Skal dette seiersgliset få kjøre NGK Masters?

SEIERSGLISET: Steffen Hansen (NMK Gardermoen) jublet for seier og gullbillett til NGK Masters på Landskamp.no på Momarken i juni. Foto: Stian Ormestad.

Etter seieren i Landskamp.no på Momarken fikk Steffen Hansen sin velfortjente gullbillett til NGK Masters – trodde alle. Men nå har det blitt kluss i kulissene.

Landskamp.no: Steffen Hansen tok sin første seier!

SISTE: NGK Masters melder til BILCROSS.NO: «Steffen kommer att vara med i den uppdaterade startlistan med nummer 56.»

Startlistene til NGK Masters er klare og ble offentliggjort lørdag 28. september. Som vanlig er det glissent med norske førere.

KLAR: Martin Borten (NMK Melhus) er klar som en av tre nordmenn på de foreløpige startlistene. Trønderen fikk gullbillett etter seier i Eliteracet 2019. Foto: Stian Ormestad.

Også førere vi trodde skulle stå der, mangler:

NGK Masters: Nei – gullbilletten gjelder ikke

Steffen Hansen (NMK Gardermoen) vant Landskamp.no på Momarken i juni, og skulle med det være sikret en plass på startlistene.

Men han står ikke der.

Det skapte raskt reaksjoner i det norske bilcrossmiljøet. Han fikk jo en gullbillett etter seieren på Landskamp.no?

Nei, får Steffen beskjed om da han kontaktet arrangøren av Nordens mest prestisjefulle bilcross- og folkraceløp.

Det koker fra lørdags morgen på Facebook: Har Steffen fått en falsk gullbillett?

– Har gledet meg helt siden seieren på Landskamp!

FØRSTE SEIER: Storseieren i årets Landskamp var Steffens første seier i åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

For det står ikke på lysten, Steffen skulle gjerne stått på startlistene.

KUN VINNEREN? Tidligere har hele pallen på Landskamp fått gullbillett. Foto: Odd Kristian Sanner.

– Jeg har gledet meg til dette løpet helt siden jeg vant Landskamp, forteller 21-åringen til Bilcross.no.

Fra Landskamp.no sin side informerer arrangøren NMK Trøgstad at de har handlet i god tro, og at alt har vært avklart overfor NGK Masters-arrangøren:

– Vi har fått lov til å dele ut gullbilletter til 1. plass senior og 1. plass damer på Landskamp i år. Vi har også i ettertid sendt over info om hvilke to som fikk billettene av oss, får Bilcross.no opplyst.

– Så hva som har skjedd her, er jeg usikker på – men jeg har tatt kontakt med dem, forteller Iselin Kragtorp til Bilcross.no.

Begge arrangørene er på saken

Steffen Hansen – og det norske bilcrossmiljøet – håper det blir kjøring på den raske NMK Gardermoen-gutten.

Meldinger Bilcross.no har fått innsyn i viser fullt trykk fra Landskamp sin side, som viser til gamle avtaler.

GULLBILLETTEN: Steffen Hansen fikk denne gullbilletten overlevert etter seieren i Landskamp.no på Momarken 2019. Spørsmålet er om den er gyldig. Foto: Privat.

NGK Masters på sin side avviser først at en slik avtale finnes for i år, men de har gått fra et blankt avslag til å bli litt rundere i kantene.

– Landskamp og NGK er på saken, og jeg setter pris på at de skulle hvert fall skal se nærmere på det. Jeg har veldig lyst til å kjøre og er klar, forteller Steffen til Bilcross.no. 

KLAR: Vanja Myrén Fossum (NMK Aurskog Høland) er klar som en av tre nordmenn på de foreløpige startlistene. Den raske bilcrossdama fikk gullbillett etter seier i dameklassen i Eliteracet 2019. Foto: Stian Ormestad.

Krysser alt vi har for NGK-deltakelse

Det var også full forvirring rundt gullbillettene under årets Landskamp. Det har gått fra å gjelde hele pallen, til bare førsteplassen.

Det gjorde at flere på topp-tre jublet for gullbillett, uten at det slo til. Men at hvert fall vinneren skulle få gullbillett, var klart.

Når det også viser seg høyst usikkert, har Bilcross.no fått se mildt sagt frustrerte meldinger fra NMK Trøgstad-ledelsen om at de vurderer å gi opp hele samarbeidet med NGK Masters.

Fra NGK Masters offisielle Facebook-side har Steffen Hansen fått dette korte, siste svaret: – Vi kollar på detta!

Til Bilcross.no gir NGK Masters dette korte svaret: – Vi kommer til å ta det med Steffen. Det kommer ikke til å tas en beslutning i løpet av helga.

– Får håpe det ordner seg!, sier Steffen og krysser alt han har – det samme gjør bilcross-Norge med ham. For dette er en kjedelig sak for begge arrangører, og ikke minst hovedpersonen selv.

Tre nordmenn er klare i skrivende stund:

KLAR: Andreas Bakkerud (NMK Bergen) er klar som en av tre nordmenn på de foreløpige startlistene. Han er en av flere VM-førere som stiller til start i Nordens mest prestisjefylte bilcross- og folkraceløp. Foto: Stian Ormestad.

Så mens vi håper på NGK Masters-deltakelse for Steffen og kanskje flere nordmenn som står på reserveliste og venteliste, kan vi slå fast at følgende tre nordmenn er klare så langt:

VM-fører i rallycross Andreas Bakkerud (NMK Bergen), Eliterace-vinner Martin Borten (NMK Melhus), og Eliterace-vinner i dameklassen Vanja Myrén Fossum (NMK Aurskog Høland).

Dette ifølge de foreløpige startlistene som NGK Masters har lagt ut på sine nettsider (ekstern lenke).

Løpet kjøres på Kalvholmen motorstadion utenfor Karlstad i Sverige helga 12 – 13. oktober 2019.

Les mer om NGK Masters i Bilcross.no-arkivet.

GULLBILLETT-ARRANGØR: Ifølge NGK Masters er det bare NMK Nord Gudbrandsdals Eliterace på Bjorli som kan dele ut gullbilletter i Norge. Foto: Stian Ormestad.

Landskamp.no: Steffen Hansen tok sin første seier!

Se Bilcross.no-bildene fra Landskamp.no 2019.

Eliteracet 2019: Borten, Sivesind og Fossum til topps!

Se Bilcross.no-bildene fra Eliteracet 2019.