for Fra Namdal til Hell-påmeldingen går nå: – Her gjelder det å poste påmeldingen kjapt!

TRANGT OM PLASSEN: Akkurat som på bilcrossbanen, kan det bli trangt om plassen på startlistene – Fra Namdal til Hell-påmeldingen er i gang nå, onsdag 22. mars 2023. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets desiderte langdistanseløp med bilcross gjennom ti omganger på tre forskjellige baner, der den mest komplette bilcross-sjåfør står på toppen til slutt – det er Fra Namdal til Hell. Taket på antall deltakere er 150.

Hele 350 påmeldte til bilcrossløp i april – allerede!

Det er bare å begynne å glede seg til et nytt oppgjør av fjorårets nykommer Fra Namdal til Hell. Med et skikkelig opplegg rundt et stort sirkus av et bilcrossløp, som forflyttet seg fra Raabakkan, via Verdal, for så å kjøre de to siste omgangene og finaler på VM-arenaen Hell, ble det en langhelg ingen vil glemme.

I år er det klart for et nytt langdistanseløp, over akkurat samme lest – men med enda mer å kjempe om: Nytt av året er at de beste er kvalifisert til årets Landsfinaler, både for åpen- og juniorklasse.

Venter stor pågang på påmeldingene

FINALE-ARENA: Rallycross-VM-arenaen Hell er finalearena for langdistanseløpet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Løpsdato i år er langhelga 19. – 20. – 21. mai, og påmeldingen åpner allerede i dag 22. mars – to måneder, minus en dag, før langdistanseløpet braker løs. 

– Når det gjelder deltakerantall har vi satt en foreløpig grense på 150 stykk, forteller Gisle Berre på vegne av arrangørene NMK Namdal, NMK Verdal og NMK Hell.

Det er ventet stor pågang på startlistene, så det kan nok være lurt å melde sin interesse kjapt hvis du vil være sikret en plass på startlistene til løpet.

Mange velger grombilen til dette løpet

VARIERTE BANER: Alt fra skikkelig god gammel bilcross på Raabakken til rallycross-VM-arenaen på Hell, og landets nyeste baneanlegg Verdal motorsenter imellom der. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Refrenget blant deltakerne i det første oppgjøret av Fra Namdal til Hell i fjor, var at mange tok frem det grommeste de hadde stående fordi de får kjøre så mye med grombilen.

I praksis kjører du egentlig tre ordinære løp i ett, og får virkelig brukt redskapen før du risikerer å miste bilen på bud.

På Bilcross.no-snappen ser vi at det bygges mye heftig til dette løpet – abonner gjerne: bilcrossno.

Flere får gratis startavgift

TIDENES FØRSTE: Ronny Klepp (NMK Verdal Levanger) ble førstemann til å vinne Fra Namdal til Hell. Han krysset målstreken først alle ti omganger og finale, men et svartflagg ødela seiersrekken – så 100 poeng har ingen klart enda i dette langdistanseløpet. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Kanskje ikke så rart, for alle nybygde bilcrossbiler får gratis startkontingent! Les mer om det i denne Bilcross.no-saken tidligere på nyåret i år.

Ellers er det ikke så verst pris for å kjøre tre løp i ett: Bilcross åpen, damer og veteran betaler en tusenlapp, og junior en 500-lapp.

Junior trening starter gratis, i likhet med alle med nybygde biler – uansett bilcrossklasse.

Her finner du påmeldingen, her finner du en til enhver tid oppdatert startliste, og her er tilleggsreglene for løpet. Løpet har fått en egen nettside som du finner her (alle eksterne lenker).

Se tidenes første Fra Namdal til Hell:

BRUKER DU OG SETTER PRIS PÅ BILCROSS.NO?
VIL DU STØTTE ER BILCROSS.NO-VIPPSEN 54 02 81.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Sjekk også: – Dette topper alt!