Hvem vinner og forsvinner i Roppecrossen 2019?

TIPP OG VINN: På Bilcross.nos Facebook-side kjører vi konkurranse støtt og stadig, der det kan vinnes Bilcross.no-klistremerker for den beste eller mest morsomme spådommen før neste bilcrossløp. Foto: Stian Ormestad.

Vi kikker på startlistene foran årets Roppecross – tipp du også på hvem som vinner eller forsvinner på Bilcross.nos Facebook-side eller i kommentarfeltet i bunn av saken (den beste eller morsomste spådommen vinner massevis av Bilcross.no-klistremerker).

Les også om Roppecrossen: Banen har aldri vært bedre!

Klokka 10.00 lørdag 11. mai går startskuddet for årets Roppecross, NMK Nedre Hallingdal – les mer om løpet her. En finalist vinner en helt verst Volvo, blant annet – pluss at løpet teller som kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler for junior og senior.

Påmeldingsfristen går ut klokka 20.00 torsdag 9. mai, og i skrivende stund er det rundt 80 navn på startlistene – det hadde vært helt rått å runde hundre.

TITTELFORSVARER: Stian Hoel (NMK Gjøvik) klarte mesterstykket i fjor – å sette hjemmekjørerne fra NMK Nedre Hallingdal på plass på hjemmebane i Roppecrossen 2018. Tittelforsvareren er klar for ny kamp i Roppecrossen 2019! Foto: Stian Ormestad.

Tett mellom kanonene!

– Vi begynner å få mange damer på startlista, og det er gledelig – men vi har plass til flere deltakere i alle klasser, informerer Vegar Aasen på vegne av arrangøren NMK Nedre Hallingdal.

Depotet er både stort nok, og det er installert strøm til alle som trenger det.

Men om deltakerne kunne vært flere, kunne de neppe vært bedre. For her er det tett mellom kanonene!

Det gleder Mats Bjerknes som skal holde publikum oppdatert fra speakertårnet, og Bilcross.nos utskremte som skal intervjue fra indre bane. Her blir det mye å holde styr på, når Roppecrossen 2019 braker løs!

Fra Bergen i vest til Kvinesdal i sør

Deltakerne kommer fra Bergen i vest og Kvinesdal i sør, men som alltid er det hjemmekjørerne som stiller i flertall – hjemmefavoritter mangler det ikke på.

Men i dameklassen skal de få hard konkurranse fra Kvinesdal-kanonen Ida Marie Eriksen (NMK Kvinesdal), som blant annet har vunnet Bilcross.no-cup totalt tidligere og har flere pallplasser fra Landsfinalen for damer.

Også lillesøster Hanne Jobine Eriksen (NMK Kvinesdal) skal kjøre. Hun følger i storersøsters hjulspor og blir en farlig utfordrer.

Den aller sterkeste hjemmekjøreren er kanskje May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal), tett fulgt av flere favoritter fra arrangørklubben.

Fjorårsvinneren er klar

I EN GOD STIM: Stian Hoel (NMK Gjøvik) tok sin aller første totalseier i Roppecrossen – og etter det er det blitt mange flere! Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse finner vi Stian Hoel (NMK Gjøvik) med startnummer 5 – fjorårsvinneren som klarte det få utenforstående har klart i åpen klasse: Kjøre fra hjemmekjørerne.

HARDT OM BENET! Ingen spøk å slåss i toppen av Roppecrossen! Foto: Stian Ormestad.

Dette var Stians aller første totalseier – og etter det ble det flere i fjoråret. Han er inne i en god stim!

Men det er flere som kan tukte NMK Nedre Hallingdal-klanen på hjemmebane, vi nevner i fleng:

Sigbjørn Haugland (NMK Bø), Aleksander Stokke (NMK Bergen), Bjørn Omar Fjeld (NMK Hønefoss), Håvard Øynebråten (NMK Gol), Jan Sverre Solheim (NMK Hurum Røyken), Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal), med mange flere.

Og hjemmefavoritter? Det er kort fortalt 14 hvit-gul-blå-stripete fartsfantomer som kjenner hjemmebanen ut og inn. Ingen nevnt, ingen glemt.

Kjente etternavn i juniorklassen

SPEAKER: Mats Bjerknes holder publikum oppdatert fra speakertårnet. Ute på indre bane surrer også Bilcross.nos utskremte med en mikrofon, for å få prate med Roppecrosserne live over høytaleranlegget. Foto: Stian Ormestad.

Om det er vanskelig å spå i bilcross, så er alltid juniorklassen den aller vanskeligste. Her ser vi kjente bilcross-etternavn komme igjen, med nye fornavn.

SISTE INNSPURT: Det jobbes nok hektisk i mange garasjer om dagen. Roppecrossen 2019 er bare to dager unna! Foto: Stian Ormestad.

Bilcross-dilla går i generasjoner, og hver vår er det spennende å se ungjenter og -gutter kaste seg ut i det.

Men det er jo noen som har rukket å bli rutinerte og kjente navn i juniorklassen allerede – så skal vi sette en knapp på Volvo-seier til Håkon Gaptjern (NMK Nedre Hallingdal)? Eller Johnny Hansen (NMK Grenland) – det vil langt ifra være hans første seier.

Så har vi også Petter Tobiasen (NMK Kongsberg), Adrian Brathaug (NMK Grenland), og ikke minst Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) på startlista – her er alt åpent!

Et lite klenodium i veteranklassen

Veteranene skal også ut i egen klasse, selv om de ikke er så mange foreløpig.

Uansett – det skal bli moro å se en bitteliten hekkmotorisert Fiat 850 i sving på bilcrossbanen igjen, med Bjørn Vidar Bråten (KNA Modum Ringerike) bak spakene.

Siste innspurt i påmeldingen på arrangørens nettside (ekstern lenke).

Les mer om Roppecrossen i Bilcross.no-arkivet.