Sesongstart i bilcross – avslutter i kamp om VM-gull

Nå heier hele motorsport-Norge på Andreas Bakkerud. Han slåss like gjerne på bilcrossbanen, som å kjempe om VM-gull i rallycross. Denne helga er vi alle Bakkerud Blue!

Varmer opp til VM-åpning med bilcross: – Blir en utrolig kul greie!

Rallycross-stjerne Andreas Bakkerud (NMK Bergen) ladet opp med bilcross før årets VM-åpningen i Abu Dhabi.

Nå kjemper den blide bergenseren om VM-gull i siste VM-runde i Sør-Afrika. Det blir avgjort i dag, søndag 10. november 2019.

To bilcrossløp på rallycross-stjernen denne sesongen

GUTTEN I RØYKEN: Goldagsløpet gikk opp i røyk for Andreas Bakkerud (NMK Bergen) – der ble han utsatt for et ufrivillig dørti triks fra en konkurrent… Foto: Stian Ormestad.

Andreas ligger på 2. plass før VM-finalen, ett eneste poeng bak lederen. Og det er heller ikke lang luke ned til tredjemann – så her kan alt skje.

Akkurat som det gjorde i sesongåpningen på bilcrossbanen – det endte med en kjempesmell for Bakkerud, kanskje den verste vi har sett på bilcrossbanen hele denne sesongen?

VRAK: Andreas Bakkerud (NMK Bergen) takker klubbkompisene for å ha bygget en sikker bilcrossbil, etter den kanskje verste smellen i hele denne bilcross-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Andreas rakk enda et bilcrossløp denne sesongen, nemlig det legendariske Goldagsløpet:

BOBLE-DEBUT: Andreas skulle endelig få ratte bilcrossbilen med stor B. Det skjedde i Goldagsløpet 2019. Foto: Stian Ormestad.

– En barndomsdrøm som går i oppfyllelse, det å kjøre boble i Goldagsløpet – akkurat som pappa gjorde da jeg var liten, fortalte Andreas til Bilcross.no.

Bilcross er viktig!

Andreas har bakgrunn fra både bilcross og gokart.

Rallycross-stjernen mener bilcross har mye av skylden – eller æren – for at nordmenn gjør det bra i andre internasjonale grener.

Derfor har han vist frem den norske folkemotorsporten for resten av verden – se det her.

I FINT DRIV: Andreas Bakkerud (NMK Bergen) kjørte fint med boble også. Her på trening før Goldagsløpet 2019. Foto: Stian Ormestad.

BIL ER MORO! Andreas Bakkerud (NMK Bergen) trives like godt enten det er VM-sirkus eller det er et lite, lokalt bilcrossløp. Her gjør han seg klar for sesongstarten 2019 – som var lagt til 3-timersløp på Grenland motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad.

Kjempekrasj på Bakkerud – seier til Susanne og gutta!

Vi sier bare: – For en bilcross-sesong det har vært!