Fredags(bilcross)filmen: Frontmestermøte 2000

For 20 år siden var Frontmestermøte på Hellerstad et av sesongens største bilcrossoppgjør. Hele løpet viser vi denne fredagen.

Filmen vises fra og med klokka 19.00 fredag 2. oktober 2020.

Abonner på Bilcrossarkivet på YouTube!

Da det kom et eget storløp for biler med motoren foran, ble det kjapt en stor suksess – for i tidligere tider var det hekkmotorbiler som dominerte totalt på bilcrossbanen.

KONGEN AV HELLERSTAD: Jan Lillegrend (NMK Elverum) ble den mestvinnende gjennom Frontmestermøte-historien på Hellerstadbanen. Foto: Stian Ormestad.

Frontmestermøtet eksisterte i 20 år, fra 1996 til 2016. Først på Hellerstadbanen i regi av NMK Eidsvoll, så på den nye banen Gardermoen motorpark etter navnebytte til NMK Gardermoen.

Satset alt og litt til

For 20 år siden var Mestermøte for frontmotorbiler et selvskrevent storløp i 2000-sesongen med 130 biler til start, der flere av dem gikk i flere klasser.

Som for eksempel Opelen til Kurt Inge Espeland og Elisabeth Espeland, som virkelig fikk kjørt seg denne helga. Det rundkastet Kurt Inge og klubbkompisen Marius Lund sto for, fremstår fortsatt den dag i dag som et av de mest spektakulære stunt i bilcross-historien.

Mot alle odds kom vraket tilbake på banen, så Elisabeth fikk fullført konkurransen søndag.

En av landets råeste bilcross-arenaer

ACTION OG DRAMATIKK: Aldri et kjedelig heat med «Fronten» på Hellerstadbanen. Nå er både banen og løpet historie. Foto: Stian Ormestad.

Speaker Ove Stuveseth leder oss gjennom høydepunktene fra alle innledende omganger pluss finaler. Filmen er filmet og redigert av Stian Ormestad. Ormis Media.

Hellerstadbanen var en av landets råeste bilcrossbaner frem til det aller siste løpet her i 2003.

Tidligere har Bilcross.no lagt ut hele Landsfinalen 2002 som gikk på samme arena.

Vipps så kommer det flere bilcrossfilmer fra arkivet!

Kos deg med filmene, og vipps gjerne over noen kroner etter evne, så vi kan rettferdiggjøre all den tida som går med til å digitalisere og publisere filmer.

Så alle kan få se bilcross-moroa fra Bilcross.no-arkivet. Bilcross.no-vippsen er 54 02 81.

Og følg med videre utover høsten – det er vanvittig mye mer å ta av!

Ett av de siste store Frontmestermøtene – sjekk bildene fra ti år siden!

FARTSFEST: Stort startfelt og stort publikum – Frontmestermøtene på Hellerstad gikk unna i et forrykende tempo både på banen og arrangmentsmessig. Foto: Stian Ormestad.

Les også om Talentracet: Smak av storløp i en annerledes sesong.

,