120 bilcrossere klare for å slåss om jubileumsseieren

NY KAMP: Forrige jubileumsløp i 2009 ble en stor fartsfest i Raabakken – alt tyder på en ny fartsfest av dimensjoner når 2019-oppgjøret går av stabelen til helga. Foto: Stian Ormestad.

NMK Namdal vet å feire seg selv – også dette tiåret markeres med fulle startlister og stor bilcrossfest i Raabakken.

Les også: Pangstart på påmeldingen til stort jubileumsløp!

Lørdag 1. juni 2019 braker det løs med 120 navn på startlistene og en kamp helt inn til siste målflagg om den prestisjetunge jubileumsløp-seieren.

Sist sladda en Volvo 240 til topps, men siden den gang har gnagerne gjort seg stadig mer og mer bemerket – så hvem vet hva eller hvem som seierer i år?

VOLVO-VERSTING: Kristian Klepp (NMK Verdal Levanger) stiller med startnummer 32 på sin Volvo. Kanskje sladder han inn til Volvo-seier? I jubileumsløpet for 10 år siden ble han femtemann i juniorklassen. Foto: Stian Ormestad.

Et av sesongens hardeste kvalløp?

Det mangler hvert fall ikke på favoritter som kommer til Nord-Trøndelag, både fra sør og nord – og øst, med svensker til start. 

Startlistene ble kjapt fulltegnet opp til taket på 120 deltakere da påmeldingen åpnet på nyåret, men som ofte er i bilcross er noen blitt billøse etter godt med bud også denne sesongen – så nå er hele ventelista tatt med.

– Derfor er startlistene fortsatt fulltegnet med 120 biler til start, melder NMK Namdal-leder Andreas Kroglund Rian.

Første start går klokka 09.00 lørdag 1. juni, og det kjøres tre omganger og finaler.

Løpet teller som kvalifiseringsløp for NMKs Landsfinaler for både junior og senior – kanskje et av sesongens hardeste kvalløp?

ET BILCROSS-KLENODIUM: Gisle Berre (NMK Namdal) og bobla i godt driv i jubileumsløpet for ti år siden. Motoren er den samme, bilen er den samme, og startnummeret er det samme: 31. Foto: Stian Ormestad.

Startlistene finner du her, og tilleggsreglene for løpet finner du her. Mer info om jubileumsløpet finner du på arrangøren NMK Namdals nettsider (alle eksterne lenker).

SISTE SJEKK: Lørdag 1. juni skal en ny jubileumsmester kåres i regi av NMK Namdal. Deltakere kommer fra både nord og sør – og øst. Foto: Stian Ormestad.

Fest og lotteritrekning

Etter jubileumsløpet blir det fest på startflaten med musikk fra liveband. Det blir tilrettelagt for grilling, der arrangøren stiller med store griller og festdeltakerne tar med egen mat. Det bli kiosksalg av kaffe og brus en stund utover kvelden også.

I løpet av helga skal også NMK Namdals helt verst Volvo bilcrossbil gis bort til en heldig lodd-kjøper.

Les mer om det her – lodd er fortsatt i salg, og vil være det så lenge det er lodd igjen.

Samme bil, motor og startnummer: – Målet er å runde hundre løp og gi bobla en pallplass til!

Lotteribilen er helt verst – og det er loddsalget også!

HELT VERST VOLVO: Loddsalget går så det suser – akkurat som førstepremien kommer til å gjøre på bilcrossbanen. Foto: Pressemelding.

FULLTEGNET STARTLISTE: NMK Namdals 80 år skal feires lørdag 1. juni. Dette er bildet av førermøtet før jubileumsløpet for ti år siden. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om jubileumslotteriet (ekstern lenke)

Les også: Nytt jubileumsløp på Raabakken.

Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.