Sjekk hvem som er klare for Damelandsfinale i Valdres

ALT KLART FOR ÅRETS HØYDEPUNKT FOR BILCROSSJENTENE: NMKs Landsfinale for damer går på Sundvold motorbane, NMK Valdres, lørdag 17. august 2019. Foto: Stian Ormestad.

Det er enda en drøy uke igjen til påmeldingsfristen går ut, men allerede seksti raske bilcrossjenter på startlisten til NMKs Landsfinale for damer 2019.

Les også: Det blir en tøff Landsfinale for bilcrossjentene!

Seier i generalprøven før årets Landsfinale for damer.

Bilcrossjentene skal gjøre opp status lørdag 17. august, når selveste NMKs Landsfinale for damer 2019 kjøres på Sundvold motorbane, NMK Valdres.

HJEMMESEIER: Ingrid Elise Bråten (NMK Valdres) tok sin aller første bilcross-seier på hjemmebanen Sundvold i fjor – årets Landsfinale-bane for bilcrossjentene. En av mange hjemmefavoritter! Foto: Privat.

Foreløpig startliste finner du her, og tilleggsregler for løpet ligger her – og påmelding kan gjøres her (alle eksterne lenker).

Hele ni hjemmefavoritter til start

Og mens det enda er en drøy uke igjen til påmeldingsfristen løper ut lørdag 10. august, stiller foreløpig arrangørklubben selv sterkest med hele ni hjemmefavoritter:

Karoline Bergum, Karola Øye, Karina Nordbyhagen, Britt ingvil Jokerud, Heidi Husaker, Sigrid Lauvhaug, Ingvil Haadem Brekke, og Ingrid Elise Bråten som vant fjorårets kvalifiseringsløp på Sundvold, og Åshild Onstad som vant årets kvalifiseringsløp.

Det mangler ikke på utfordrere, og noen av de sterkeste på bortebane blir nok:

Mari Hoel (NMK Gjøvik) – dobbelt Eliterace-vinner, Thea Martinsen (NMK Drammen) – vinner av 1. runde og i ledelse av årets Bilcross.no-cup, og Henriette Davidsen (NMK Sandefjord) som vant 2. runde i cupen.

Mange revansjesugne bilcrossjenter

ULYKKESTALL? Startnummer 13 var nok ikke så greit for Linda Lia (NMK Bø) i Landsfinalen for to år siden: Her har rattet løsnet underveis. I år stiller Volvo-friskusen med startnummer 79. Heldigvis. Foto: Stian Ormestad.

Linda Lia (NMK Bø) vant på hjemmebanen Ralle i sommer og kan bli skummel også på en krevende Valdres-bane.

VETERAN: Frances Lingjærde (NMK Aremark) tok sin andre Sommerfestival-seier i sommer. Og hun er stamgjest på pallen i Damelandsfinalen – alt som mangler er en seier. Foto: Stian Ormestad.

Klubbvenninne og bilcross-veteran May Brit Haugland (NMK Bø) fikk det ikke til å klaffe med Landsfinale på hjemmebane i fjor – kanskje det klaffer på bortebane i år?

Eller hva med Frances Lingjærde (NMK Aremark) – årets Sommerfestival-vinner og så å si stamgjest på pallen i Damelandsfinalen – men seier mangler enn så lenge.

Lena Marie Nerli (NMK Midt-Troms) sto ubeseiret før finalekjøring i fjor, men trakk et kortere strå i A-finalen. Nå er hun klar for revansj.

Flere tidligere Landsfinale-vinnere

Marlene Sundet (NMK Larvik) kommer fra en imponerende Smådølfestival-seier i sommer.

SMÅDØLFESTIVAL-SEIER: Marlene Sundet (NMK Larvik) feirer på taket av Opelen. Foto: Stian Ormestad.

Klubbvenninne Marte Marthinsen (NMK Larvik) vet hvor godt det smaker med seier i NMKs Landsfinale for damer, etter seieren for to år siden. Det er nok noe hun har lyst til å smake på igjen.

TIDLIGERE DAMELANDSFINALE-VINNER: Liz Wessel (NMK Drammen). Foto: Stian Ormestad.

Det samme drømmer nok Liz Wessel (NMK Drammen) om, som vant NMKs Landsfinale for damer tilbake i 2015.

May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) og Marte Råen (NMK Modum Sigdal) er også navn som alltid er med i toppen. Så også Lena Mortensen (NMK Verdal Levanger) og Trine Opsahl (NMK Aremark).

Går fra juniorklasse til dameklasse

Flere ferske jenter i dameklassen, som kommer fra fantastiske år i juniorklassen, er allerede påmeldt: 

Hanne Jobine Eriksen (NMK Kvinesdal), Malin Abelsen Wigdahl (NMK Melhus) og Emilie Pettersen (NMK Hamar) er noen av de yngste racerne i årets Damelandsfinale.

ACTION: Bare de tøffeste bilcrosserne vinner fem på Sundvold motorbane – og dem er det mange av blant bilcrossjentene! Foto: Stian Ormestad.

Også er det som det alltid er i bilcross – plutselig kommer det en outsider rasende og vinner hele løpet. For i bilcross kan alt skje!

PUBLIKUMSVENNLIG BANE: Mange holder bilcrossbanen til NMK Valdres som sin favorittbane – både de som slåss på banen, og de som ser på showet. Foto: Stian Ormestad.

Og ikke minst – alle navn er neppe på startlisten enda. Det blir spennende å se hvem som kommer til i løpet av den drøye uka det er igjen til fristen løper ut.

Bilcross.no dekker NMKs Landsfinale for damer

På Bilcross.nos Facebook-side kan du tippe på hvem som vinner og forsvinner og vinne massevis med Bilcross.no-klistremerker.

Bilcross.no kommer også for å dekke løpet – legg gjerne også til bilcrossno på snap.

Vi tar gjerne i mot bilder av både bilcrossjenter og bilcrossbiler for frem til damenes store oppgjør denne sesongen: NMKs Landsfinale for damer 2019.

Påmelding kan gjøres her (ekstern lenke).

Mer info på arrangøren NMK Valdres nettside (ekstern lenke).

LANDETS BESTE BILCROSSJENTE: Skal kåres på Sundvold motorbane, NMK Valdres, lørdag 17. august 2019. Foto: Stian Ormestad.

Mimre? Katrine er landets beste bilcrossjente: – Fy f… kor tøft!

Les mer om Landsfinalen for damer i Bilcross.no-arkivet.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

Bilcross.no boltrer seg – nå også på snap og insta!

,