Velta og vant: – Jeg tenkte «shit! Jeg får bremse opp for henne», og det samme tenkte tydeligvis hun…

SÅ SMÅTT TANKSENKET: Vinnerbilen til Karoline Bergum (NMK Valdres) er litt lavere i taket etter løpet, enn Opelen var før start. I bakgrunn ser vi BMW-en til klubbvenninne og konkurrent Åshild Onstad (NMK Valdres). Foto: Privat.

Det er om å gjøre å ikke fire en millimeter i bilcross. Det fikk Valdres-jenter som lader opp til Landsfinale på hjemmebane erfare sist helg.

Les mer om NMKs Landsfinaler 2019.

NMK Hønefoss kjørte sitt Vårløp den første mai-helga, som en start på en sesong der Landsfinalen for veteraner blir det store høydepunktet. Den går på Eriksplassen, NMK Hønefoss, lørdag 29. juni 2019.

Landsfinalen for damer derimot, den går på Sundvoll motorbane, NMK Valdres. Og Valdres-jentene er godt i gang med sesongen, for å ruste seg best mulig til Landsfinale på hjemmebane lørdag 17. august 2019.

SEIER: Karoline Bergum (NMK Valdres) både forsvant – og vant – på ett og samme løp. Foto: Privat.

To klubbvenninner i en klinsj

To Valdres-jenter møttes allerede i første omgang på Eriksplassen. Bokstavelig talt – møttes: Karoline Bergum (NMK Valdres) kom fra alternivsporet, klubbvenninne Åshild Onstad (NMK Valdres) fra ordinærsporet.

– Jeg tenkte «shit! Jeg får bremse opp for henne», og akkurat det samme tenkte tydeligvis hun, forteller Karoline til Bilcross.no.

De smalt i hverandre og Karoline gikk en runde på taket og landet på siden. Åshild raste over jordhaugen. Begge ble stående.

Men med gode mekanikere ble begge klare til 2. omgang. Dessverre måtte Åshild melde avbud etter drivakselbrudd, men Karoline kjørte inn nok poeng til A-finale – og fikk fjerdesporet i A-finalen.

Best mulig forberedt før Landsfinale på hjemmebane

– Jeg fikk en bra start og ledet fra start til slutt, forteller Karoline – helt klar på at det ikke skulle fires en millimeter. Klok av skade.

Dermed ble det seier, tross velt på taket i 1. omgang!

Og statistikken er god i sesongstarten: Dette var det andre løpet til Karoline i år, første var på Dokka med en tredjeplass.

– Planen utover sesongen er å kjøre mest mulig løp, trene mest mulig på hjemmebane, skaffe mest mulig erfaring, og være godt forberedt mot damelandsfinalen på hjemmebane 17. august.

Da blir det Opel Vectra, akkurat som på Hønefoss. Landsfinale-bilen står allerede klar, og skal brukes på treninger gjennom sommeren.

DAMENES DAG: NMK Valdres tar i mot bilcrossjentene til NMKs Landsfinale for damer 2019. Bildet er fra fjorårets førerdefilering på Rallebanen, NMK Bø. Foto: Stian Ormestad.

I de andre klassene gikk følgende til topps i Vårløpet på Eriksplassen, NMK Hønefoss:

Joakim Bævrevold (NMK Nord Gudbrandsdal) i åpen- og Emil Sivesind (NMK Gjøvik) i juniorklasse.

Og kanskje aller mest interessant – siden Veteran-Landsfinalen kommer til Eriksplassen senere i sesongen: Veteranklassen ble vunnet av Reidar Johnsrud (NMK Hønefoss) i en Nissan – hjemmeseier i siste løpet før Landsfinalen.

Resten av veteran-A-finalen lyder slik: Roland Baarman (NMK Gardermoen), Per Arne Sørlie (NMK Gardermoen), Bjørn Vidar Bråten (KNA Modum Ringerike), Anne-Beth Storø (NMK Sande) og Morten Myhrer (KNA Modum Ringerike).

Sjekk komplette resultatlister fra løpet:

Resultatliste Vårløp NMK Hønefoss 4. mai 2019 – junior

Resultatliste Vårrløp-NMK Hønefoss 4. mai 2019 – veteran

Resultatliste Vårløp-NMK Hønefoss 4. mai 2019 – damer

Resultatliste Vårløp NMK Hønefoss 4. mai 2019 – senior