Viralt bilcross-comeback 15 år etter årets rundkast – og rett opp i ledelse!

Kristian Alexander Svendsen leder Bilcross.no-cupen online sålangt, etter å ha ligget litt bak fra start og kjørt seg opp i ledelse med en fantastisk finale. – I bilcross husker folk meg bare fra rullingen på Arermark for 15 år siden…

Sjekk også: Hvem blir raskeste bilcrosser online?

Bilcross.no bakkeløpcup ble dratt i gang for å skape litt liv og røre i en tøff tid for oss som elsker fart og spenning og motorsportfellesskap.

Så mens koronaen setter en stopper for ekte bilcross, drar vi i gang et mesterskap over samme lest som de gode, gamle bilcross-bakkeløpene.

Hmm… var det ikke noe kjent med det navnet…?

Og allerede har over 200 meldt seg inn i BILCROSSNO-klubben på Dirtrally2.com, godt over 100 har allerede prøvd seg på første løp ut, og snart har også 100 deltakere registrert seg på startlisten med navn, nick og adresse for å kunne være med i poengsammendraget og konkurrere om premier.

Den som har kjørt aller kjappest gjennom alle tre etappene sammenlagt, er en østfolding ved navn Kristian Alexander Svendsen. Var det ikke noe kjent med det navnet..?

Jo, det blir ganske kjapt klart i prat med Kristian at dette er samme karen som sto for den vanvittige rullingen i Brekka, NMK Aremark, i sommerløpet tilbake i 2005 – forløperen til Sommerfestivalen.

ÅRETS RUNDKAST 2005: Slik endte bilcrosskarrieren for Kristian Alexander Svendsen (NMK Aurskog Høland) for 15 år siden. Foto fra filmen.

– Jeg husker egentlig fortsatt ikke noe av rullingen, annet enn det jeg har sett på film. For det første jeg husker er at jeg kikker rett inn i kameralinsen din, sier Kristian og ler. Det blir en hyggelig mimreprat på telefon med Bilcross.no.

I BILCROSS-LEDELSE: Kristian Alexander Svendsen (NMK Aurskog Høland) kjører fortsatt rally og racing, og leder nå også Bilcross.no bakkeløpcup 2020. 31-åringen savner bilcrosstiden. Han kjørte bilcrossjunior frem til 2005, da begynte han mer rally og i fjor kjørte han en sesong i racing. Men lave skuldre og kjøring bare for moro skyld i bilcross kan han fort slenge seg med på igjen, uten de største ambisjonene, forteller han. I skrivende stund leder Kristian Bilcross.nos online-cup. Foto: Privat.

Rundkastet er nemlig rett og slett legendarisk. Det ble kåret til Årets rundkast på Bilcrosskavalkaden fra den sesongen.

Og Kristian har ikke kjørt bilcross siden den sesongen for 15 år siden. – Jeg fikk vel ikke skrekken akkurat. Som 16-åringer flest ristet jeg det av meg og ville bare kjøre mer!

Fra juniorbilcross til rally og racing

Men det ble bare ett par bilcrossløp til, for samme høst kom rally junior-klassen.

– Rally er det store for meg. Så da gikk all tid og penger med til det. Men jeg kjørte bakkeløp i Brekka under Sommerfestivalen to – tre år senere. Så bakkeløp digger jeg også!

Det passer jo godt, nå som Bilcross.no bakkeløpcup er dratt i gang. Kristian skryter av opplegget.

– Og at det blir så mange, da går det fort litt prestisje i det, også. Det blir litt mer spennende enn å sitte og kjøre mot seg selv eller kompiser online.

Frykter det kommer noen kanoner som klarer å kjøre fortere

Og spennende er det også å sjekke innom resultatlisten på Dirtrally2.com og BILCROSSNO-klubben. Kristian er innom så ofte han kan, for å sjekke om tiden hans fortsatt holder til ledelse.

– Det er jo ingenting jeg kan få gjort fra eller til nå, så jeg kunne jo egentlig bare latt være. Men det er veldig spennende, og jeg frykter jo at det kommer noen kanoner som klarer å slå tiden min.

PREMIE: Splitter nye kjøresko fra TK SPORT. Vi slenger med noen BILCROSS.NO-klistremerker også! Foto fra nettbutikken.

– Det er mye igjen av løpet!, minner Kristian om. Spent på om det holder helt inn.

Dette første løpet, som kjøres med H2-biler med bakhjulstrekk (biler som likner mest mulig på de bilene vi herjer rundt med i bilcross til vanlig), ligger ute til og med søndag 19. april.

Neste runde skal kjøres med fremhjulstrekk.

Sjekk: Alt om Bilcross.no bakkeløpcup 2020.

Startliste for Bilcross.no bakkeløpcup 2020.

Bakgrunn: Hvem blir raskeste bilcrosser online?

Sesongåpning 2020: Fighter, smeller og rundvelt:

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

, , ,