Klar for sitt siste juniorløp: – Målet er en A-finale

LADER OPP: Jens Berger (NMK Elverum) kjører ikke så mange løpene, men når han først er med, så er han med helt i toppen. Her forbereder han seg til finalekjøring i årets Juniorlandsfinale. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Lørdag kjøres andre årgangen av fjorårets nykommer Juniorfestivalen på Starmoen, NMK Elverum. Det blir skikkelig show – både på og utenfor banen.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra den første Juniorfestivalen.

På NMK Elverum sitt årsmøte foran fjorårssesongen ble det spurt hva medlemmene ønsket seg mest, og da kom ideen om en egen Juniorfestival – av og for våre yngste bilcrossere.

Her er det fokus på mye kjøring og enda mer premiering, og den sosiale rammen rundt løpet. Det ble en stor suksess fra første årgang.

Tittelforsvareren kjører sitt siste juniorløp

I GODT DRIV: Jens Berger (NMK Elverum) ble nummer 7 totalt i årets Juniorlandsfinale. Her i hvit VW Golf. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nå er det klart for andre årgang av Juniorfestivalen, i år som i fjor på Starmoen motorbane, NMK Elverum. Datoen er lørdag 27. august 2022.

Og en av juniorene som stiller til start, er tittelforsvarer og hjemmefavoritt Jens Berger (NMK Elverum) – som skal avslutte sin juniorkarriere med dette løpet:

– Ja, dette blir mitt siste juniorløp i bilcross, bekrefter Jens til Bilcross.no.

Målet er å avslutte juniorkarrieren med en A-finale

Jens Berger imponerte stort da han tok innersvingen på samtlige konkurrenter i fjorårets oppgjør – og ble tidenes første Juniorfestival-vinner. Og det etter en A-finale som var historiebøkene verdig.

I aller siste runde ble det hele avgjort, der hjemmefavoritten holdt hodet kaldt og snodde seg opp i ledelse med perfekt taktikk og marginene på sin side.

Målet for årets Juniorfestival, er å avslutte juniorkarrieren med en A-finale i festivalen.

Henger alltid med i toppen

CLOSE RACE: Jens Berger (NMK Elverum) berget seieren i Juniorfestivalen 2021, med ørsmå marginer. Her i blå VW Golf. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

– Jeg er snart klar til helga nå. Målet er en A-finale, men det er mange flinke som stiller til start, så det blir nok tøft. Bilen jeg skal bruke nå går ikke like bra som vinnerbilen fra i fjor, forteller Jens til Bilcross.no.

– Jeg har ikke helt fått den til å gå ordentlig, men må vel få det til, sier den trivelige bilcross-gutten som også kjører rally.

Denne gutten kjører ikke mange bilcrossløpene, men når han først stiller til start, så er han med helt i toppen.

God kjøring tross pjusk bil

Han kommer rett fra B-finalekjøring i Juniorlandsfinalen 2022 – der han egentlig hadde nok poeng til A-finale, men trakk seg ned i B-finale på grunn av poenglikhet.

Men i finalen takket bilen mer eller mindre for seg, der Jens mot alle odds og med god kjøring med en pjusk bil fusket seg inn til en sterk 7. plass totalt.

Til helga stiller Jens Berger med startnummer 5, det er bare å heie ham gjennom sitt siste juniorløp.

Mye moro – både på og utenfor banen

– YES! Jens Berger (NMK Elverum) skriver seg inn i historiebøkene som tidenes første vinner av Juniorfestivalen. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

I skrivende stund er det påmeldt 68 juniorkjørere til Juniorfestivalen 2022, startlisten finner du her (ekstern lenke). Påmelding kan gjøres her (ekstern lenke), påmeldingsfristen løper ut onsdag kveld 24. august klokka 20.00.

Ifølge tilleggsreglene (ekstern lenke) skal kjøres fire omganger og hele ti finaler, så her blir det mye kjøring! Første start går lørdag morgen klokka 08.00, og erfaringsmessig går det slag i slag på Starmoen, når det kjøres bilcross her i regi av NMK Elverum.

Men allerede fredag kveld 26. august klokka 20.00 starter moroa for alle deltakerne i Juniorfestivalen, med Starmoen-lekene 2022.

DRIFTIG ARRANGØR: NMK Elverum kjører to store løp på to august-helger, først Elverumfestivalen, så Juniorfestivalen. Klubben fostrer også frem mange talentfulle bilcross-juniorer. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra den første Juniorfestivalen.

Les mer om: Tidenes første Juniorfestival-vinner.

Les om Juniorfestivalen i Bilcross.no-arkivet.