Klar for ei skikkelig grom helg på Gol?

DRØMMEHELG: Lite slår Goldagsløpet. I år er løpsdato 12 – 14. juli 2019. Foto: Stian Ormestad.

Landets største billøp – også i sitt 30-årsjubileum. Sjekk hva du har å glede deg til:

Les også: Goldagsløpet fyller 30 år!

Goldagsløpet 2019 arrangeres 12 – 14. juli 2019 – dette er det 30. Goldagsløpet som arrangeres på Fuglehaugen motorsenter.

Goldagsløpet ble kjapt en suksess, med bilcross i kombinasjon med camping og Goldager i sentrum:

Konserter, tivoli, og handel. Og løpet har holdt seg på høyden – noe årets rekordpåmelding viser med all tydelighet: 300 påmeldte i løpet av kort tid, og ventelister.

Slik skal løpet gjennomføres:

TITTELFORSVARER: Fjorårsvinner Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland). Foto: Stian Ormestad.

Allerede fredag kveld kan du se bilcrossbilene i aksjon:

Det er frivillig trening fra klokka 15.00 til 19.30. Treningen kjøres etter startnummer, og det blir først kjørt bilcross, deretter rallycross, heter det i tilleggsreglene.

Lørdag starter løpet klokka 08.00, og det skal kjøres tre omganger for alle klasser, unntatt bilcross åpen som kjører to.

Søndag starter 3. omganger for bilcross åpen, som denne dagen skal kjøre to omganger, mens resten kjører en – totalt fire omganger før finaler for alle klasser.

Inngang koster 150 kroner for en dag, 250 for to. Alle under 16 år kommer inn gratis.

Noen tips til bilcrosspublikumet:

BILCROSS PÅ SITT BESTE: Fjellskrenten på Fuglehaugen blir igjen fylt opp til fartsfest helga 12 – 14. juli 2019. Foto: Stian Ormestad.

Det ventes publikum i tusentall. Dette er et av sesongens største løp, både med tanke på deltakere og publikum.

Det blir busstransport som tidligere om årene, og dette er et gratis tilbud som lønner seg å benytte seg av – for det blir dårlig med parkeringsmuligheter etter hvert på Fuglehaugen.

Mer info om bussrute og rutetider kommer på arrangøren NMK Gols nettsider.

Vil man parkere med bobil/campingvogn på øvre parkering, koster det 300 kroner. Her er det ikke tilgang på strøm, men dusj- og toalett-fasiliteter.

Oppgradert motoranlegg

HELT PÅ TRYNE: Rallycrosserne shower minst like mye som bilcrosserne på Fuglehaugen. I år får rallycrosserne innvie en ny og lengre banetrase. Foto: Stian Ormestad.

Det har skjedd mye på Fuglehaugen de siste årene: Nytt klubbhus, utvidet depot, nye kiosker, nye toalett, med mye mer. 

Baneanlegget på Fuglehaugen er nok en gang oppgradert mange hakk foran årets jubileumsløp: I år vil rallycrossen kjøres på en splitter ny sløyfe, som går bak startplata der det før var depot.

Det er store forventninger til den nye traseen, som mange rallycrossførere gleder seg til å prøve og publikum gleder seg til å se.

Ny depotplass er ferdig opparbeidet. Derfor tas det med hele 300 biler i år. Først var taket satt til 270, men det ble oppjustert.

Goldagsmesterskapet skal avgjøres

LEDER SAMMENDRAGET: Etter to av tre år med Goldagsmesterskapet leder Even Frøshaug (NMK Trøgstad) foran årets finaleløp. Foto: Stian Ormestad.

30-årsjubileumet er også finale i Goldagsmesterskapet – et mesterskap som går gjennom tre år, der førstepremien er en nyrigget bilcrossboble.

Det er Even Frøshaug (NMK Trøgstad) som leder i åpen klasse foran Sondre Evjen (NMK Gol) og Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal). Lars Løstegård (NMK Gol) leder juniorklassen foran Roar Gilen (NMK Gol) og Åsmund Austgarden (NMK Hamar).

Juniorer som går over i åpen klasse i løpet av de tre årene med mesterskapet, tar med seg poengene dit.

Oversikt over poengene i Goldagsmesterskapet finner du her (ekstern lenke).

Tyvstarter på Pers torsdag

HARDE TAK: Det er ikke få som må kaste inn det berømte håkle og heller se resten av løpet fra sidelinjen i løpet av en hard helg på bilcrossbanen. Foto: Stian Ormestad.

– Vi gjør som før og samler alle som vil til en førfest på Pers hotell torsdag, melder NMK Gol på sine nettsider:

– Grillmat blir servert fra klokka 20.00. Pizzabandet fra Sørlandet står for musikken fra klokka 21.00.

Og i år kommer de med en egenkomponert låt for anledningen – en «Goldagslåt».

Det er fri inngang, ID 20 år.

Tacofredag på Fuglehaugen

STOR SPENNING: Publikum har god oversikt over all action på banen. Foto: Stian Ormestad.

– Vi serverer fredagstaco på startplata etter trening, fra klokka 20.30, står det også på NMK Gols nettsider:

– Gratis for førere og funksjonærer – 100 kroner for alle andre.

Pizzabandet er igjen på plass for å spille, også her vil de fremføre den egenkomponerte låta i anledning Goldagsløp-jubileet.

Kanskje en ny sommerhit?

De flinke funksjonærene er allerede i sving:

INGEN FUNKSJONÆRER – IKKENO LØP: En drillet arrangørstab får unna Goldagsløpet i en fei på Fuglehaugen. Foto: Stian Ormestad.

Funksjonærbånd kan hentes på kontoret på Eidsgårdtunet allerede mandag før løpet mellom klokka 16.00 og 18.00. Om du ikke kan hente på Eidsgårdtunet, kan du ringe Ingrid på telefon 992 96 766, informerer arrangøren.

Onsdag kveld klokka 18.00 blir det funksjonærmøte på Eidsgårdtunet (spiserommet i 2. etasje): – Viktig at alle som har oppgaver rundt på banen, depot, startplate, banemannskap, tauebil, osv, kommer på dette møtet, da det er mye ny viktig informasjon som skal tas opp.

I løpshelga blir det servert funksjonærfrokost i 2. etasje på klubbhuset lørdag klokka 06.30 – 07.30 og søndag klokka 08.00 – 09.00. Her blir det også opprop og utdeling av diverse utstyr.

VINN ELLER FORSVINN: Med et så stort startfelt som i Goldagsløpet er det vinn eller forsvinn som gjelder fra første spinn! Foto: Stian Ormestad.

Hvem er din favoritt?

Så gjenstår det bare å tippe utfallet av løpet – og det blir neimen ikke lett- dette kommer til å bli en fartsfest av dimensjoner!

Bilcross.no har uansett satt i gang en liten konkurranse på sin Facebook-side, der du kan kommentere under «Hvem vinner og hvem forsvinner-bildet» – og den beste eller morsomste kommentaren vinner en hel haug med Bilcross.no-klistremerker.

Det er bare å glede seg til Goldagsløpet 2019 – det blir helt sikkert like rått i sitt 30. år som de foregående oppgjørene på Fuglehaugen motorsenter. Bilcross.no dekker selvfølgelig løpet!

Goldagsløpet – så bra bilcross bare kan bli?

TROFASTE HJELPERE: NMK Gol har en stabil funksjonærstab som sørger for et av sesongens råeste bilcrossløp hver sommer. Foto: Stian Ormestad.

Mimre? Se bilder fra Goldagsløpet 2018 – oppdatert!

Les mer om Goldagsløpet i Bilcross.no-arkivet.