Alt i rute for årets Sommerfestival i Brekka: – Det skal ikke stå på dugnadsinnsatsen!

DUGNAD <3 Alle bidrar med sitt! Her friseres publikumsskrenten, det males banemarkeringer og toalett, det buntes dekk og legges på plass, det snekres gjerder, og alt annet som trengs å bli gjort før årets store happening på bilcrossbanen i Brekka: Sommerfestivalen! Foto: Eli-Birgitte Stubmo Engan.

Oppunder femti innsatsvillige folk møtte til dugnad på bilcrossbanen i Brekka denne uka. Sjekk alt som ble gjort:

Godt driv i en driftig klubb, NMK Aremark:

Gjerdet i slusen frem til startplaten ble ferdig, dekkrekker kom på plass, det samme med oppheng til sponsortavle på scenen.

BANEMARKERINGER: Her blir det strøkent til uke 30 og Sommerfestival! Foto: Eli-Birgitte Stubmo Engan.

Startstrekka og banemarkeringer ble malt, dobrakka ble ferdig malt innvendig, busker og kratt ble kappet og kjørt vekk.

Andreetasjen på klubbhuset ble ryddet og vasket, Det ble lagt opp nye strømkontakter i klubbhuset. Veggen i sykebrakka ble revet.

Sistnevnte førte til en liten skade, muligens en avrevet sene i en finger. – Så skal ikke stå på dugnadsinnsatsen, sier Eli-Birgitte Stubmo Engan, leder i NMK Aremark, til Bilcross.no.

– Et ydmykt styre takker for et flott oppmøte og flott utførte jobber!

Påmeldingen er godt i gang til Sommerfestivalen

GODT VERTSKAP: Sjåførene blir godt tatt vare på i sommervarmen under Sommerfestivalen. Foto: Stian Ormestad.

Både NMK Aremarks egne medlemmer og medlemmer fra gode naboklubber trådde til, forteller Eli-Birgitte til Bilcross.no.

Da blir alt på stell til Sommerfestivalen i uke 30, årets store happening i Brekka. Og ingenting er bedre enn det!

Påmeldingen har vært åpen en uke nå, og allerede står det bilcrossnavn fra flere kanter av landet på startlistene – allerede 71 i tallet i skrivende stund – til et bilcrossløp over hele ti omganger og massevis av finaler over fire dager – fra onsdag 24. juli til lørdag 27. juli 2019.

SATSER MAKS: Beste hjemmefavoritt på adelskalenderen er Jørgen Syversen (NMK Aremark) på tredjeplass i åpen klasse. Foto: Stian Ormestad.

Og det er fortsatt mulig å melde seg på en måned til – eller til det eventuelt er fulle startlister, så det er lurt å ikke somle med påmeldingen:

Ordinær påmeldingsfrist er 21. juli klokka 16.00, står det i tilleggreglene: «Det settes et tak på 230 biler. Etter det blir det satt opp klassevise ventelister. Opprykk fra venteliste til hovedliste gjøres hvis det kommer avbud i respektive klasser».

Sjekk hvem som topper adelskalenderen

Det er i år ti år siden den aller første Sommerfestivalen gikk av stabelen, og NMK Aremark har en adelskalender klar for disse ti første årene:

Den topper Tom Burås (NMK Aurskog Høland) i åpen klasse, enda han aldri har vunnet Sommerfestivalen.

Men med mange gode plasseringer og deltakelse – og finalekjøring – hvert eneste år, holder det til en knapp ledelse foran Christer Plumbo Olsen (NMK Trøgstad), som vant i fjor.

Jørgen Syversen (NMK Aremark) ligger på tredjeplass på adelskalenderen som beste hjemmekjører med to tidligere seiere.

I dameklassen har vi mor og datter på pallen i sammendraget fra 2009- til og med 2018-oppgjøret:

HELT PÅ TUPPA: Vinn eller forsvinn for Trine Opsahl (NMK Aremark) – som etter ti oppgjør ligger på tredjeplass i dameklassen på adelskalenderen for Sommerfestivalen. Foto: Stian Ormestad.

Frances Lingjærde (NMK Aremark) på topp, og datter Trine Opsahl (NMK Aremark) på tredjeplass. Mellom de to finner vi Rita Solvang (NMK Hamar) på andreplass.

I juniorklassen skal det vanskelig la seg gjøre å slå Martin Furuseth (NMK Aurskog Høland) sin rekord fra junior-årene: Tre strake seiere. I beste fall kan en ny junior klare det samme og tangere rekorden en gang i fremtiden, men ingen ligger an til å klare det i år.

SUVEREN: Tre strake totalseiere i Sommerfestivalen – i alle tre juniorårene – til Martin Furuseth (NMK Aurskog Høland). Foto: Stian Ormestad.

I veteranklassen har Henning Kvål (NMK Sandnes og Jæren) en suveren ledelse.

Sjekk hele adelskalenderen for alle klasser i bunn av denne saken!

Fantastisk bilcross-ferie!

Banen ligger rett i nærheten av flotte bademuligheter og fine campingplasser, så det er mange som kombinerer (forhåpentligvis) støvete bilcrossdager med late grillkvelder med bading og sosialt samvær ved vannkanten.

Bylivets gleder er heller ikke så langt unna, med Halden rett i nærheten. Bilcross.no-utsendte har stort sett hvert år klart å kombinere Sommerfestival med en bedre blåskjellmiddag på brygga.

I fjor var det for første gang også Barnas Sommerfestival, med sykkelrace på slutten av hver dag – veldig populært! Der fikk barna tommelen opp, før det grønne lyset ble tent og det var full gass på pedalene.

Så også blir det i år, forteller Eli-Birgitte til Bilcross.no. – I tillegg blir det Brekka-mesterskap i dekk-kasting på torsdagskvelden, med forskjellige klasser og der tilhørende størrelse på dekk.

Det er bare å glede seg til uke 30 og Sommerfestival!

Påmelding og mer info: NMK Aremark.

BARNAS SOMMERFESTIVAL: Premie til alle som raser rundt bilcrossbanen på Brekka – i lang, middels eller kort versjon. Foto: Stian Ormestad.

Adelskalender Sommerfestivalen 10 år – damer.

Adelskalender Sommerfestivalen 10 år – junior.

Adelskalender Sommerfestivalen 10 år – senior.

Adelskalender Sommerfestivalen 10 år – veteran.

BESTE BILCROSSDAME: Frances Lingjærde (NMK Aremark) har alltid kjørt inn til topp-plasseringer i Sommerfestivalen og leder klart på adelskalenderen for bilcrossjentene. Foto: Stian Ormestad.

ACTION GJENNOM TI OMGANGER OG FINALER: Mange gleder seg stort til en ny Sommerfestival – ti år etter den aller første. Foto: Stian Ormestad.

TITTELFORSVARER: Christer Plumbo Olsen (NMK Trøgstad) tok sin aller første Sommerfestival-seier i fjor, og klatret med det opp til andreplass på adelskalenderen. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Sommerfestivalen i Bilcross.no-arkivet.