Alt klart for den 11. utgaven av Landskamp.no

KLAR: Steffen Raaholdt (NMK Valdres) er den evige toer i Landskamp.no – med tre tredjeplasser i storløpet (2012, 2017 og 2018). Skal han endelig klare å klatre helt til topps i år? Foto: Stian Ormestad.

Det blir lange sladder og show fra første start til siste målgang på Momarken bilbane – påmeldingen til årets Landskamp.no er godt i gang!

Les mer om Landskamp.no i Bilcross.no-arkivet.

Helga 8. og 9. juni 2019 er det nok en gang duket for Landskamp.no bilcross/folkrace på Momarken bilbane.

TO ÅR PÅ RAD: Lasse Rud (NMK Gardermoen) vant Landskamp.no både i 2017 og 2018. Foto: Stian Ormestad.

Flest seiere til Volvo-verstinger

Første gangen løpet ble kjørt, var tilbake i 2001 med Morten Ottesen til topps i en Opel Ascona B. Etter det har det blitt enda mer bakhjulstrekkere til topps – flest ganger Volvo med spinn bak.

Men de to siste årene har Lasse Rud (NMK Gardermoen) sørget for Opel-gnager-seier i åpen klasse, og Sindre Løland (NMK Konsmo) sørget for VW Golf-gnager-seier i juniorklassen

Sist det ble svensk seier, er helt tilbake til 2013 da Per Christensson (Fryksdalen MK) satte nordmennene på plass for andre året på rad den gangen.

Store premier og masse show!

SVENSK MOBILISERING? Foreløpig ikke så veldig mange svensker på startlistene – men det er noen dager igjen til påmeldingsfristen går ut. Foto: Stian Ormestad.

Påmeldingen til årets 11. oppgjør er godt i gang, og påmeldingsfristen løper ut lørdag 1. juni – med etteranmelding til tirsdag 4. juni, forteller Morten Moe på vegne av arrangøren NMK Trøgstad. All info om løpet finner du på nettsiden Landskamp.no.

LANDETS RASKESTE BILCROSSBANE? Det går fort på Momarken bilbane – og det er show for både de på og langs banen. Foto: Stian Ormestad.

Som vanlig blir det store premier, Landskamp.no har kunnet skilte med helt rå premieutdeling i alle år. Noen ferske overraskelser av året vil også dukke opp i år, forteller Morten uten å røpe hva – naturlig nok.

Allerede under førermøte blir det show i kjent Landskamp-stil, og det blir trøkk over speakeranlegget med hele tre speakere. Underveis i løpet blir det delt ut heatseierpremier.

Semifinaler med åtte biler i hver

Det hele eskalerer i semifinaler med åtte biler i hver, og så finalekjøring der årets Landskamp skal avgjøres. Hele moroa kan følges via livesending på lokalavisas Smaalenes nettavis, informerer Morten via Bilcross.no.

KNALL OG FALL: Per Christensson (Fryksdalen MK) er den siste svensken som har seiret i Landskamp.no, tilbake i 2013. Etter det har det blitt mye knall og fall – som her…. Foto: Stian Ormestad.

– Vi gleder oss til og ta alle i mot til årets høydepunkt her på Momarken bilbane, dette blir helt rått!, sier Morten med et bredt smil til Bilcross.no.

Årets Landskamp teller også som kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler, og blir garantert et av sesongens hardeste kvalløp.

Mer info og påmelding på Landskamp.no.

Les mer om Landskamp.no i Bilcross.no-arkivet.

BILCROSS-ELITEN: Landskamp.no er et av de selvfølgelige storløpene i løpet av bilcross-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.