Sjekk alle de gamle kanonene som er klare for kamp!

KJENNER BANEN UT OG INN – OG OPP OG NED: Lars A. Sletten (NMK Tønsberg) har vært ute i bilcrosskrigen før. Her på Eriksplassen for 20 år siden. Nå er han klar for Veteranlandsfinale på samme bane! Foto: Stian Ormestad.

Allerede er det tett med gamle, gode kanoner på startlisten til NMKs Landsfinale for veteraner. Og det er plass til flere!

Påmelding og mer info på arrangøren NMK Hønefoss sine nettsider.

Påmeldingsfristen løper ut 24. juni klokka 23:55, det vil si at det er fem dager igjen å gjøre det på. Her finner du påmeldingen (ekstern lenke).

77 gamlinger har allerede skrevet seg inn på startlisten til tidenes andre Veteranlandsfinale, som i år kjøres på Eriksplassen motorbane, NMK Hønefoss. Mer om løpet finner du her (alle eksterne lenker).

Den første forhjulstrekkhelten er klar

Så – hvem har vi på startlisten allerede? Jo, sjekk bare her:

LEGENDE: Jan Lillegrend (NMK Elverum). Foto: Stian Ormestad.

Jan Lillegrend (NMK Elverum), som var en av de aller første forhjulstrekk-heltene på bilcrossbanen. Mange smågutter, som i dag er racere på bilcrossbanen, så Lillegrend gnage seg oppover i bilcrossheat og -finaler på 1990-tallet.

Og det er han en mester på enda, for dette er en mann som aldri har latt rattrusten få ta overhånd. Og nå er han nok revansjesugen, for i tidenes første Veteranlandsfinale i fjor fikk han den sure fjerdeplassen, rett utenfor pallen.

VOLVO-VERSTING: Werner Berntsen (NMK Gardermoen). Foto: Stian Ormestad.

Landets mest rutinerte bilcrosser

Odd Jarle Aarhaug (NMK Støren) klatret opp på pallen i fjor. Boble-veteranen er klar for en ny kamp i år, følg med på ei rask boble med startnummer 7.

Vi skal også se opp for Werner Berntsen (NMK Gardermoen) som alltid kommer med helt verst Volvoer, senest i årets sesongstart på hjemmebanen Gardermoen der han like godt tok seieren i både veteran- og åpen klasse.

Flere fra trønderbataljonens senioravdeling er klar for langtur: Odd Eyestein Noem (NMK Verdal Levanger), Knut Arvid Ustad (NMK Orkla), Arne Roel (NMK Verdal Levanger) og Kjetil Hårberg (NMK Verdal Levanger).

Og ikke minst Ola Hårberg (NMK Verdal Levanger) – mannen som har kjørt bilcross aktivt lengst av alle veteraner her til lands. Ola kjørte som 26-åring det andre bilcrossløpet i norgeshistorien, på Verdalselva i februar 1982.

Og han er fortsatt aktiv – så ingen slår denne mannen på rutine.

Sørlendinger stiller med stor skyss

VOLVO LANGTAK: Svein Helge Jansen (KAK Kristiansand) slåss seg til A-finale i Landskamp.no på Momarken tidligere i juni. Foto: Stian Ormestad.

Og fra lengst sør kommer kanoner som Svein Helge Jansen (KAK Kristiansand), som senest i årets Landskamp på Momarken menget seg med unggutta i toppen av resultatlistene i åpen klasse. Da som nå i Volvo 245.

STRØKENT: En av mange gamle boble-helter til start er Øystein Olsen (NMK Gardermoen). Foto: Stian Ormestad,

Han får foreløpig med seg Robert Grønlund (NMK Konsmo) og Olav Inge Beisland (KAK Kristiansand) fra den sørligste landsdelen. Kanskje blir de flere?

Enda lenger sør-vestfra kommer Henning Kvål (NMK Sandnes og Jæren) som også må nevnes, hvis vi skal ha ryggen fri i forhold til favoritter som kan blande seg inn helt der oppe i tetstriden.

Gamle boblehelter gjør comeback

Så blir det et artig gjensyn med flere kjente navn fra tidligere tider: Tom Rune Sannerhaugen (NMK Elverum) som alltid stilte i strøkne bobler. Så også Øystein Olsen (NMK Gardermoen). Her er det aldri noe tull.

En annen gammel boble-sliter er Lars A. Sletten (NMK Tønsberg), som kjenner Hønefoss-banen ut og inn – og opp og ned. Boble-kjemperen har vært i krigen her før.

Og veldig moro at en annen gammel kjempe fra samme klubb har tatt hjelmen ned fra hylla igjen:

Bjørn Harald Erga (NMK Tønsberg), som har store seiere bak seg fra tidligere tiders bilcrosskamper – som blant annet Mestermøtet på Konsmo.

«Gjort på ei kveldsstønn» – «det er vel bare fire skruer»

LØSNINGSORIENTERT: Alt er kjapt gjort for denne karen, Tor Martin Flåten (NMK Tønsberg) – hvert fall i forkant av alle reperasjoner. Foto: Stian Ormestad.

Med Veteranlandsfinale blir det også mange veteranbilcrossbiler på banen, og kanskje mest tradisjonelle bilcrossbiler fra tidligere tider? Men det blir også mer moderne og uvanlige bilcross-doninger. Kai Dahl (NMK Elverum) står påmeldt med noe så uvant som en Subaru.

TRØNDERBATALJON: Fra midt-Norge kommer den aller mest rutinerte bilcrosseren i Norges land; Ola Hårberg (NMK Verdal Levanger). Foto: Stian Ormestad.

Bård Skalstad (NMK Modum Sigdal) er et navn som gikk igjen på startlister i tidligere tider. Moro å se han igjen på bilcrossbanen og i Veteranlandsfinalen.

Så også Terje Nygård (NMK Fluberg), Vidar Øynebråten (NMK Gol), Jan Håkon Hofton (NMK Modum Sigdal), Tore Bronken (NMK Elverum), med mange, mange flere. Hele startlista finner du til enhver tid oppdatert her (ekstern lenke).

Og Tor Martin Flåten (NMK Tønsberg) er også klar for veteran-kamp, han har helt sikkert fått bilen klar «i løpet av ei kveldsstønn», for det var nok «bare fire skruer» det var snakk om.

Gamle røverhistorier og høy mimrefaktor

GAMLE RØVERHISTORIER: Det er alltid trivelig i et bilcrossdepot, men ekstra trivelig når bilcrossveteranene samles til egen Landsfinale. Foto: Stian Ormestad.

Så er det bare å glede seg til mye fin kjøring med god gammeldags bilcross, og helt sikkert mange røverhistorier fra gamledager i depot.

TØFF BANE: Eriksplassen er en krevende bilcrossbane, der det alltid blir mange tette fighter. Foto: Stian Ormestad.

Her blir det mimring tilbake til tidligere bilcross-tider, og det gleder vi oss stort til. Bilcross.no dekker gamlingenes kamp om NMK-medaljene.

De seks beste fra Veteranlandsfinalen er også kvalifisert til NMKs Landsfinale for åpen klasse på Gardermoen 24. august 2019.

Og lurte du på om du er voksen nok til å kjøre Veteranlandsfinale? «Aldersgrense 50 år. Det vil si at man må ha fylt 50 år eller fyller 50 år i løpet av 2019», heter det i tilleggsreglene for løpet.

Første start i NMKs Landsfinale for veteraner går klokka 09.00 lørdag 29. juni 2019 på Eriksplassen motorbane, NMK Hønefoss.

ACTION: Et blinkskudd fra tidligere tider på Eriksplassen motorbane, samme arena som gamlingene skal gjøre opp seg i mellom i NMKs Landsfinale for veteraner 2019. Foto: Stian Ormestad.

Påmelding og mer info om løpet finner du på arrangøren NMK Hønefoss sine nettsider.

Sjekk resultatlisten fra fjorårets Veteranlandsfinale.

Se all galskapen fra fjorårets Veteranlandsfinale:

Les mer om NMKs Landsfinale for veteraner i Bilcross.no-arkivet.

,