Nå møtes landets beste bilcrossjuniorer til kamp: – Jeg har gledet meg veldig til dette i snart to år!

HJEMMEFAVORITT: Sindre Løland (NMK Konsmo) er en av flere store hjemmefavoritter. Om få dager er den store dagen her: NMKs Landsfinale for junior på Konsmo motorbane. Foto: Stian Ormestad.

110 juniorkjørere fra hele landet har kommet seg gjennom nåløyet og er klar for en festfinale for de yngste bilcrosserne. Bare det å stille til start er en seier i seg selv!

Les også: Hvem i all verden kan slå Sindre på hjemmebane?

NMK Konsmo tar i mot landets beste juniorkjørere til NMKs Landsfinale for junior lørdag 3. august 2019.

HÅPER PÅ TOPP-FEM: Victoria Asphaug (NMK Melhus) er veldig klar for Juniorlandsfinale! Hun håper på en topp-fem-plassering blant bilcrossjentene. Foto: Privat.

Hit kommer bare de beste fra kvalifiseringsløp landet over.

Trening, fire omganger og seks finaler

Allerede fredag 2. august kan du se juniorene i aksjon, da er det trening fra klokka 15.00.

1. omgang starter klokka 09.00 lørdag 3. august, og det skal kjøres fire omganger og seks finaler, ifølge tilleggsreglene for løpet.

Først når førstemann i A-finalen går over målstreken, har vi kåret årets beste juniorfører – og det kommer til å bli en helt vanvittig kamp om seier! 

Startlisten er spekket med lynraske juniorer fra arrangørklubben NMK Konsmo i sør til NMK Rana og NMK Harstad i nord. 

Ti hjemmefavoritter til start

HJEMMEFAVORITT: Joakim Ågedal (NMK Konsmo) er en ny juniorkanon fra Konsmo. Foto: Stian Ormestad.

Største klubb er naturlig nok arrangørklubben, med ti deltakere på startlisten. Blant dem Sindre Løland som avslutter en fantastisk juniorkarriere.

RÅ BANE: Bilcrossbanen på Konsmo får alltid mye skryt, og arrangørstaben er drillet til fingerspissene. Det blir en festfinale for våre yngste bilcrossere Foto: Stian Ormestad.

– Gleder du deg «litt» til helga?, spør Bilcross.no med bare få dager igjen til det braker løs.

– He he, ja det var vel en fin måte å si det på! Gleder meg utrolig masse! Det er et løp jeg har sett frem til siden det ble offentlig at NMK Konsmo skulle arrangere Landsfinale for juniorer!

– Jeg tenker at løpet kommer til å bli helt rått! Mye tøff bilkjøring, og hard konkurranse. Selv om vi er en del hjemmeførere som er sultne på den største bøtta, blir det hardt om beinet – det kommer mange verstinger!

Og det har han helt rett i. Fra egen klubb må han slåss med den raske juniorjenta Andrine Rafoss, blant annet. Joakim Ågedal har også kommet som en kanon denne sesongen. Ingen av hjemmekjørerne skal avskrives.

Kvalifiserte seg først av alle

Nest største klubb er NMK Hamar med hele ni deltakere – bare en eneste mindre enn arrangørklubben – deriblant tre raske bilcrossjenter: Den etter hvert så rutinerte Silje Gjenga Lund, friskusen Emilie Pettersen, og ikke minst Stine Bekkevold.

ALLTID BLID – OG ALLTID RASK: Silje Gjenga Lund (NMK Hamar). Foto: Stian Ormestad.

Også NMK Bergen har hele ni deltakere, med samme kjønnsfordeling: Tre jenter og seks gutter. To av de, Carl-Emil Heimvik og Marte Eline Havre, har vært klare for Landsfinale helt siden første kvalløp i april på hjemmebane. Der tok de første- og andreplassen.

TITTELFORSVARER: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) kjørte Bilcross.no-cupen på Konsmo i fjor for å bli kjent med årets Landsfinale-bane. Foto: Stian Ormestad.

Fjorårets Juniorlandsfinale-arrangør stiller med hele seks deltakere, deriblant tittelforsvarer Ole Henry Steinsholt som skal gjøre alt han kan for å forsvare tittelen. Han har muligheten til å bli historisk:

Ole Henry vant Landsfinalen som førsteårsjunior i fjor, og har enda ett år igjen etter dette i juniorklassen. Muligheten er der for tre Landsfinale-seiere. Rekorden i dag er to, og den har Fredrik Ågedal.

Også trønderklubben NMK Melhus stiller med hele seks deltakere på langtur, med perfekt kjønnsfordeling 50/50 jenter og gutter.

Satser alt på en

Den stolte rekrutteringsklubben NMK Elverum stiller med fem juniorer. Det gjør også NMK Nedre Hallingdal. NMK Larvik, NMK Vikedal og NMK Trysil med fire. NMK Tinn, NMK Kvinesdal og NMK Kongsberg med tre.

NMK Gardermoen, NMK Bø, Froland motorsport, NMK Notodden, NMK Hønefoss, NMK Sør-Gudbrandsdal og NMK Tønsberg med to.

PUBLIKUMSFAVORITT: Emil Sivesind (NMK Gjøvik) satser maksimalt på bilcrossbanen, og får publikum til å stå på tåspissene fra start til mål. Foto: Stian Ormestad.

Og flere klubber stiller med en junior som hele klubben stiller seg bak: Som for eksempel NMK Gjøvik som sender Emil Sivesind ut i krigen – som han fort kan gå seirende ut av. Det samme gjelder NMK Modum Sigdal, som satser alt på Håvard Ø. Johannesen.

LUR GOLING: Lars Løstegård (NMK Gol) er alltid en luring bak bilcrossrattet. Han kjører fort – og smart. Foto: Stian Ormestad.

NMK Gol stiller med tre deltakere, der navn som Lars Løstegård og Magnus Ransedokken er selvsagte navn i finaleoppsettet hvis alt klaffer.

Det samme antallet stiller NMK Nore Uvdal med, og på Sørlandet gjør ofte Sierraer seg gjeldende. Da trives en Sierra-kjempe som Øystein Sønstebø godt!

Langtur til landets sørligste bilcrossbane

KNA-klubber sender fem deltakere, fra KNA Solør og KNA Aust-Agder. Naboklubben KAK Kristiansand har bare en deltaker til start. Men det kan fort holde det, til seier!

Også neste års Landsfinale-arrangør for juniorene, NMK Aremark, stiller med en deltaker: Emil «Bernt» Haugen. En eneste fra NMK Drammen også, men det er en junior som har fått blod på tann etter seier forrige helg i Smådølfestivalen: Sindre Haug.

MANGE RASKE JUNIORJENTER: Vilma Åsheim (NMK Trysil) er en av mange raske juniorjenter til start – 17-åringen kjører sin tredje Juniorlandsfinale! Foto: Privat.

Fra lengst nord kommer Espen Andersen (NMK Harstad) og Odin Markussen (NMK Rana). De har en lang tur foran seg til landets mest sørlige bilcrossbane.

LANDSFINALE-DEBUTANT: Mange kjører sin første Landsfinale, som Odin Lindal (KNA Solør) i Team Filler og Mækk Motorsport: – Målsetningen er å itte komma sist, sier han og takker sine sponsorer mamma, stefar Lars Erik, Pål som har skrudd mætti, Hof Racing, Rønning Maskin AS, Solør Auto Gass, Joker Braskereidfoss, YX Braskereidfoss, AT Profilering og onkel Terje. Foto: Privat.

Og den turen vil de neppe ta forgjeves, uten å prøve å få med en pokal med hjem.

Bilcross.no dekker NMKs Landsfinale for junior

Vil du sjekke ut hva deltakerne mener selv om favoritter og egne mål og muligheter anbefaler vi å følge Juniorlandsfinalen2019 på Facebook – der er de aller fleste deltakerne intervjuet før det store oppgjøret.

Og vil du tippe vinneren i Bilcross.nos klistremerke-konkurranse, anbefaler vi å legge inn ditt råtips på hvem som vinner eller forsvinner på Bilcross.nos Facebook-side.

Underveis i løpet vil også bilcrossno-snappen være aktiv, og det kommer selvfølgelig bilder og nyheter fra fartsfesten for de yngste bilcrosserne her på Bilcross.no.

Les også: Hvem i all verden kan slå Sindre på hjemmebane?

Les mer om arrangørklubben NMK Konsmo i Bilcross.no-arkivet.

All info om løpet finner du på Juniorlandsfinalen2019.no (ekstern lenke).

Sjekk også arrangøren NMK Konsmo sin nettside (ekstern lenke).

Les mer om NMKs Landsfinale for junior i Bilcross.no-arkivet.

ALENE MOT RØKLA: Sindre Haug (NMK Drammen) stiller som eneste deltaker fra sin klubb – men han har blod på tann etter seier i Smådølfestivalen forrige helg og kan fort bli best også i Juniorlandsfinalen. Foto: Stian Ormestad.

BOBLE-HELT: Håvard Ø. Johannesen (NMK Modum Sigdal) tok sin aller første bilcross-seier i 2. runde i årets Bilcross.no-cup, som også var kvalifiseringsløp til årets Juniorlandsfinale. Foto: Stian Ormestad.

KLAR FOR SIERRA-SLADDING: Øystein Sønstebø (NMK Nore Uvdal) er en av få som satser på Ford Sierra på Østlandet, men på Sørlandet har denne type farkost laget vei i vellinga mange ganger. Foto: Stian Ormestad.

ELITERACER: Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar) svever inn til seier i Eliteracet på Grenland motorsportsenter – som telte som kvalifiseringsløp til årets Juniorlandsfinale. Foto: Stian Ormestad.

RASK JUNIORJENTE: Malin Rivenes (NMK Elverum) i godt driv under forrige ukes Sommerfestival på Brekka – der fikk den raske juniorjenta mye god kjøretrening med hele ti omganger og finale. Foto: Stian Ormestad.

REVANSJESUGEN VESTLENDING: Bjørn Cato Aarekol (NMK Vikedal) stiller til start i sin andre Juniorlandsfinale – helt sikkert revansjesugen etter at han hadde noe bra på gang i fjorårets oppgjør på Grenland. Foto: Stian Ormestad.

HEFTIG! NMKs Landsfinale for junior har siden det første oppgjøret i 2007 vært et av sesongens aller heftigste bilcrossløp. I sitt 13. år kommer Juniorlandsfinalen for aller første gang til Konsmo motorbane. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

Bilcross.no boltrer seg – nå også på snap og insta!

,