Her kan du bygge deg en «udda» bilcrossbil

UDDA BILCROSSBIL: Dette kan bli en råtøff og sjelden bilcrossbil! Foto: Privat.

Planene har vært mange for denne Sunbeam Avenger 1970-modellen. Nå står den til salgs for 4.000 kroner på Bilcross.nos Facebook-gruppe.

Sjekk også: Sesongstarten sladdes igang på Moa.

Det er Kenneth Jansen (NMK Hurum Røyken) som selger.

Han forteller til Bilcross.no at hans plan var først å bygge rallycrossbil, så bilcrossbil.

Reodor Felgen-løsninger

Motor og drivlinje har både vært Ford, Opel og til sist Volvo i grublingen. Nå står det original Sunbeam 1500-drivlinje på bilen, og den er trillbar.

Det som er sikkert, er at det trengs noen Reodor Felgen-løsninger i god bilcross-stil for å komme i havn med prosjektet.

Det er allerede bur i bilen, og det har det vært lenge. Et lite evighetsprosjekt. Som kanskje kommer til mål, med en ny eier med nytt pågangsmot?

Håper bilen kommer på banen

Tiden strekker ikke til for å få bilen ferdig, forteller Kenneth – jobben tar for mye tid. Og nå skal han prøve å rydde opp litt, men det er for galt å skrote bilen.

– Det er mange som synes det er for galt å bruke slike gamle veteraner i bilcross, men det er mange slike historier – biler som er halvferdige og det mangler tid eller pågangsmot for å få de helt ferdige. Og så havner de – DESSVERRE – hos hogger’n.

– Det håper jeg å unngå med denne, men jeg har ikke plass til den. Jeg håper veldig at bilen kommer på banen, sier Kenneth som har fått et bud rundt prisforlangende på 4.000 allerede.

Blir en råtøff bilcrossbil!

Sunbeam Avenger er ikke en ukjent doning på norske baner. Sørlandsjenta Elisabeth Espeland herjet i supernasjonal rallycross med en tilsvarende bil i ett par tiår.

Kenneth sammenlikner den med en Ford Escort MKII, – bare mer solid enn Forden!

– Dette var kanskje ikke den mest spesielle bilen i sin tid, det var mange av dem langs veien og det fantes noen på banen, men klart – det begynner å bli sjelden mellom hver Sunbeam Avenger nå til dags.

– Jeg er sikker på at den kommer til å bli en råtøff bilcrossbil!

Dette står i salgsannonsen på Bilcross.nos Facebook-gruppe:

Sunbeam 1970 mod uten motor og gir men trillbar. Det er bur i bilen. selges hbo 4000,- innen lørdag kl 1200
Etter kl 1200 er den på vei til huggern. Bilen står i Drammen. Tlf. 401 01 888.

Bilcross-bloggen: Bilcross som publikumssport

Les også: Bånn gass med Klubbmesternes mester!