Juniorkval på samme bane som Juniorlandsfinalen

TIDLIG SESONGÅPNING: NMK Konsmo drar i gang sesongen en måned tidligere enn vanlig, i en travel sesong med blant annet NMKs Landsfinale for junior, finaleløpet i Bilcross.no-cup og NM-runde i rallycross. Foto: Stian Ormestad.

KONSMO MOTORBANE: Juniorene kan sikre seg Landsfinale-billett og nyttig erfaring fra Landsfinale-banen.

Sjekk også: Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.

Ballet åpner i Bergen lørdag 13. april med det aller første kvalifiseringsløpet til NMKs Landsfinaler – både åpen og junior.

Allerede dagen derpå, søndag 14. april, kjører NMK Konsmo kvalifiseringsløp til juniorlandsfinalen – som skal gå på samme arena i august.

FREM MED SLEGGA! Det er på tide å våkne opp fra vinterdvalen – også på Sørlandet. Foto: Stian Ormestad.

Uvant tidlig sesongstart på Sørlandet

Bergenserne pleier å kjøre løp så tidlig på sesongen, for sørlendingene er det mer uvant:

Etter Sportsmøte på tampen av fjoråret måtte opprinnelig løpsdato i mai fremskyndes, siden klubben ble tildelt NM-runde i rallycross og datoene krasjet. 

Selv om påmeldingen har vært åpen en stund, har ikke alle bilcrosserne våknet opp av vinterdvalen: – Seig påmelding er vanlig på Sørlandet, forteller Evy Anita Hårtveit, NMK Konsmo.

– Er ikke vant med så tidlig sesong åpning, hehe!

Det blir nok kamp om T-skjortene – påmeldingsfristen løper ut først onsdag 10. april.

Årets Landsfinale-arena for de yngste bilcrosserne

I tillegg til kvalifisering til Landsfinale for junior, er løpet reservekval til Landsfinale for senior. Det er også første runde i den lokale cupen Kongen, Knekten, Dronninga av Konsmo motorbane 2019.

Og det er en fin anledning til å få opp farta på arenaen som skal huse NMKs Landsfinale for junior lørdag 3. august 2019.

NMK Konsmo huser også finalen i årets Bilcross.no-cup 2019, som åpner på Kongsberg motorsenter, NMK Kongsberg, siste helga i april.

LANDSFINALE-ARENA: NMK Konsmo huser sesongens største oppgjør for juniorene. Dato for NMKs Landsfinale for junior er 3. august 2019. Foto: Stian Ormestad.

Her finner du nettsiden for NMKs Landsfinale for junior 2019.

Sjekk også: Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.

,