Det blir en tøff Landsfinale for bilcrossjentene: – Dette er en perfekt anledning til å teste ut en krevende bane!

KREVER SIN BILCROSSJENTE: Sundvoll motorbane er en tøff bane, der de tøffeste, smarteste og beste bilcrosserne vinner frem – og der motor teller mindre enn kanskje kvinnelig list bak rattet? Foto: Stian Ormestad.

Juli-løpet blir en spennende oppladning til Landsfinalen for damer i august. Og juli-løpet er også kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for både senior og junior – så her er det mye å hente for små og store, kvinner og menn.

Les også: NMK Valdres selger lodd for nytt klubbhus.

Kvalifiseringsløpet på Sundvold motorbane, NMK Valdres, går av stabelen lørdag 6. juli 2019.

Dette er samme arena som bilcrossjentene skal gjøre opp status på lørdag 17. august, når selveste NMKs Landsfinale for damer kjøres her. De beste damene i dette løpet får også gratis startkontigent i selveste Landsfinalen.

VANT PÅ HJEMMEBANE: Ingrid Elise Bråten (NMK Valdres) tok sin aller første bilcross-seier på hjemmebanen Sundvold – årets Landsfinale-bane for bilcrossjentene. En av mange hjemmefavoritter! Foto: Privat.

Full fokus på damene

Løpet teller som kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinale for senior og junior, som går på henholdsvis Gardermoen og Konsmo, også i august.

Men likevel: Det er damene som står i fokus i Valdres denne sesongen:

– Vi har mange forskjellige klasser og Landsfinale-billetter å dele ut til både liten og stor, men vi håper jo spesielt at DAMENE tar turen og tester banen foran DAMELANDSFINALEN!, sier Steffen Raaholdt i NMK Valdres til Bilcross.no.

Og det er en gyllen mulighet til å teste ut en bane som er teknisk krevende, der motor ikke har så mye å si.

– Her lønner det seg å kjenne banen for å kjøre fort, for det er en del å passe på her, sier Steffen som gleder seg stort til det store oppgjøret:

Her vinner den beste bak rattet

KVINNFOLK BAK RATTET: Skal du ikke kimse av! Her står et dameheat klart i fjorårets kvalløp på Sundvold motorbane. Foto: Stian Ormestad.

– Dette er en skikkelig bilcrossbane, perfekt for en Landsfinale. Her vinner den beste sjåføren!

FORT GJORT! Sundvold motorbane er morsom og krevende for sjåførene, og veldig underholdende for publikum. Sjelden et kjedelig heat her! Foto: Stian Ormestad.

Påmeldingen til juli-løpet er i gang, og foreløpig startliste finner du herTilleggsregler og mer info om løpet finner du på NMK Valdres’ nettsider (ekstern lenke).

Påmeldingen til NMKs Landsfinale for damer er også i gang. Her er det allerede 28 fartsglade jenter på startlisten i skrivende stund, med nesten to måneder igjen til løpet.

Du finner også mer info om Damelandsfinalen på NMK Valdres’ nettsider (ekstern lenke).

Bilcross.no dekker selvfølgelig årets Damelandsfinale i nyheter, video og bilder i alle våre kanaler.

Velta og vant: – Jeg tenkte «shit! Jeg får bremse opp for henne», og det samme tenkte tydeligvis hun…

PALLEN I FJOR: De tre beste bilcrossjentene i fjorårssesongen. Foto: Stian Ormestad.

FØRERMØTET I FJOR: Damens dag på bilcrossbanen – NMKs Landsfinale for damer samler bilcrossjentene til kamp hvert år i august. I fjor var Rallebanen stedet, i år er det Sundvold motorbane, NMK Valdres. Foto: Stian Ormestad.

TØFFE DAMER: Oppunder hundre bilcrossjenter kjemper om gull, sølv og bronse i NMK-mesterskapet. Her er startfeltet i Landsfinalen for damer tilbake i 2013 på Eriksplassen motorbane, NMK Hønefoss. Foto: Stian Ormestad.

Katrine er landets beste bilcrossjente: – Fy f… kor tøft!

Les mer om Landsfinalen for damer i Bilcross.no-arkivet.

,