Holdt hodet kaldt i Bilcross.nos vintercup

En outsider sladdet opp i ledelse av vår virale vintercup, og tviholdt på ledelsen helt inn – med solid taktikk og stødig kjøring.

Sjekk også: Det har vært mye trening og testing, så det er gøy at det gir resultater!

Bilcross.nos vintercup 2021 gikk over to runder i hele februar, med første start 1. februar og siste målgang 1. mars.

«Safet» inn til seier

Det å vente med å kjøre helt til siste slutt, viste seg å være lurt for Jakob Hvambsahl (NMK Kongsberg), som hadde en ledelse å forsvare før finalerunden.

Mange har forsøkt det før ham, og som oftest tar nervene overhånd. Men ikke for denne karen, som holdt hodet helt kaldt, hele veien inn:

– Jeg så på tidene at de to andre nærmest meg i toppen måtte ha gjort noen feil, så da prøvde jeg å holde et jevnt tempo og ikke gjøre noen feil selv.

Rulling og snurring i finaleløpet

Og akkurat den antakelsen stemte godt, for argeste konkurrent Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) meldte til Bilcross.no tidligere i løpet av det hadde gått litt skeis.

– Jeg knota det skikkelig til. Rulling og snurring, sier en lettere oppgitt friskus bak rattet – både i TV-spill og i virkeligheten. Petter Von Zernichow Olsen har også vunnet Bilcross.no-cup-løp i virkeligheten.

Men rullinga var ikke verre enn at sørlendingen, som også har totalvunnet våre virale Bilcross.no-cuper tidligere, sanket inn en sterk andreplass i vintercupen.

Kjørte finaleløpet med maks press på seg

Dermed holdt Jakob Hvambsahl ledelsen helt inn, et helt nytt navn i toppen i Bilcross.no-cup-sammenheng. 25-åringen hadde en 17. plass totalt som beste plassering i våre virale cuper før denne vintercupen.

– Det har vært mye trening og testing av oppsett siden sist gang jeg kjørte Bilcross.no-cup, sa Jakob til Bilcross.no før finaleløpet. – Så det er gøy at det gir resultater!

Men lett var det ikke, røper Jakob til Bilcross.no nå som Bilcross.no-cup-seieren er i boks: – Nei, det var det ikke!, sier seierherren som kjørte finaleløpet med maks press på seg.

Samler på tredjeplasser?

Jakob Hvambsahl og Petter Von Zernichow Olsen får med seg Bjørn Hagen på tredjeplass, samme mann som også kom på tredjeplass i Bilcross.nos førjulscup på tampen av fjoråret.

Rett utenfor pallen sammenlagt finner vi Stian Ormestad og Kjetil Flåten, som begge avanserte oppover sammenlagtlisten i finaleløpet.

Flere som ellers henger med i toppen fikk store problemer i finaleløpet på Bjørkelangen.

Hele 524 deltakere!

I skrivende stund samler BILCROSSNO-klubben hele 524 deltakere, det er veldig moro å kunne konkurrere i denne korona-tida – om enn på skjermen.

Veldig mange som hang med i toppen i denne runden, er ikke registrert med (korrekt?) nick på startlisten. Send inn ditt navn, nick og bosted til bilcross.no@gmail.com for å henge med i poengsammendraget til neste gang.

For vi må vel snurre i gang en cup til om ikke så lenge, ikke sant?

HOLDT HODET KALDT I VINTERKULDA: Bilcross.nos vintercup 2021 er avgjort, med spenning helt inn til siste sladd på snø og is. Foto fra spillet.

Send navn, nick og adresse (i tilfelle du vinner premie) til bilcross.no@gmail.com!

Sjekk også: Bilcrosskavalkade 2020!