Alt klart for sesongstart: – Vi gleder oss skikkelig!

ENDELIG PUBLIKUM IGJEN: Sesongstarten i fjor og året før der igjen gikk helt uten publikum. Men cupfinaleløpet på Neglespretten i fjor var det aller første bilcrossløpet i Norge med publikum igjen etter korona. Foto: Stian Ormestad.

Alt er som det skal være, nå som det går mot sesongstart på Vendkvern motorbane søndag 22. mai: Det er fritt frem for publikum, og det blir livesending – og det er 1. runde i Ifor Williams-cup 2022.

Bakgrunn: Alt klart for Ifor Williams-cup 2022.

Ifor Williams-cup startet som Hamar-cup i 2019, så ble navnet Ifor Williams-cup fra og med 2020 – og NMK Hamar har klart å kjøre cupen hvert eneste år – korona til tross.

Men dette blir det aller første året med Ifor Williams-cup helt uten noen som helst begrensninger. Ikke rart Guro Haug Buvik og resten av NMK Hamar-gjengen gleder seg skikkelig!

Lar flest mulig få kjøre

ACTION: Vendkvernbanen kan være en skikkelig nøtt å knekke, krevende for sjåførene og underholdende for både sjåfører og publikum. Foto: Stian Ormestad.

– Søndag 22. mai åpner NMK Hamar bilcross-sesongen, tradisjonen tro, med Vårløpet på Vendkvern motorbane – vi gleder oss kjempemye, skriver Guro til Bilcross.no – men mange smilefjes etter.

– Det er lite deltagere rundt omkring på løp, og vi ser at flere skal kjøre kvalløp i Roppecrossen og på Krabyskogen dagen før. Derfor utvider vi påmeldingsfristen og tar i mot påmeldinger helt fram til morgenen på løpsdagen, søndag 22. mai klokka 05.00 (ekstern lenke).

På den måten lar NMK Hamar flest mulig kjøre hos seg, og legger alt til rette for det på en utmerket måte.

Følg løpet fra sidelinjen eller på nett

En ting som funka som bare det i korona-tid, var direktesending fra bilcrossløp på Vendkvern. Også i år blir det livesending – gratis. Bilcross.no deler sendingen på vår nettside (ekstern lenke).

Eller meldes det om at Jørn Grinden kommer med dekkservice. Det blir kiosker med godt utvalg av både mat, drikke og snacks.

– Funksjonærene er superklare, og vi håper at det kommer mye publikum nå som vi endelig kan ta dem imot igjen.

Cup over tre løp

Dette er også første runde i årets Ifor Williams-cup, som består av tre løp – alle på Vendkvern i regi av NMK Hamar. 2. runde er Sommerløpet. Finaleløpet blir den legendariske Neglespretten i oktober.

– Det pleier ikke å mangle på action når det er bilcrossløp på Vendkvern. Her blir det garantert fart, moro og spenning, og det pleier publikum å sette pris på.

– Første start er klokka 09.30 søndag 22. mai.

Mer info om sesongstarten og Ifor Williams-cupen finner du på NMK Hamars nettside (ekstern lenke).

DEAL! Markedssjef Kim Brandsnes, Ifor Williams, og Geir Gransbråten, NMK Hamar, er begge glade for å ha fått avtalen på plass for nok et år med cup. Foto: Pressemelding.

Vant både finaleløp og cup: – Endelig, liksom!!!

Les mer om Ifor Williams-cup i Bilcross.no-arkivet.