Fredags(bilcross)filmen: Kvalløp på Geiteryggen 1997

Sesongstart på Geiteryggen, med mange om benet – som alltid i bilcross. Se hele løpet, som blant annet inneholder en studie i Skoda-satsing, denne fredagen.

Ny film hver fredag fra klokka 19.00 – abonner på Bilcrossarkivet på YouTube!

Sjekk alle fredags(bilcross)filmene vi har lagt ut her!

Bilcross-bloggen: Vi digger gamle bilcrossklipp!

Hele filmen må spilles gjennom ved digitalisering. Og underveis noteres noen høydepunkter.

Dette er noen av notatene fra filmen fra Geiteryggen, NMK Grenland, april 1997:

  • Rundt tjue minutter ut i filmen får vi en studie i Skoda-satsing. Det var mange av de gode, gamle hekkmotoriserte Skodaene blant hjemmekjørerne fra NMK Grenland, og vi lurer på hvem det er som ratter denne Skodaen så eminent?
  • Vi har også sjekket litt rundt hvem som er målflaggmannen som får sitt å stri med. Vi har fått noen navn, blitt sendt rundt videre, men har nok bare snakket med de som har hatt jobben før og etter tidsepoken denne filmen er ifra.
  • Det er også notert at vinneren tilslutt – røper ikke hvem – er med i krigen og må ta turen via en lavere finale. Det er en del dytting, som ofte kan forekomme i denne sporten.
  • Men har du inner’n, så har du inner’n. Det tenkte nok Sverre Dahl (NMK Tønsberg) som sto på krava og ikke firer en tomme inn i første sving med sin Saab.
  • A-finalen blir tilslutt fyllt opp med en svært så variert bilpark av godt, gammelt merke: Både Saab 99, Volvo Amazon, NSU og ett par folkevogn-bobler. En fryd for øyet for gammel-bilcross-entusiaster!

Sjekk også: Saab-Sverre: – Har’u inner’n, så har’u inner’n!

TRANGT OM PLASSEN: Geiteryggen startet som en bilspeedwatbane, og fortsatte som en kombinasjon av speedway på grus og gokart-bane på asfalt. En merkelig, men morsom bilcrossbane som eksisterte frem til og med 2001-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Ny virtuell Bilcross.no-cup over fire førjulsuker.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

, ,