232 bilcrossere klare for Elverumsfestivalen 2022

ELVERUMFESTIVAL: En av landets heftigste bilcrossbaner, med et av landets største bilcrossløp gjennom snart 25 år. Elverumfestivalen er tilbake til normalen denne sommeren, og vel så det. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Et av landets største storløp siden 1990-tallet holder fortsatt koken, med godt over 200 bilcrossere påmeldt til en kamp som for mange er sesongens store høydepunkt.

Mimre? Se Bilcross.no-bildene fra Elverumfestivalen i fjor.

NMK Elverum ønsker denne helga velkommen til Elverumfestivalen 2022 helga 13. – 14. august 2022.

Løpet ble korona-avlyst i 2020, og det ble kjørt i en nedskalert versjon med korona-restriksjoner i 2021.

Comeback i full skala etter korona

FULL VALUTA FOR INNGANGSPENGENE: Publikum har god oversikt over all moroa på banen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Nå er også dette løpet tilbake til normalen, og vel så det. Med 232 bilcrossere påmeldt til kamp gjennom fire omganger og mange finaler gjennom to dager.

Elverumfestivalen feiret 20 år i 2018, og løpet har helt siden oppstarten på 1990-tallet vært et av landet største i antall deltakere og publikum.

Så også i comebacket i full skala etter korona.

Skikkelig bilcrossbane

STORLØP: På Starmoen vinner bare de tøffeste bak rattet frem, pluss en god dose med flaks som seg hør og bør i bilcross. Du må stå i ramma for å henge med rundt den krevende banen. Og konkurransen er alltid hard! Arkivfoto: Stian Ormestad.

Bilcrossbanen på Starmoen er veldig populær, både blant deltakere og publikum. Banen krever sitt, og det er fortsatt en skikkelig bilcrossbane.

Totallengden er på snaue kilometeren med 917 meter totalt.

Hele 2/3 av underlaget er fortsatt grus.

Strålende sensommerhelg

TIDLIG PÅ’N: Første start går klokka 08.00 begge dager, både lørdag og søndag. Arkivfoto: Stian Ormestad.

For publikum er det lett å finne seg en grom plass til campingstolen, med god oversikt over all moroa på banen. Det pleier å bli svært så folksomt på publikumsplass, med stor stemning og høye heiarop – akkurat som vi liker det i bilcross.

Det er ifølge værmeldingene spådd strålende sensommervær hele helga, uten et eneste regndrypp, i skrivende stund.

Første start går klokka 08.00 begge dager.

Spennende F-finale

STRÅLENDE SENSOMMERVÆR: Alt ligger til rette for en fantastisk bilcrosshelg, til og med værgudene lover å vise seg fra sin beste side, ifølge værmeldingene. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Det kjøres i klassene bilcross åpen, -junior, -dame og -veteran, pluss gjesteklasse med crosskart.

En artig vri på Elverumfestivalen, er at det blir kjørt A- til E-finaler som vanlig i åpen klasse. Men i tillegg blir det en F-finale med seks tilfeldige deltakere.

Trekkingen foretas elektronisk, og det er kun deltagere med opptjente poeng i innledende omganger som er med i trekkingen.

Svært så lucky looser

STILLE FØR STORMEN: Mange bilcrossbaner blir asfaltert igjen, men på Starmoen sørger et eminent banemannskap for at hele 2/3-deler med grusunderlag holder seg gjennom to dager med kjøring fra morgen til kveld. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Men ellers er prinsippet det samme: Vinner av denne finalen rykker opp til E-finale, og dermed kan en svært så lucky looser være med videre i kampen om seier.

I junior kjøres det A- til e-finale, A- og B-finale i dame, A- og B-finale i veteran.

Resultater publiseres i appen Sportity, passord er Elverumsfestivalen22.

Mer info om løpet finner du på arrangøren NMK Elverum sine nettsider, og her finner du startlister for løpet (eksterne lenker).

Søk opp og abonner gjerne på Bilcross.no på snap: Bilcrossno.

Sjekk også Elverumsfestivalen 2001:

Les mer om Elverumfestivalen i Bilcross.no-arkivet.