Seier i generalprøven før årets Landsfinale for damer

LOVENDE OPPLADNING: Åshild Onstad (NMK Valdres) gleder seg til Landsfinale for damer på hjemmebane lørdag 17. august 2019. Foto: Stian Ormestad.

Åshild Onstad tok sin aller første seier i det aller siste løpet på Sundvold motorbane, før selveste Landsfinalen for damer kommer hit i august. Da blir det boble for alle penga.

Les også: Det blir en tøff Landsfinale for bilcrossjentene!

Årets kvalifiseringsløp på Sundvold motorbane, NMK Valdres, gikk av stabelen lørdag 6. juli 2019. Løpet teller som kvalifisering til Landsfinalen for både junior og senior.

Men siden dette var det aller siste løpet på banen før NMKs Landsfinale for damer kjøres på samme arena i august, spant det seg størst spenning rundt dameklassen.

Bobler over frem mot Landsfinalen

SATSER PÅ BOBLE: Etter hvert som utviklingen går sin gang, blir det færre og færre som satser på gode, gamle folkevogn-bobler. Åshild Onstad (NMK Valdres) kjører i full fart mot strømmen. Foto: Stian Ormestad.

Og beste bilcrossjente i generalprøven før Landsfinalen, var Åshild Onstad (NMK Valdres). – Det er første gangen jeg står øverst på pallen!

– Veldig moro at den første seieren kom på hjemmebane, jubler Åshild til Bilcross.no. Og ekstra moro at det kom i siste spinn før Landsfinalen kommer til hjemmebanen.

FJORÅRSVINNER: Ingrid Elise Bråten (NMK Valdres) tok sin aller første bilcross-seier i det samme kvalløpet i fjor. Hun gleder seg også til Landsfinale på hjemmebane. Foto: Privat.

Og det er stas at hun lykkes med boble. Alle vet at det kreves litt ekstra bak rattet på en antikk hekkmotorisert veteran.

Blir mange treningsrunder

– Jeg har kjørt en del BMW, og noen få løp med boble. Dette var det første løpet med boble i år. Planen er å ha boble på Landsfinalen også, røper Åshild til Bilcross.no.

– Det blir nok noen testrunder før Landsfinalen, på trening. Målet er å gjøre det best mulig der også, men Sundvold motorbane er en skikkelig bilcrossbane der det kan skje mye underveis.

– Jeg liker banen veldig godt! Litt kronglete, men man får likevel god flyt gjennom hele hvis ting klaffer.

Alltid likt fart og spenning

Åshild er på sin femte sesong, etter debuten i NMK Valdres’ klubbløp tilbake i 2015. At bilcross ble en lidenskap for 28-åringen, kom ikke som noe sjokk:

– Jeg har alltid likt fart og spenning på to og fire hjul. Da jeg fikk prøve, så var det gjort!

Mange favoritter før Landsfinalen

ALLTID MED I TOPPEN: May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Stian Ormestad.

Hvis vi kikker kjapt på resten av resultatlisten i generalprøven, finner vi flere kjente navn i Landsfinale-sammenheng: 

Andreplassen i generalprøven på årets Landsfinale-bane kjørte A-finale i fjorårets Landsfinale: Lena Marie Nerli (NMK Midt-Troms). Det samme gjorde May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) på tredjeplass.

DAMENES DAG: Lørdag 17. august skal bilcrossjentene gjøre opp status: Landets beste dame bak bilcrossrattet skal kåres! Foto: Stian Ormestad.

Ingrid Elise Bråten (NMK Valdres) kjørte nok en A-finale på hjemmebane, jenta som tok sin aller første bilcross-seier i fjorårets kvalløp på Sundvold. Enda en hjemmekjører som har farten inne på årets Landsfinale-arena for bilcrossjentene.

Landsfinale-påmelding er godt i gang!

Det blir helt rått med NMKs Landsfinale for damer 2019 på Sundvold motorbane lørdag 17. august 2019.

Det er allerede over 40 raske bilcrossjenter klare på startlisten – godt over en måned før løpet. Påmelding kan gjøres her

Mer info om løpet finner du på NMK Valdres sine nettsider (alle eksterne lenker).

NMK Valdres juli-løpet – resultat dameklasse

NMK Valdres juli-løpet – resultat junior

NMK Valdres juli-løpet – resultat senior

FJORÅRETS STARTFELT: Rundt hundre damer gjør opp status i NMKs Landsfinale damer hvert år. De seks beste er kvalifisert til NMKs Landsfinale i bilcross som i år kjøres helga etter på Gardermoen motorpark lørdag 24. august 2019. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Det blir en tøff Landsfinale for bilcrossjentene!

Les også: NMK Valdres selger lodd for nytt klubbhus.

Velta og vant: – Jeg tenkte «shit! Jeg får bremse opp for henne», og det samme tenkte tydeligvis hun…

Les mer om Landsfinalen for damer i Bilcross.no-arkivet.

,